Reiser til Mastichari

Mastichari er en typisk gresk fiskerlandsby og bærer preg av en hyggelig og rolig atmosfære. Kanskje viktigst av alt finner du her på nordkysten av Kos én av øyas vakreste strender, som sammen med et godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker gjør Mastichari til et særdeles attraktivt mål for en avslappende badeferie.

Det ligger et par minimarkeder i byen, som dekker de mest banale behovene, et bilutleiefirma samt noen småbutikker og kiosker som selger souvenirer og lokale spesialiteter. Mastichari har også noen turselskaper som tilbyr guidede utflukter.

Én av de beste strendene på Kos

Stranden ved Mastichari er bred og har finkornet sand. Du kan finne din egen sandflekk og bre utover et håndkle, men det finnes også utleie av solsenger og parasoller. 

Blant de mange vakre badestrendene på Kos regner mange denne stranden for å være den beste. Her får du god plass, en avslappet atmosfære og et fint utvalg av barer og tavernaer innenfor kort rekkevidde, der du kan kjøpe kalde forfriskninger og deilige matretter.

Vannet utenfor Mastichari er varmere enn på sørkysten av Kos og egner seg perfekt til lange badeturer og vannsport. Vannscootere er ikke tillatt, men du kan for eksempel windsurfe eller leie en pedalbåd. Stranden vender mot nordvest, hvilket betyr at du på slutten av dagen kan nyte en fantastisk solnedgang.

Restauranter og natteliv

Nattelivet i Mastichari er meget begrenset, i motsetning til hva som er tilfellet mange andre steder på Kos, der man kan feste til langt på natt. Likevel finnes et lite utvalg av hyggelige barer. De fleste familier som reiser til Mastichari avslutter dagene med et hyggelig måltid på én av byens resturanter, som først og fremst serverer greske måltider, men også pizza og andre velkjente, internasjonale favoritter. Maten kan nytes sammen med utsikten til stranden eller havnen.

Utflukter

Ferger fra naboøya Kalymnos legger til kai i den lille, men ofte travle havnen ved Mastichari, og du har generelt et glimrende utgangspunkt for å dra på utflukter. Utover seilturer kan du for eksempel enkelt hoppe på en buss til Kos by hvis du en dag har lyst til å shoppe eller utforske spennende historiske severdigheter. I øyas hovedby finner du også et rikt restaurantliv.

Du behøver ikke leie en bil for å utforske øya på en billig reise til Mastichari, men hvis du vil være helt uavhengig av kjøreplaner og ha mulighet til  å besøke litt avsidesliggende landsbyer eller strender, er det en fordel å leie en bil. Dersom du kun ønsker å utforske de nærmeste omgivelsene utenfor landsbyen, kan du eventuelt leie en sykkel.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Mastihari

Populære hoteller i Mastihari

Hellas, Kos, Mastihari
8,6
Meget bra
723 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Mastihari
8,8
Meget bra
921 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Mastihari
8,1
Meget bra
1002 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)