Reiser til Como

Med sin vakre beliggenhet ved Comosjøen og tett på Alpene, er "Silkebyen" Como, blitt et av Lombardias mest populære reisemål, kun overgått av Milano, Bergamo og Brescia. Byen, som i dag ligger ved den sørlige delen av Comosjøen ved foten av Mount Brunate omgitt av bakker, lå opprinnelig lenger oppe i bakkene, men på ordre fra Julius Cæsar ble den flyttet ned til sin nåværende plassering. Den romerske feltherren sørget i den forbindelse for å få drænet et sumpeområdet nær sjøens sørspiss. Byen som på det tidspunktet ble kaldt Novum Comum, ble etablert med de karakteristiske romerske vinkelrette gatene og en bymur. 

Velkommen til Italia med Solfaktor! 

Knutepunktet mellom Sentral-Europa og Middelhavet

Como har alltid vært et område med intens aktivitet, da den gjennom århundrede har vært et knutepunkt for handel og trafikk mellom Sentral-Europa og Middelhavet. For romerne var byen viktig kommunikasjonspunkt mellom Romerrikets sentrum, og dets nordlige territorier. I nyere tid, 1500-tallet, ble Como berømt for sin silkeproduksjon og er derfor ofte blitt kaldt for Silkebyen. 

Como er fortsatt preget av sin silkeproduksjon, men produksjonen er i dag samlet i en rekke større virksomheter i et industriområdet sør for Comosjøen, så det er i stedet en sjarmerende sjøbredde med en vakker promenade og en gammel bydel rundt Piazza Cavour. 

Fødestedet for historiske personer

Como har også vært fødestedet for mange betydningsfulle historiske figurer i Italia, bl.a. dikteren Caecilius nevnt av Catullus i det 1. århundre f.vt. den berømte romerske naturhistoriker og militærlederen Plinius den Eldre og sønnen Plinius den Yngre, Pave Innocens 11. og vitenskapsmannen og oppfinneren Alessandro Volta som oppfant batteriet og ga sitt navn til den elektriske kraftkilden - Volt. 

Opplevelser og severdigheter

På tross av sin beskjedne størrelse med rundt 85.000 innbyggere inneholder byen en lang rekke severdige kunstverker, kirker, hager, museer, teatre, parker og palasser, som Duomoen, som samtidig er setet for bispedømmet Como; Basilicaen Sant`Abbondio; villaen Villa Olmo; de offentlige hager med Tempio Voltiano; Teatre Sociale; Broletto eller byens middelalderlige rådhus; og Casa del Fascio. 

Parken Giardini Pubblici, hvor man har en enestående utsikt over sjøen, er også et besøk verdt. En annen god opplevelse er å sjekke nærmere på den imponerende katedralen, Santa Maria Maggiore fra det 12. århundre som er dekorert i marmor. Innenfor er det blandt annet malerier fra det 16. og 17. århundre. 

Og når du befinner deg i "Silkebyen" så er et besøk på silkemuseet, Museo della Seta, hvor du kan lære om silkeorme og den lokale silkeproduksjonens historie, naturligvis et must. Når du er i dette området, hvor hoveddelen av Europas silkeproduksjon foregår, er det også opplagt å benytte muligheten til å kjøpe noe lokalt produsert silke med hjem som souvenir. Det finnes flere outlets nær Como. 

Transport

Fly

Den nærmeste flyplassen er Milan Malpensa flyplass som ligger 40-60 minutters kjøring via autostradaen. Det er også bussavganger 3 ganger daglig fra flyplassen. 

Tog

Togsleskapene Trenitalia og LeNORD forbinder Como med tog til andre større byer i Lombardia via to hovedstasjoner: Como S. Giovanni (Trenitalia) og Como Lago (LeNORD). Como er også forbundet med Milano Porta Garibaldi-stasjonen via linjen S11 (Servizio Ferroviario Suburbano). 

Bil

Como har generelt en god infrastruktur for biler og andre kjøretøy, E35-motorveien forbinder Como med Milano og går videre til Schweiz. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Como

Populære hoteller i Como

Italia, Lombardia, Como
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lombardia, Como
  • Nærmeste flyplass: 50 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Como
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi