Reiser til Fira

Fira er den største byen og hovedstaden på Santorini, som regnes for å være én av de vakreste øyene i det greske øyhavet. Byen har en fantastisk beliggenhet omkring 300 meter over havet på kraterranden på øyas vestside. Herfra er det vakker utsikt over lagunen som ligger omkranset av den halvmåneformede øya.

En lang trapp, Karavolades, og en svevebane fører ned til anløpshavnen Gialos nedenfor byen. Hvis du reiser til Fira i våre dager vil du heller ankomme flyplassen, som ligger fem kilometer fra byen, eller eventuelt havnen Athinios åtte kilometer fra byen, som har fergeforbindelser til Piræus på fastlandet, Kreta og andre omkringliggende øyer.

Fira har omkring 1.600 faste innbyggere, som bor i de tradisjonelle, hvitkalkede husene med fargerike vinduer og dører som så karakteristiske for Kykladene. Størsteparten av lokalbefolkningen arbeider med turisme, og i sommersesongen stiger innbyggertallet i byen betraktelig når feriegjester fra hele verden reiser til Fira og Santorini for å oppleve den berømte, greske øyidyllen.

På tross av at Fira i dag unektelig er preget av turisme, har hovedstaden klart å bevare sin særegne landsbystemning. Her kan du oppleve et livlig natteliv, restauranter av høy kvalitet og vandre i gater som er fulle av butikker og cocktailbarer før du nyter den vakre solnedgangen. I Fira ligger ett av øyas beste utvalg av ferieboliger, herunder alt fra familievennlige hoteller til villaer.

Strender, museer og utsiktspunkter

Du kan sette av mange timer til å slentre omkring i Firas smale gater. Sett deg til rette på en kafé eller en benk og beundre den fantastiske utsikten over calderaen. Særlig vakker er utsikten fra den høyeste delen av byen (som ligger i nord) og fra promenaden langs klippen. Hvis du trenger en pause fra solen, kan du besøke en rekke spennende museer der du kan lære mer om øyas historie, som strekker seg langt tilbake i oldtiden.

Med sin sentrale beliggenhet på Santorini er Fira også et godt utgangspunkt for å utforske resten av øya når du booker en billig reise til Fira. Hovedstaden er Santorinis sentrale transportknutepunkt, og derfor kan du enkelt reise på utflukter med buss til nærliggende strender eller andre interessante steder på øya. De nærmeste strendene finner du på østsiden av øya; Exo Gialos, Karterados, Monolithos og feriebyen Kamari med sin populære strand ligger alle innenfor enkel rekkevidde med offentlig transport. Forøvrig ligger mange attraksjoner i gangavstand fra Fira. 

Hvis du ferierer i Fira, kan det for eksempel varmt anbefales å vandre en tur ut til Oia, som ligger omtrent ti kilometer unna på den nordlige delen av øya. Underveis får du oppleve de mest maleriske kvartaler, herunder Firostefani og andre sjarmerende byer samt ikke minst en perlerekke av de beste utsiktspunktene på hele Santorini.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Fira

Populære hoteller i Fira

Hellas, Santorini, Fira
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Fira
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Fira
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)