Reiser til Oia

Etter hovedbyen Fira er Oia den nest største byen på Santorini og utvilsomt en av de vakreste i den greske skjærgården. Den er også et av øyas mest kjente reisemål. Dette skyldes ikke minst den fantastiske beliggenheten oppe langs kraterkanten, calderaen, som utgjør Santorinis nordspiss. Herfra har du en svimlende utsikt over det glitrende havet i lagunen og fantastiske solnedganger.

Oia har en lang historie som strekker seg minst 1000 år tilbake. Når du rusler rundt i de trange gatene mellom de sjarmerende hvitkalkede husene, vil du lett føle deg hensatt til en annen tid. Det er gjort store anstrengelser for å gjenoppbygge byen etter det ødeleggende jordskjelvet i 1956, som rammet Oia hardt. Her er flere fine kirker og ruiner av et venetiansk slott. Sistnevnte er et yndet sted å se solnedgangen.

Rikt restaurant- og butikkliv

Du kan selvfølgelig også velge å nyte de siste solstrålene mens du sitter på en av de mange restaurantene med utsikt over havet. Nivået er høyt med deilige retter tilberedt av lokalproduserte råvarer, så du kan godt begynne å glede deg til reisens kulinariske opplevelser. Det samme gjelder handlemulighetene. Oia og Santorini er blant annet kjent for sine gullsmedbutikker. Det er også mange kunstnere som har slått seg ned her, hvis verk du kan kjøpe i byens gallerier og butikker.

Av natur gjør beliggenheten at byen ikke har en strand. Du kan imidlertid komme deg helt ned til vannet ved å følge en lang trapp ned til Ammoudi, en liten havn og bukt rett nedenfor byen. Herfra seiler turbåter til den nærliggende øya Thirasia. Her er det også noen tavernaer, hvor du kan nyte en forfriskning med utsikt over de små fiskebåtene før turen går oppover igjen.

Strender nær Oia

Skal du reise til Oia kan det være lurt å pakke badetøyet. Det er derfor enkelt å ta buss eller taxi til en av de vakre strendene på østkysten, dersom du ikke har bestilt leiebil sammen med turen til Oia. Hvis du har lyst på en dukkert i det asurblå havet, kan du etter en lang tur ned trapper eller småveier nå havet nær Oia. Spesielt hvis du har barn med deg på ferie er østkysten mer egnet for en badetur. Et opplagt alternativ er å kombinere en strandtur med et besøk til for eksempel hovedbyen Fira eller til en vingård.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Oia

Populære hoteller i Oia

Hellas, Santorini, Oia
9,9
Fantastisk
154 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Oia
9,7
Fantastisk
294 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Oia
9,8
Fantastisk
123 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)