Reiser til Bali på Kreta

De fleste av oss forbinder nok navnet Bali med den populære indonesiske ferieøya, men i dette tilfelle behøver du ikke reise så langt. Feriebyen Bali ligger på Kretas nordkyst omtrent midtveis mellom Rethymnon og Heraklion. I likhet som mange av de greske middelhavsøyenes andre populære feriebyer, var Bali opprinnelig bare en søvnig fiskerby, men har takket være en håndfull inviterende strender i bukten og det flotte fjellrike innlandet utviklet seg til et populært reisemål. 

Avslappende badeferie på Kreta

Tross nærheten til de to langt større, livlige nabobyene, er Bali først og fremst kjent som et reisemål for par og familier som søker idylliske og rolige omgivelser. Det er også spesielt nede på stranden at de fleste som reiser til Bali på Kreta ender opp med å bruke en stor del av ferien. På alle strendene kan du leie solsenger og parasoller, og i høysesongen fyller de det meste av strendene. Er du ute etter mer, er det normalt sett også mulig å dra på båtturer til nærliggende strender eller  Santorini og `piratøya` Gramvousa. 

Det er resturanter og tavernaer i nærheten av alle strendene, men utvalget er størst ved hovedstranden Livadi og rundt den lille havnen. I likhet kan du gjøre alle daglige innkjøp i byens mini-marked, og vil du på ordentlig shopping, er det lett å ta bussen oppe fra hovedveien til Rethymnon eller Heraklion. Her er det utover severdigheter naturligvis også enda flere gode resturanter å velge mellom og et mer livlig nattliv. Det er noen få diskotek i Bali, men dette er mer et reisemål for deg som heller vil avslutte dagen i en behagelig stol med en kjølig øl eller drink, mens du nyter utsikten til båtene med havnen eller havet. 

Kan du løsrive deg fra buktens skjønne strand, kan det anbefales å bruke Bali som utgangspunkt for utflukter. Det er som regel mulig å dra på guidede turer, men vil du utforske øya i ditt eget tempo, er leie av bil en fordel. Leier du en bil er det f.eks. opplagt å besøke Kretas mest kjente severdighet, det minioiske palasset i Knossos, som ligger knappe 1 time kjøring unna. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Bali (Kreta)

Populære hoteller i Bali (Kreta)

Hellas, Kreta, Bali (Kreta)
8,9
Meget bra
45 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Bali (Kreta)
7,3
Bra
266 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Bali (Kreta)
7,5
Bra
1325 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 54 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)