Reiser til Imerovigli

Imerovigli er én av de vakreste landsbyene på hele Santorini. Landsbyen ligger på øyas vestkyst, kun tre kilometer nord for hovedstaden Fira. I likhet med sin mer livlige naboby er Imerovigli kjent for sin enestående beliggenhet oppe på kanten av det halvmåneformede krateret som utgjør Santorini.

Hvis du har sett bilder fra Santorini, vil du nærmest garantert ha sett bilder fra Imerovigli. Omkranset av byens hvitkalkede hus ligger én av øyas mest fotograferte bygninger, nemlig det tidligere kvinneklosteret Agios Nikolaos med sin karakteristiske, blå kuppel. En del av klosteret er i dag innredet som museum, men bare utsikten fra klosteret er et besøk verdt.

Santorinis balkong

På en reise til Imerovigli vil du med én gang oppleve hvordan fantastiske utsiktspunkter ikke er mangelvare. Sammen med Fira og Firostefani kalles Imerovigli vel fortjent for 'Santorinis balkong'. I landsbyen kan du beundre det betagende synet langs den steile kraterkanten og ned til den asurblå lagunen. Tidligere var den gode utsikten fra Imerovigli essensiell når innbyggerne skulle holde øye med piratene, som herjet i området i flere århundrer. I dag er det heldigvis kun langsomme cruiseskip og turbåter som seiler omkring i lagunen. 

Hvis du booker du en billig reise til Imerovigli hos Solfaktor vil du også ha Skaros-klippen, som er ett av Santorinis mest populære utfluktsmål, innenfor gangavstand. Her lå en gang i tiden en stor borg og landsbyen som helt frem til 1600- tallet var hovedstad på øya. Etter et ødeleggende jordskjelv står kun noen få ruiner igjen her, men utsikten fra denne fremskutte klippen er stadig én av de aller flotteste på øya. Dersom du skuer tilbake mot Imerovigli kan du tydelig se hvor langt unna byen faktisk ligger. 

Restauranter

De idylliske kirkene og kapellene i Imerovigli har gjort byen til en yndet destinasjon for bryllupsreiser. Den litt roligere atmosfæren enn i den nærliggende hovedstaden er uansett perfekt for reisende som ønsker å slappe av i vakre, solrike omgivelser.

Det finnes et godt utvalg av tavernaer og restauranter i Imerovigli, men vel og merke ikke like mange som i hovedstaden. Dette betyr uansett ikke så mye; det er nemlig enkelt å hoppe på bussen til Fira hvis du vil utforske nattelivet eller shoppe.

Ved å kjøre via hovedstaden, som er øyas trafikknutepunkt, kan du også enkelt besøke de flotte badestrendene på østkysten, som ligger kun noen få kilometer vekk. Hvis du reiser til Imerovigli, bor du også perfekt til for å kunne utforske øya til fots. Én av de største opplevelsene på øya er uten tvil vandreruten fra Fira til Ois, som passerer gjennom Imerovigli. Fortsett eventuelt fra Ois helt ned til den lille Ammoudi-bukten, der du vil finne gode fiskerestauranter og kan nyte en deilig svømmetur i det krystallklare vannet.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Imerovigli

Populære hoteller i Imerovigli

Hellas, Santorini, Imerovigli
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Imerovigli
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Imerovigli
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi