Reiser til Lucca

Spaser på bymuren og opplev et eventyr i labyrint-gatene

En av de mest bemerkelsesverdige bygningene i Lucca er den over 4 km lange og 12 meter høye bymuren, som er en av de mest bevarte bymurer fra renessansen. Bymuren er så bred at det er laget en promenade på toppen, med god plass både til fotgjengere og syklister, og der oppefra har man fin utsikt ned i gamlebyen. Det er til og med store trær oppe på muren, som på en varm dag kan gi litt nødvendig skygge når du setter deg ned på en av benkene for å hvile beina og bare nyte stemningen. Hvis du går en tur oppe på muren, passerer du også bastioner, byporter og andre militære bygninger, som i dag er innredet blant annet som kafeer eller museer.

Nede i den fotgjengervennlige gamle bykjernen kan du også ende med å bruke lang tid på å snuse rundt i butikkene på hovedgaten i Lucca, Via Fillungo. Men gå også ned den litt mindre travle Via Paulino, hvor særlig vin- og ostebutikkene er verdt en nærmere titt. Innenfor bymuren finner du også mange innbydende steder med fortausrestauranter og kafeer, hvor du kan utforske det lokale kjøkkenet.

En av byens mest populære torg er Piazza dell'Anfiteatro, og som navnet antyder, lå det en gang et romersk amfiteater der. I dag er det imidlertid for det meste de sjarmerende husene, pastellfargede hus fra middelalderen ved kanten av torget, som du legger merke til. Hvis du har øynene med deg, er det mulig å få øye på rester av de romerske murene som stikker frem mellom husene her og der. Den ovale plassen er et perfekt sted å se på byens liv, hvis ikke oppmerksomheten din er rettet mot herlighetene på tallerkenen foran deg da.

Hvis du setter pris på kulinariske opplevelser i ferien, blir du ikke skuffet på en reise til Lucca. Her er det mange gode restauranter og trattorier å velge mellom, hvor det serveres et bredt utvalg av Toscanas mest klassiske retter samt flere moderne kreasjoner. Alt er laget med ferske, lokale råvarer. Til maten kan naturligvis bestille en av de lokale vinene. Det ligger flere kjente vingårder i området rundt Lucca.

Hoteller i Lucca

Populære hoteller i Lucca

Italia, Toscana, Lucca
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Toscana, Lucca
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Lucca
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internettilgang / WiFi

Andre severdigheter i Lucca

Når du ikke sitter til bords, kan du bruke ferien i Lucca på å besøke spennende museer og historiske bygninger. Ved Piazza San Martino i den sørlige delen av den muromkransede bykjernen ligger for eksempel den vakre domkirken fra det 11. århundre. På innsiden kan du se et krusifiks i ceder, Volto Santo, som man en gang mente var blitt skåret av farseeren Nikodemus, som selv var vitne til korsfestelsen. Studier har imidlertid vist at krusifikset ble laget i det 13. århundre - kanskje som en kopi av originalen som gikk tapt på grunn av suvenir-sultne pilgrimmer. Ikke desto mindre tillegges det fremdeles stor religiøs verdi og er omdreiningspunktet for et stort fakkelopptog hvert år den 13. september, Luminare di Santa Croce, hvor det kjøres rundt i gatene i Lucca.

Bare en 5-minutters spasertur mot nord, ved Palazzo Guinigi, finner du det beste utsiktspunktet i Lucca. Det vil si at du først må forsere de 230 trinnene til toppen av Torre Guinigi for å nyte utsikten, men det er definitivt verdt innsatsen! Oppe fra toppen av det 45 meter høye tårnet fra 1400-tallet, hvor det for øvrig vokser syv små eiketrær, brer byens røde tegltak seg ut nedenfor deg, og du kan se langt utover det kuperte landskapet som er så karakteristisk for Toscana.

Hvis du skal på ferie til Lucca, er det også naturlig å dra på utflukter til noen av de mange andre spennende destinasjonene i Toscana. Det er enkelt å ta toget til for eksempel Pisa, og det fjellrike området Garfagnana nordøst for Lucca inviterer både til fotturer og sykkelturer med stopp i sjarmerende, små middelalderbyer.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her