Reiser til Emilia-Romagna

Den nord-italienske regionen Emilia-Romagna avgrenses av Po-elven mot nord og Appenninerne i sør. De grønne, bølgende bakkene imellom strekker seg ut til Adriaterhavet, hvor det venter deg kilometervis av brede sandstranden som italienerne selv flokkes til i sommermånedene. 

Emilia-Romagna er ikke kun kjent for sin alsidge landskaper som inkluderer alt fra fjell til det azurblå havet ved Rimini. Denne naturskjønne regionen er også det perfekte reisemålet for deg som vil oppleve det ekte Italia med kulturelle opplevelser som spenner fra historiske severdigheter i hovedstaden Bologna til gastronomiske eventyr på et valg av hyggelige resturanter rundt om i regionen. 

Du får naturligvis rik mulighet for å stifte nærmere bekjentskap med flere regionens mest kjente produkter som parmaskinke og den mousserende Lambrusco. Det er tvilsomt om du også får en sjanse til å sette deg bak rattet i en Ferrari som produseres i Modena. Men leier du en bil eller tar du med din egen, da er Emilia-Romagna som skapt til å utforske på kortere eller lengre utflukter i bil. Slik kan du i eget tempo utforske regionens mange små, idylliske middelalderlandsbyer eller de mange uberørte naturområdene som invterer til aktive ferier på hesteryggen, til fots eller på sykkel. 

Velkommen til Italia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Emilia-Romagna. Bestill ditt hotell igjennom oss hvis du selv vil klare transporten til Italia, eller bestill en pakkereise inkl. fly + hotell og transport eller leiebil. Det er daglige direkte fly fra bl.a. Bergen, Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Trondheim til Bologna. Du kan også fly til flyplassene i f.eks. Venezia, Verona, Firenze eller Bergamo som ligger innenfor kjøreavstand alt ettersom hvor i regionen Emilia-Romagna du befinner deg i. 

Reisemål i Emilia-Romagna

Populære hoteller i Emilia-Romagna

Italia, Emilia-Romagna, Ravenna
9,1
Fantastisk
220 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 84 km
  • Nærmeste strand: ca. 13.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Emilia-Romagna, Modena
8,0
Meget bra
716 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Emilia-Romagna, Bologna
8,8
Meget bra
1450 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Severdigheter

Jeg har her valgt ut noen få av de severdighetene du kan oppleve på din reise til Emilia-Romagna. Beskrivelsene er utelukkende ment som inspirasjon til din reise, og det tas forbehold mot faktuelle feil. Hvis du har lyst til å lese mer om andre severdigheter, da anbefales det å lese bloggen vår med ferieinspirasjon, hvor du kan finne spennende artikler om våre andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Bologna

Regionshovedstaden med de estruskiske røttene er den største byen i Emilia-Romagna og den syvende-største i Italia med rundt 400.000 innbyggere i det urbane området og litt over en million innbyggere i det metropole opplandet. Samtidig er det regionenes økonomiske, utdannelsesmessige og kulturelle sentrum, berømt for sin høye levestandard, sitt gamle universitet og sitt gamle historiske sentrum. 

Blandt byens største severdigheter er Piazza Maggiore, San Petronio Basilica, Santo Stefano, Santuario della Madonna di San Luca, Palazzo del Podestà, Basilica of San Domenico, Bologna katedralen, Pinacotoeca Nazionale di Bologna og Piazza del Nettuno. 

Ravenna

Ravenna er en av de historisk sett mest interessante byene, ikke bare i Emilia-Romagna, men i hele Italia. Byen var hovedstad i det vestromerske imperiumet fra 402, inntil imperiet kollapset i 476. Det tjente som hovedstad i det østgotiske rike inntil det ble erobret i 540 av det byzantinske imperiumet. Deretter ble byen sentrum for det byzantinske eksarkat Ravenna (en millitær forvaltningsenhet) inntil lombarderne invaderte byen i 751 og den ble sete for lombardernes kongerike. 

På grunn av sin unike historiske arv har byen i dag hele 8 steder på UNESCOs verdensliste, alle tidligere monumenter fra det fjerde eller femte århundre e.vt. 

Rimini

Rimini er en av de mest kjente badedestinasjonene i Europa takket være sin 15 km lange sandstrand og sin lange historie som badeby som går helt tilbake til da byens første badestrand ble åpnet i 1843. Men byen er også en historisk rik kunstby med mange unike monumenter fra romertiden og renessansen. 

Blandt byens største severdigheter er Tiberiusbroen, Augustusbuen, Palazzo dell`Arengo, Castel Sismondo, det romerske amfiteateret, Fontana dei Quattro Cavalli, Villa Des Vergers, Tempio Malatestiano, Museo della Città, Museo Fellini og Museo degli Sguardi, Madonna della Scala, Palazzo Garampi og Teatro Galli.

Parma

Parma er berømt for sin arkitektur, musikk, kunst og for sine gastronomiske spesialiteter, som sin prosciutto-skinke og sin ost. Byen er også hjemsted for universitetet i Parma som er et av verdens eldste universitet. 

En av byens største severdigheter er Palazzo delle Pilotta, beliggende i den historiske delen av byen som huser kunstakademiet, Parmas nasjonal galleri, biblioteca palatina, det arkeologiske museum, Bodoni-museet og Farnese-teateret. Blandt byens andre store severdigheter kan Parma katedralen, Cittadella, Museo Lombardi, San Giovanni Evangelista og San Sepolcro nevnes. Mer informasjon om Emilia-Romagna

Jeg har her samlet litt fakta og informasjon om Emilia-Romagna, som regionens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon til din ferie. Hvis du ønsker å finne mer inspirasjon til din reise, anbefaler jeg deg å besøke bloggen vår hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Geografi og befolkning

Emilia-Romagna, som omfatter de to historiske regionene Emilia og Romagna, ligger i det nordøstlige Italia grensende opp til hele seks andre italienske regioner; Lombardia, Veneto og Piedmonte mot nord, Ligurien mot vest og Marche og Toscana mot sør. Med et areal på 22.446 km2 er det Italias sjettestørste region. Den har rundt 4,4 millioner innbyggere, hvor ca. en million bor i regionhovedstaden Bolognas metropole området. 

Nesten halvdelen av regionen (48%) består av sletter, navnlig Posletten, mens 27% består av bakkede landskap og 25% av fjellrikt landskap. Fjellene strekker seg over en distanse på mer enn 300 km fra nord til sørøst med hele tre fjelltopper som når opp over 2000 meter: Monte Cimone (2.165 meter), Monte Cusna (2.121 meter) og Alpe di Succiso (2.017 meter). 

Klima og vær

Emilia-Romagna har tre forskjellige klima-typer; fuktig-subtropisk klima som er mest utbredt i regionshovedstaden Bologna, Modena, Parma og Ravenna; oceanisk klima som er mest utbredt i Pavullo nel Frignano, Castelnovo ne` Monti, Serramazzoni, Borgo Val di Taro og Monzuno; og fuktig kontinentalt klima, som er mest utbredt i Sestola, Frassinoro, Busana, Montecreto og Ligonchio. Den mest utbredte klimatypen av de tre i regionen er det fuktige subtropiske klimaet. 

Varmeste måned i året i regionen er juli med 25 grader i gjennomsnittet, etterfulgt av august med 24 grader i gjennomsnittet, mens de kaldeste månedene i året er januar med 3 grader og desmeber med 4 grader. Gjennomsnitstemperaturen kan variere en del, alt etter som hvor i regionen du befinner deg i. 

Mest nedbør er det på høsten og våren, april, mai, oktober og november, som alle har 70 mm nedbør i gjennomsnitt, etterfulgt av juni og mars med 60 mm i gjennomsnittet, mens du finner minst nedbør i månedene januar og februar med 30 mm i gjennomsnittet. 

Historie

Emilia-Romagna var en del av den sagnomspunnede etruskiske verden hvor området ble en del av det keltiske Gallien. Senere ble området erobret av romerne. I løpet av de første tusende årene av kristendommen florerte handel, kultur og religion i området, takket være regionens mange klostre. 

Senere, i år 1088, ble universitetet i Bologna grunnlagt som et av de første universitetene i verden og det eldste fortsatt fungerende universitetet i Europa i dag. Universitetet i Bologna var, sammen med regionens mange driftige byer, med på å gjøre området til et av de intellektuelt og handelsmessig mest betydningsfulle områdene i Italia. 

I de følgende århundrene var regionen preget av politiske maktkamper mellom forskjellige feudalherrer, hertuger, familie-dynastier og paver; og i det 16. århundre ble de fleste av regionens områder underlagt de pavelige statene, bortsett fra Parma, Piacenza og Modena, som forble uavhengige, inntil Emilia-Romagna ble en del av det italienske kongeriket mellom 1859 og 1861.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Emilia-Romagna?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser