Reiser til Pisa

Pisa er mye mer enn det skjeve tårnet. Faktisk er tårnet bare én av utallige, historiske severdigheter i byen, som på tross av sin høye popularitet har klart å bevare mye av sin autentiske sjarme. De mange studentene i byen bidrar til et rikholdig kvelds- og natteliv, som bidrar til at byen summer hele året. Book din neste ferie i Pisa med Solfaktor i dag!

Pisa er så veldig mye mer enn "Det skjeve tårnet". Her kan du se og oppleve historie, shoppe i den ultramoderne moteverden og nyte god mat og vin på supre restauranter. Her kan du friske opp historiekunnskapene, shoppe i den ultramoderne moteverden og nyte god mat og vin på supre restauranter.

Du bør nok ha mer enn en dag for å få med deg alt sammen. Pisa er både navnet på provinsen i Toscana og byen ved elva Arno. Provinsen er kjent for sitt fruktbare jordbruk og naturskjønne områder.

Byen Pisa regnes for å være en middels stor by i Italia med sine neste 100.000 innbyggere. Elva Arno deler byen i to og mot sør ligger den store handlegata Corso Italia. Krysser du elva via broen Ponte di Mezzo og tar retningen mot nordøst vil du finne alle de historiske plassene og bygningene på rekke og rad, bundet sammen av trivelige torg og markedsplasser. Elvepromenaden langs Arno er vel verd en spasertur. I vest ligger sjøfartsmuseet og mot øst finner du kunstgalleriet Museo Nazionale di San Matteo.

Ferie i Pisa med Solfaktor

Det er mange gode årsaker til at man bør reise til fantastiske Pisa i Toscana utover å oppleve det skjeve tårnet. Her kan du også oppleve historiske kirker, palasser og flere majestetiske broer over elven Arno.  Nå kan du reise med Solfaktor direkte fra Norge til Pisa. Bestill pakkereisen din her på siden, inkludert flybillett og det feriehuset som du måtte drømme om. Enklere blir det ikke, og samtidig er reisen din dekket av Reisegarantifondet.

Eller, kanskje mer en uslepen diamant? Når du vandrer i gatene i Pisa, vil du kjenne på at dette er en ganske avslappet by, som har en særegen atmosfære. Store deler av byens historiske sentrum er stadig autentisk og bærer preg av spor helt fra Romertiden. Besøk Piazza delle Vettovaglie og utforsk alle bodene med frukt og grønnsaker, de mange restaurantene og sug til deg atmosfæren. Romas Campo de' Fiori blekner i forhold når det kommer til autentisitet!

Pisa er et perfekt utgangspunkt for utallige opplevelser. Pisa flyplass - offisielt Galileo Galilei International Airport - er Italias tredje største flyplass, kun overgått av Roma og Milano og ligger faktisk såpass nær på sentrum av byen at man kan spasere mellom flyplassen og sentralstasjonen på et kvarter. Motorveien som går vestover til Firenze passerer forbi flyplassen, men du kan også reise fra flyplassen med tog og buss. Det tar heller ikke lang tid å reise videre fra Pisa til Livorno eller Piombino. Fra disse stedene kan du reise videre med båt til Elba, Sardinia eller Korsika, og det er kun noen få kilometer til flotte sandstrender som strekker seg både sørover og nordover fra byen. 

Dersom du reiser omkring i bil, bør du absolutt benytte muligheten til å oppleve det toskanske landskapet og kilometervis med opplevelser som ligger foran deg i det tempoet som du selv måtte ønske. Du kan leie bil på flyplassen eller i Pisa.   

La Luminaria di San Ranieri - Årets største fest

Det beste tidspunktet å besøke Pisa er muligens under den årlige festen der byens skytshelgen, San Ranieri, feires, nemlig 16. og 17. juni. Som en del av festivalen arrangeres en stor konkurranse mellom beboere fra den nordre delen og den sørlige delen av Pisa om besittelsen av Ponte di Mezzo, som er byens hovedbro over elven Arno.  Hele byen deltar i festen, som har en middelaldersk stemning. Om kvelden den 16. juni er hele byen opplyst av stearinlys og bærer preg av en stemning som bare må oppleves.

Ta en pause i Pisa, ikke bare for å se det berømte skjeve tårnet (klokketårnet til byens katedral), men også for å se de mange andre historiske kirkene, palasser, samt flere majestetiske broer over elven Arno.  Nå kan du reise med Solfaktor direkte fra Norge til deilige Pisa i Toscana. Bestill pakkereisen din her på siden, inkludert flybillett og ditt favoritt-feriehus - enklere blir det ikke, og samtidig er reisen din dekket av Reisegarantifondet.

Pisa er en oversett perle - eller kanskje mer en uslepen diamant. Når du vandrer i gatene i Pisa, vil du se at det er en ganske avslappet by, med en særegen atmosfære. Store deler av byens historiske sentrum er stadig autentisk og uspolert og de mange studentene som studerer ved Pisas store universitet sørger for at nattelivet ikke blir kjedelig. Vil du ha en smaksprøve? Gå til Piazza delle Vettovaglie og se på alle bodene med frukt og grønnsaker, de mange restaurantene og ta inn atmosfæren. Romas Campo de' Fiori blekner i forhold når det kommer til autentisitet.

Hoteller i Pisa

Populære hoteller i Pisa

Italia, Toscana, Pisa
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Toscana, Pisa
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Toscana, Pisa
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Ferie i Pisa

Solfaktor tilbyr feriehus i Pisa sentrum, men også nær Marina di Pisa, og ikke minst i Lucca. Du kan søke i vårt utvalg av leiligheter og hoteller ved å bruke søkemuligheten på toppen av denne siden og se hva som faller i smak. Du kan også kontakte oss for råd ved å sende oss en epost, eller ringe nummeret til høyre på siden. Du kan også bruke chat-funksjonen til venstre. Vi hjelper deg gjerne, og med mer enn 15 års erfaring med reiser i Italia har vi et godt grunnlag for å hjelpe deg til en vellykket ferie.

Pisa er en utrolig populære destinasjon for nordmenn som gjerne vil oppleve Italia generelt, og spesielt Toscana. Skal du på ferie i Liguria og f.eks. besøke Cinque Terre kan du også med fordel benytte Pisa flyplass til din reise. Pisa flyplass har i skrivende stund direkte forbindelse med Norge hele sommersesongen fra april til oktober, og flyplassen ligger direkte ved motorveien så det er lett å kjøre direkte til feriehuset selv om det ikke ligger direkte i Pisa-området. I skrivende stund flyr Ryanair direkte til Pisa flyplass fra Norge.

Mer informasjon til reisen din til Pisa

Pisa ligger i den nordvestlige delen av Toscana, og pryder Arno-elvas bredder før den renner ut i Tyrrenhavet. Byen er den sjette største byen i Toscana med rundt 91 000 innbyggere, og ca. 200 000 innbyggere i det urbane innlandet. 

Pisa har blitt synonymt med det skjeve klokketårnet (kampanilen) - populært kalt "Det skjeve tårn i Pisa" - som tilhører byens katedral på Piazza dei Miracoli. Men byen har mye mer å by på enn det skjeve klokketårnet. Kampanilen er faktisk kun én av fire betydningsfulle, historiske bygninger på Piazza dei Miracoli, som i 1987 ble erklært verneverdig verdensarv av UNESCO. I tillegg til klokketårnet rommer torget også domkirken, dåpskapellet og kirkegården Camposanto, som sammen med klokketårnet utgjør Pisas religiøse og kulturelle sentrum.

Pisa er også en befriende uspolert by til tross for de mange turistene som valfarter til stedet for å oppleve det skjeve klokketårnet. Størstedelen av byens store historiske sentrum er dermed fortsatt svært godt bevart - og Pisa huser faktisk flere spor fra middelalderen enn Roma, og flere romerske levninger enn Firenze. 

I tillegg er Pisa byen der du kan oppleve én av de flotteste og mest stemningsfulle sommerfestene i Italia; den årlige festen for byens skytshelgen, San Ranieri, i midten av juni (16. og 17. juni). Her kler representanter for byens borgere seg i tradisjonelle klær, mens byens nordlige strøk slåss mot de sørlige om erobringen av broen Ponte di Mezzo. Men festens største og mest spektakulære begivenhet faller på den første kvelden, 16. juni ved solnedgang, da byen opplyses av stearinlys som skaper en unik og magisk atmosfære du ikke kommer til å oppleve andre steder i Italia.

Fly fra 9 forskjellige flyplasser i Norge

Du kan fly til Pisa fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Haugesund, Kristiansand og Ålesund - kun førstnevnte ha direktefly, de andre har en mellomlanding. Når du bestiller reisen din til Pisa hos Solfaktor velger du selv reiselengden, og kan tilpasse om du vil ha en hel uke, halvannen uke, 8 dager eller kanskje bare en langhelg i Pisa. 

Som medlem av Reisegarantifondet gir vi deg full sikkerhet for din reise til Pisa. Vi lever opp til en rekke finansielle krav, og fonden sikrer deg helt gratis. Våre pakkereiser er satt sammen av rutefly fra kjente flyselskaper, leiebil hos godkjente utleiere, og ferieleiligheter, hoteller og villaer.

Hos Solfaktor samler vi standard-produkter fra ledende leverandører, og sammenligner prisen for deg. På den måten får du det beste fra begge verdener: Billigst mulig pris på nettet og sikkerheten ved å handle hos et reisebyrå som er medlem av Reisegarantifondet og som følger pakkereiseloven. Du får altså best og billigst mulig pris online på både flybilletten til Pisa flyplass og feriehuset ditt i Toscana. 

God fornøyelse og god reise!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her