Reiser til Bergamo

Bergamo ligger delvis på Po-sletten omkranset av syv høye fjell, like mange som Roma er bygget på. Byen er delt i to: den "lave" bydelen (Bergamo Bassa) og den "høye" bydelen (Bergamo Alta).

Høydene rundt Bergamo har i mange århundre hatt en strategisk post for kontroll av handel langs veiene, som kommer fra den østlige delen av Po-sletta til Friuli og mellomeuropeiske byer.

Bergamo Alta er et middelalderlig sentrum som er omkranset av bastioner som ble reist i det 16 århundre for å gjøre byen mindre sårba, da den lå under Venezias stormakt. I dag slår byens klokketårn fremdeles (Torre Civica) 100 slag kl 22.00, som den gjorde den gangen. I dag er det en tradisjon som videreføres, mens det den gangen var et signal for at byens porter ble stengt for natten. Hele Bergamo Alta er virkelig verdt et besøk, da mange av de store paleer og monumenter skiller seg ut på grunn av deres byggestil. Det er også å anbefale å ta turen til Palazzo Nuovo som huser biblioteket Mai, domkirken og den botaniske hagen, hvor Universitet for fremmedspråk ligger.

Oppføringen av La Rocca begynte i 1331 på Sant'Eufemio åsen, og ble ferdigbygget av Visconti familien som ønsket å forsterke byens forsvar mot Venezias ekspansjon på Po-sletta. De bygget også festningen La Cittadella på San Giovanni åsen med henblikk på å beskytte byen med en befestet mur. I 1428 lykkes det allikevel Venezia i å overmanne byen og forsterket ytterligere byens forsvarssystem. De såkalte venezianske murene er 6,2 km lange, og omkranset hele Bergamo Alta og gjorde den til en befestet by. Sett utenfra er bastionene imponerende og samtidig nytteløse, da den tekniske utviklingen av kanoner med paraboliske skudd kom omtrent samtidig. Bastionenes imponerende verk ble bygget mellom år 1561 - 1588 og krevde at 7 kirker, et kloster og 250 andre bygninger ble jevnet med jorden!!

Bergamo Bassa er en samling av de små samfunn som utviklet seg langs den veien som fører fra Bergamos åser til sletta. Bydelen strekker seg idag mer enn 8 km langs Morla elva. Selv om denne delen av byen også er preget av mange paleer og museer, så er den ikke så veldig hyggelig å spennende å gå rundt i. Trafikken nå om dagen, og den lave plasseringer gjøre den til en mer "vanlig" og travel by.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Bergamo

Populære hoteller i Bergamo

Italia, Lombardia, Bergamo
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lombardia, Bergamo
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Lombardia, Bergamo
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant