Reiser til Perissa

Ved foten av det høyeste fjellet på Santorini, Mesa Vouno, finner du Perissa, som er ett av øyas største feriesteder. Byen har de tradisjonelle, hvitkalkede husene med blå vindusskodder som man forbinder med det greske øyhavet, men er likevel av relativt ny opprinnelse. Det meste av byen stammer fra 1960-tallet, og selv om Perissa ikke har like mye av den autentiske landsbyatmosfæren som du finner andre steder på Santorini er feriebyen særdeles sjarmerende. Dette skyldes ikke minst den kilometer lange stranden med sin karakteristiske mørke lavasand, som strekker seg forbi nabobyen Perivolos. De fleste reisende bestiller først og fremst en billig reise til Perissa på grunn av den gode badestranden, som ligger ved foten av de høye klippene som strekker seg langs det innbydende, blå havet. 

Hvem vil verdsette Perissa?

Sammen med nabobyen Perivolos tiltrekker Perissa seg feriereisende i alle aldre. Her har man alt hva man behøver på en badeferie innenfor kort rekkevidde, noe som tiltaler både barnefamilier, par og unge reisende. .

Langs stranden ligger sjarmerende tavernaer, butikker, barer og kafeer, og dersom du vil gjøre med enn å bare sole deg og bade, kan du benytte deg av et godt tilbud av diverse vannsportaktiviteter. Langs vannkanten er det liv til langt på kveld. 

Utover den lange stranden, der det alltid er god plass, er Perissa kjent for sitt gode natteliv. Særlig langs strandveien ligger barer som holder åpent til sent på kvelden og ofte har live musikk. Her samler de unge feriegjestene seg i høysesongen, men nattelivet i Perissa og Perivolos er noe mer avdempet enn i Kamari på den andre siden av det store fjellet.

Utflukter

Et godt tips til en utflukt når du reiser til Perissa er et besøk i oltidsbyen Thira, som ligger på toppen av Mesa Vouno. Her kan du se restene etter et 3000 år gammelt bysamfunn, men bare utsikten er turen verdt. På motsatt side av fjellet ligger den andre populære badebyen Kamari, som i likhet med Perissa har en lang strand.

Det kan være vanskelig å løsrive seg fra det avslappende strandlivet i Perissa, men dersom du likevel trenger litt avveksling kan en tur på tvers av øya med buss eller taxi absolutt anbefales. På motsatt side finner du vel og merke ikke de samme lange strendene, men til gjengjeld kan du nyte et spektakulært kystlandskap langs vulkankraterets bratte sider.

Det er regelmessige bussforbindelser til Fira, som ligger kun 15 kilometer unna. Den stemningsfulle hovedstaden er det trafikale knutepunktet på øya. Herfra kan du kjøre videre med buss til de fleste andre byene på Santorini, for eksempel en tur ut til Oia på nordspissen av øya, som du absolutt bør oppleve. Byen ligger med en svimlende utsikt over det asurblå havet og skal visstnok ha de vakreste solnedgangene på øya. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Perissa

Populære hoteller i Perissa

Hellas, Santorini, Perissa
8,1
Meget bra
13 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Perissa
9,5
Fantastisk
470 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Perissa
9,1
Fantastisk
469 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)