Reiser til Siena

Sør-Toscanas mest fortryllende by er sannsynligvis Siena. Byens vakre, middelalderske sentrum med sitt karakteristiske, skjellformede rådhustorg er verdt hele turen. Siena er ideelt å besøke når du er på ferie sør i Toscana. Bestill en billig reise til Siena med Solfaktor i dag!

Ifølge legenden ble Siena grunnlagt av Senio og Ascanio - sønner av Remus, som sammen med broren Romolus grunnla Roma. Men hvis du ikke tror på mytologi og legender, er det mer sannsynlig at du vil tro at det var etruskerne som begynte å bruke landet rundt Siena, og at romerne senere tok over og dannet en koloni, som fikk navnet Saena Julia . I middelalderen vokste Siena og ble et viktig økonomisk sentrum – hovedsakelig på grunn av byggingen av Via Francigena, som forente Roma med Frankrike og derfor ledet mange pilegrimer gjennom Siena, noe som skapte store handelsmuligheter.

Det var også i senmiddelalderen (1150-1300) at flere, store kunstnere skapte flere av de store monumentene som fortsatt kan besøkes i byen i dag. Et av de største av disse monumentene er katedralen i Siena, men også Palazzo Pubblico, som ligger på det sentrale torget i Siena - Piazza del Campo. Palazzo Pubblico er spesielt kjent for sitt 102 meter høye, gamle tårn, Torre del Mangia, et av de høyeste i Italia.

Sienas storhetstid varte til 1348, da pesten kom til byen og tok livet av en stor del av byens innbyggere. Med tiden til hjelp, kom Siena seg imidlertid over den vanskelige perioden takket være store ledere som Charles V og Cosimo I de 'Medici, som gjorde mye for at byen sakte ble vekket til live igjen. 

Billig ferie i Siena med solfaktor

I dag reiser mange på ferie til Siena for å oppleve den avslappede atmosfæren i det historiske sentrum – med mulighet for spennende utflukter til resten av Toscana.

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Italia, og vi har siden 1999 vært nordmenns foretrukne partner med det beste utvalget av hoteller, feriehus og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Bli med oss ??på en herlig ferie til Siena - vi har valgt ut områdets beste hoteller og feriehus for deg, slik at du kan konsentrere deg om å ta fri og slappe av. Velg selv om du kun vil bestille overnatting eller en pakkereise med fly inkludert. 

Hoteller i Siena

Populære hoteller i Siena

Italia, Toscana, Siena
8,7
Meget bra
187 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 77 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Siena
9,7
Fantastisk
1147 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 85 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Siena
8,8
Meget bra
28 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 84 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva skal du se på din ferie i Siena?

Fire av Sienas mest kjente symboler – katedralen, Palazzo Pubblico, Piazza del Campo og Torre del Mangia – er allerede nevnt før, men et besøk til Siena ville ikke vært komplett uten å inspisere dem nærmere. Du kommer deg opp til det 102 meter høye tårnet ved å bestige ca. 400 trappetrinn hvor du vil bli belønnet med en magisk utsikt. Herifra kan du se ut over både Piazza del Campo og det vakre toskanske landskapet.

Katedralen, Il Duomo di Siena, bygget mellom 1214 og 1263, er en av Italias vakreste katedraler. Den er bygget i gotisk stil og huser verk av Donatello, Pisano og Michelangelo – men det er nesten nok å beundre katedralen fra utsiden for å forstå dens storhet. Både utsiden og innsiden er dekorert i store, hvite marmorblokker, avbrutt av striper av grønn marmor – to farger som representerer Siena.

Ta deg også tid til å rusle rundt i Sienas gamle gater og smug (som er stengt for trafikk) i løpet av ferien, hvor du kan stoppe ved de forskjellige små butikkene som selger lokalt håndverk eller lokale delikatesser. Det er også i de små, gamle gatene og smugene du kan bli kjent med Sienas sanne identitet, da det her råder en stemning, som man også kunne forestille seg, at det gjorde på 1300-tallet.

Til slutt kan det nevnes at Siena ligger svært strategisk til midt i Toscana, og utfluktsmulighetene er derfor uendelige – Firenze, vinregionen Chianti, Val d’Orcia og San Gimignano for å nevne noen.

Il Palio de Siena

To ganger i året finner en av Italias største kulturbegivenheter sted sentralt i Siena: Il Palio. Det berømte hesteveddeløpet er en kamp mellom de forskjellige distriktene i Siena (contrada). Hele forestillingen finner sted på Piazza del Campo, og både italienere og folk fra hele verden valfarter til torget. Det er opplagt å reise på ferie i Siena rundt Il Palios tid, men husk å være tidlig ute med å bestille ditt hotell i Siena i god tid før ferien. 

Hesteløpet finner sted to ganger i året 2. juli og 16. august. og slik har det vært siden 1200-tallet, da begivenheten først fant sted. På den tiden gikk løpet gjennom hele Siena, og det var en så viktig begivenhet at selv de som satt i fengsel fikk komme ut og se på og delta i festlighetene. Formen på løpet, slik det ser ut i dag, hvor ryttere sykler tre ganger rundt Piazza del Campo, ble introdusert på 1600-tallet

Av Sienas 17 contrada (distrikter), deltar det 10 i palionen. De 10 deltakerne er de 7 som ikke deltok året før og tre som blir tatt ut ved loddtrekning. Den vinnende contrada vinner et silkebanner som viser Madonna, men det er bare en symbolsk premie, den virkelige premien er æren og berømmelsen.

Mat og drikke i Siena

Sienas kjøkken inneholder naturlige smaker og spesielle aromaer fordi det brukes mye hvitløk og urter – som fennikelfrø og estragon – i rettene. Olivenoljen fra Siena er også en av Italias beste, takket være det fantastiske jordsmonnet på det toskanske landskapet.

Noen av de mest særegne rettene fra Siena er Pici, en tykkere spaghetti som lages for hånd og serveres med ulike sauser – prøv gjerne ragù-sausen, som er en kjøttbasert saus som er ekstremt populær i byen. La Ribollita beskrives enkelt som en grønnsakssuppe med brød og er en typisk fattigmannsrett fra området. Til og med forskjellige typer bruschetta er populære i Siena, toppet veldig enkelt med bønner eller mer luksuriøst med kylling- eller kaninlever.

Den mest kjente desserten fra Siena er Panforte, hvis historie går tilbake til middelalderen. Den gang ble ikke sukker brukt til å gjøre desserter søte. Den originale panforten ble derfor laget med mel, mandler, nøtter, kanel, muskatnøtt, nellik, honning og appelsinjuice. I dag finnes det forskjellige versjoner av panforte, og vi anbefaler deg å smake på så mange forskjellige typer du kan – gjerne med et glass utmerket vino santo.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her