Reiser til Comosjøen

Omtrent 40 kilometer nord for storbyen Milano finner man en trebeint skjønnhet, som tiltrekker seg både celebriteter og "vanlige" feriereisende med sin blanding av overdådig natur og noe overdrevne dekadanse. En ferie ved Comosjøen er ensbetydende med avslappende dager, gode måltider og store opplevelser.

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Italia, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med vårt beste utvalg av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette fantastiske ferielandet. Reis med oss på en fantastisk ferie ved Comosjøen. Vi har valgt ut områdets beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å nyte friheten og slappe av. Du velger selv om du kun ønsker å bestille overnatting eller om du vil bestille en pakkereise med fly inkludert og avreise fra en av Norges store flyplasser. 

Selve Como by er kanskje ikke den mest sjarmerende av byene langs Comosjøen, men byr til gjengjeld på et stort utvalg av butikker, restauranter og underholdning. Byen er også hjemsted for en rekke praktvillaer fra 1800-tallet, og byens domkirke stammer faktisk helt tilbake fra 1300-tallet, men den har vel og merke gjennomgått flere restaureringer siden den tid. Den romanske kirken Chiesa di Sant’Abbondio er langt mer autentisk og spennende, med sine vakre fresker fra 1400-tallet. Hvis dere føler for et friskt pust og fjelluft, anbefaler vi en tur med svevebanen opp fra Como til fjelltoppen Brunate. Derfra går det flere spennende turstier verdt å utforske.

Villa Carlotta i Tremezzo

I den lille byen Tremezzo finner dere den største samlingen av praktvillaer som innsjøen har å by på. Litt utenfor byen ligger Villa Carlotta, som i sin tid ble bygget av en preussisk prinsesse til sin datter Carlotta og som i dag er innrettet som et museum med 1700-talls skulpturer. På tross av at dere ikke nødvendigvis har en lidenskap for barokkunst, er villaens storslåtte, 14 hektar store park helt bestemt verdt billettprisen.

Menaggio – Comosjøens sentrale knutepunkt

Litt lengre nord ligger Menaggio, som er et glimrende utgangspunkt for gå- og sykkelturer i området. Her er det også mulig å stå på vannski, men for den som foretrekker det mer avslappende livet finnes mange koselige kaféer på den sentrale torget Piazza Garibaldi. Overfor Menaggio på den østre siden av sjøen ligger Varenna med sine fargerike hus og sjarmerende gater i naturskjønne omgivelser.

Kanskje Italias vakreste by

Bellagio har blitt kalt Italias vakreste by. Hvorvidt det er sant er opp til enhver besøkende å avgjøre, men at den er praktfull, kan ingen kan si noe i mot. Her preges bybildet av fine hoteller fra Fin de Siècle, storslåtte villaer, som ofte har gjestet europeiske monarker, pene blomsteranlegg og utsøkte restauranter. Til tross for at Bellagio er én av de mest besøkte turistattraksjonene ved sjøen, lever den i aller høyeste grad sitt eget liv.

Hvordan finne frem til Comosjøen

Dere finner et godt utvalg av flygninger til Milano Malpensa, Milano Linate og i enkelte tilfeller til Bergamo flyplass. Derfra anbefaler vi å leie en bil, slik at dere står fri til å bevege dere rundt innsjøen i deres eget tempo og stoppe der dere måtte ønske. Fra Milano Malpensa flyplass er det omtrent 50 kilometer til innsjøens sørkyst. Man kan også reise med tog fra Milano sentrum til Como og Lecco og deretter videre med buss.

Bestill ferieovernatting ved Comosjøen

Bruk søkemotoren på toppen av siden til å navigere dere gjennom vårt håndplukkede utvalg av ferieovernattinger ved Comosjøen – deriblant selvbetjente ferieleiligheter og hoteller med sjarmerende beliggenheter i byene ved innsjøens kyst eller i de omliggende åsene. Spør en av våre erfarne reisekonsulenter, som med over 15 års erfaring innen reise i Italia mer enn gjerne stiller med tips og råd. Ta kontakt ved enten å sende oss en e-mail, bruke chatalternativet til venstre på siden eller ringe oss på nummeret til høyre på siden. Vi er her for å sørge for at dere får det meste ut av ferien deres ved Comosjøen.

Hoteller ved Comosjøen

Mer informasjon til din reise til Comosjøen

Comosjøen, som ligger i regionen Lombardia, kun ca. 50 kilometer fra regionshovedstaden Milano, er Italias tredje største innsjø, kun overgått av Gardasjøen og Maggioresjøen. Den breskapte innsjøen er én av Europas dypeste innsjøen med maksdybde på hele 410 meter og gjennomsnittsdybde på 153 meter. 

En ferie ved Comosjøen byr på stemningsfulle byer, storslåtte herskapsvillaer, naturskjønne omgivelser, gode muligheter for fot- og sykkelturer, og Italias kanskje vakreste by, Bellagio. På grunn av byens skjønnhet har den vært et yndet reisemål for kunstnere og kulturpersonligheter, og opptrer ofte som referanse i litteratur og film. 

I byen Como, som ligger ved den sørlige delen av innsjøen, kan du oppleve en sjarmerende innsjøbredde med en fin promenade og en gammel bydel rundt Piazza Cavour. Gå heller ikke glipp av parken Giardini Pubblici, der du får en enestående utsikt ut over innsjøen, og silkemuseet Museo della Seta, der du kan lære om silkeormer og den lokale silkeproduksjonens historie.

I byen Tremezzo bør du ta en spasertur langs Azaela Riviera - dette vidunderlige og billedskjønne området langs Comosjøens vestlige bredder. Det er også her du kan se innsjøens største samling av villaer fra 1700-tallet, blant andre Villa Carlotta.  

I Menaggio er det optimale muligheter for turgåing og sykling i området, samt for å stå på vannski hvis du føler for det. Hvis du vil ta en pust i bakken etter dagens aktiviteter kan du nyte atmosfæren på en av de mange kaféene på det sentrale torget, Piazza Garibaldi. 

I Varenna finner du et av innsjøens absolutt herligste fiskerleier, samt en rolig og avslappet stemning, omgitt av slående fjell. Du bør også unne deg et besøk i Villa Monasteros herskapelige salonger og botaniske hage, og ta en spasertur langs innsjøpromenaden som formelig oser av romantikk. 

Og sist, men ikke minst, bør du besøke Bellagio; byen som er velsignet med en enestående beliggenhet, omkranset av vann til alle kanter, og ofte fremhevet som én av de vakreste byene i Italia. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her