Reiser til Analipsi

Analipsi er en liten by med en rolig og behagelig gresk atmosfære som passer for familier, par eller du som vil ha en rolig og avslappet ferie. Stedet har en grovkornet sandstrand som er langgrunn og barnevennlig

Hit reiser du for å slappe av og nyte det behagelige livet og det rolige tempoet i ferien. Det er gangavstand til Anissaras, som også er en liten by med behagelig tempo som passer for familier, par eller du som vil ha en rolig og avslappet ferie.

I begge byene er det små hyggelige tavernaer, restauranter og små dagligvarebutikker og en lang grovkornet sandstrand som er langgrunn og barnevennlig.

Trenger du en handledag i ferien, bør du ta bussen inn til Hersonissos, for et stort utvalg av butikker.

Landsbyen Analipsi ligger på Kretas vakre nordkyst omtrent 20 km øst for hovedstaden Heraklion og kun 5 km fra den populære feriebyen Hersonissos. Finner du ikke det du vil ha i de lokale familiedrevne tavernaene, småbutikkene og de små markedene her i Analipsis , da  er du ikke langt fra større nabobyer med et valg av butikker, barer, resturanter og fortorgskafeer. 

Lange strender og landsbystemning 

Selvom det er spisesteder og innkjøpsmuligheter nok til å dekke de fleste behov, er det heller ikke det man normalt sett reiser til Analipsi for. At den lille landsbyen har utviklet seg til et attraktivt reisemål, skyldes derimot først og fremst den lange stranden som består av rullestein og grovkornet sand. Den er et omderiningspunkt for en avslappende badeferie, enten du reiser hit med barn eller ikke. 

Analipsi er en av feriebyene som ligger som perler på en snor på denne kyststrekningen. Alikevel skiller Analipsi seg litt ut, i det turismen fikk fotfeste litt senere. Tross det gode utvalget av moderne hotell og resorts og byens stadige vekst, går du fortsatt på den opprinnelige landsbystemningen i Analipsi. Her er det også fortsatt alminnelige familiehus og gamle, grønne olivenlunder. 

Utflukter

Strandlivet er meget tillokkende, men det er ikke det eneste du kan bruke ferien din på hvis du reiser til Analipsi. Det kjører jevnlig buss til og fra Heraklion, som absolutt er et besøk verdt. Det kan også anbefales å leie en bil i ferien for å utforske noen av Kretas mange andre koselige byer, den vakre naturen og spennende severdigheter fra antikken, i sitt helt eget tempo. 

Knossos med det 3.500 år gamle minoiske palasset, som er blitt utgravet og delvist gjenoppbygget, ligger f.eks. bare en halvtimes kjøring fra Analipsi. Er du på ferie med barna, vil litt historisk sightseeing helt sikkert absorberes lettere hvis dere etterpå tar en tur til det lokale badelandet Acqua Plus, som bare ligger 10 minutter fra Analipsi. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Analipsi

Populære hoteller i Analipsi

Hellas, Kreta, Analipsi
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Analipsi
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Analipsi
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)