Reiser til Kos by

Kos by er hovedstad og den viktigste havnebyen på øya Kos. Kos tilhører øygruppen Dodekanesene i Egeerhavet, som ligger ikke langt fra den tyrkiske Bodrum-halvya. Med sine omkring 20.000 innbyggere er Kos den soleklart største byen på Kos og tilbyr alt hva du behøver for å få en vellykket reise.

Kos by forbindes ofte med et heftig uteliv, som i høysesongen kan gå vilt for seg i bakgatene og på diskotekene. Her kan du danse helt til morgenkvisten, før du legger deg godt til rette på en av øyas mange flotte sandstrender.

Fra sentrum av Kos by er det daglige bussforbindelser til andre byer på øya, og ikke langt unna ligger også en lang, fin sandstrand, nemlig Lambi Beach. Her kan du delta på vannsport av mange ulike slag. 

En rik historie

Det er likevel ikke kun for å feste natten lang at det er verdt å bestille en billig reise til Kos by her hos Solfaktor. Øyas hovedstad har også mye annet å tilby i form av autentisk, gresk sjarme og historiske severdigheter.

Kos by er også kjent for sine arkeologiske attraksjoner, til tross for at man på grunn av et jordskjelv i 1933 måtte gjenoppbygge deler av byen. Selv om konsentrasjonen av historiske severdigheter ikke er like høy som på steder som Rhodos by, kan du på gåtur omkring i Kos by se mange utgravninger og byggverk som vitner om en rik historie. Ett av disse er tempelridderborgen fra 1300-tallet, som står som byens vartegn nede ved havnen. Borgen skulle i sin tid beskytte byen fra piratene som herjet i området, og i våre dager kan man beundre den flotte utsikten over byen fra toppen av borgens tykke steinmurer.

De arkeologiske utgravningene, romerske villaer, venetianske bygninger og tyrkiske moskéene som ligger mellom de mer moderne husene og hotellene har gitt Kos by en unik atmosfære. Er du historieinteressert kan et besøk på det arkeologiske museum varmt anbefales. Uansett er det en enestående opplevelse bare å utforske byens gater på en rolig slentretur. 

Strender og utflukter

På et besøk i Kos by bør du absolutt sette av en god del av ferien til sightseeing, shopping og restaurantbesøk i byen, men øyas hovedstad er også et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av øya. Du kan for eksempel dra på en dagstur til Tyrkia eller hoppe på turbåter i havnen og slik oppleve øya fra sjøsiden. Det er også populært å leie en sykkel og sykle ut til én av de nærliggende strendene eller hoppe på en buss for å se helt andre deler av øya.

På en billig reise til Kos by har du mange flotte badestrender innenfor rekkevidde. Like nord for havnen kan du slå deg ned under en parasoll  i den myke sanden og nyte en avslappende dag ved det asurblå havet. Om sommeren summer både bystranden og den tilstøtende Lambi Beach alltid av liv, men det er heller ikke langt å reise til mindre travle strender dersom du ønsker mer fred. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kos by

Populære hoteller i Kos by

Hellas, Kos, Kos by
8,3
Meget bra
148 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Kos by
8,3
Meget bra
86 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Kos by
8,1
Meget bra
475 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Kos by?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser