Reiser til Sirmione

Leter du etter et reisemål ved Gardasøen der du kan nyte både avslappende dager, lekker gastronomi, et mildt klima, spennende historie, vakkert landskap og aktive ferieopplevelser? I såfall bør Sirmione være et opplagt reisemål for deg!

Sirmione, som ligger på spissen av Benacohalvøya i den sørlige enden av Gardasjøen i regionen Lombardia, består i realiteten av hele tre byområder: den historiske bykjernen, Lugana og Colombare. Alle tre bydelene har sitt eget sentrum med butikker, barer og gode restauranter, og alle tre bydelene ligger innenfor en radius på få kilometer. Derfor kan du enkelt vandre mellom bydelene.

I Sirmione finnes dessuten et stort utvalg av aktiviteter, blant annet diskotek, minigolf, sykkelutleie,, windsurfing, riding og organiserte båtturer rundt halvøya. Fra båtene kan du nyte utsikten mot grottene, festningen og de varme kildene som ligger ute i sjøen. I varmekildene kan du besøke kurbad som en del av reisen til Sirmione. 

Opplevelser og severdigheter

Sirmiones største severdighet og opplevelse er naturligvis Gardasjøen, men byen har to andre, store severdigheter som hvert år tiltrekker seg store folkemengder; den ene er Catullusgrotten (Grotte di Catullo), mens den andre er Scaligero-slottet.

Grotte di Catullo

Grotte di Catullo er ruinene etter en romersk villa. Den antikke bygningen ble oppført mellom slutten av det første århundre f.Kr. og begynnelsen på det første århundre e.Kr. og anses for å være det beste eksempelet på en antikk romersk villa som er funnet i hele Nord-Italia. 

Scaligero-slottet

Scaligero-slottet stammer fra det 13. århundre og er et sjeldent eksempel på en middelalderlig befestning. Den ble benyttet av Scaliger-flåten. 

Slottet, som ble oppført i år 1277 av Mastino della Scala, har en strategisk beliggenhet ved inngangen til halvøya og er omgitt av en vollgrav som kun kan krysses via to vindebroer. Befestningen ble opprinnelig oppført for både å kunne beskytte slottet mot fiender og lokalbefolkningen. Hovedstuen i slottet huser i dag et lite museum med lokale funn fra romertiden og noen gjenstander fra middelalderen.  

Gardasjøen

Gardasjøen er Italiens største sjø med sin lengde på hele 51,6 kilometer og sine maksimale bredde på 16,7 kilometer; men Gardasjøen er også Italias uten sammenligning mest populære sjø å besøke på grunn av de vakre og varierte landskapene som omgir sjøen, det milde og behagelige klimaet, den lekre, norditalienske gastronomien, de mange små, sjarmerende byene i området (herunder Sirmione) og den uendelige rekken av aktivitetsmuligheter ved sjøen. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Sirmione

Populære hoteller i Sirmione

Italia, Lombardia, Sirmione
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 950 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Lombardia, Sirmione
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Sirmione
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Sirmione?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser