Reiser til Ao Nang

Den sjarmerende kystbyen Ao Nang i Thailand inviterer til fantastisk strandliv, øyhopping til skjulte skatter og frodige naturopplevelser. Bestill en billig reise til Ao Nang med Solfaktor!

Ao Nang som reisemål

Ao Nang er en kystby som ligger en halvtimes kjøring vest for Krabi i Thailand. Det er et ettertraktet feriested som inviterer til kritthvite strender, lokal kultur og naturskjønne opplevelser. Ao Nang har mye båttrafikk til Phi Phi-øyene og er et godt utgangspunkt for å  utforske provinsen Krabi. Ao Nang passer for både par, venner og familier som reiser med barn.

Attraksjoner og aktiviteter i Ao Nang

Hovedattraksjonen i Ao Nang er strandlivet. Med myk, hvite sand og krystallklart vann inviterer Ao Nang Beach til deilig sol og bad for hele familien. Like i nærheten finner du Railay Beach, en annen perle i Krabi som er verdt å besøke. Denne stranden kan kun nås med båt, men her kan du oppleve en idyllisk sandstrand i uberørte landskap.

Ao Nang er et flott utgangspunkt for å delta på øyhopping utenfor provinsen Krabi. Bli med på båtturer til vakre øyer som Phi Phi-øyene, Hong Island og Chicken Island. Her har du muligheten til å oppleve skjulte skatter, snorkle i korallrev og utforske den tropiske naturen som omgir Krabi. Det er også verdt å besøke Krabi Elefant Reservat hvor du kan lære om og samhandle med elefanter på en etisk måte. For enda en fantastisk naturopplevelse bør du ta turen til Thung Teao Forest Natural Park, som ligger i nærheten av Ao Nang. Her kan du vandre gjennom frodig jungel, oppleve Thung Teao Waterfall og ta en forfriskende dukkert i Emerald Pool, et naturlig basseng med smaragdgrønt vann.

Når er det best å reise til Ao Nang?

Den mest populære tiden å besøke Ao Nang er fra november til april. I denne perioden er været stabilt og solrikt med temperaturer rundt 30 grader og lav luftfuktighet. Dette er høysesong for turister som søker sol- og badeliv. Overgangssesongen er fra april til mai/juni og i denne perioden kan det bli svært varmt og høy luftfuktighet. Det er stabilt vær, men det kan være noe mer overskyet i denne perioden. Regntiden i Thailand er fra juni til oktober og preges av kraftig regnskyll, spesielt i august og september. Det er mindre turister i denne perioden og det er viktig å merke at noen aktiviteter kan bli begrenset på grunn av været, og noen øyer og strender kan være utilgjengelige.

Matopplevelser og uteliv i Ao Nang

Thailand er kjent for sin velsmakende matkultur og det kan du forvente å ta del i på ferie i Ao Nang. Her finner du et mangfold av spisesteder som tilbyr autentisk thailandsk mat, samt restauranter med et mer internasjonalt preg. Beliggenheten ved havet gjør at mange restauranter er kjent for fersk sjømat og tilbyr spesialiteter tilberedt på lokal vis. Mange spisesteder ligger rett ved stranden slik at du kan nyte måltidene til fantastiske solnedganger.  

Utelivet i Ao Nang er roligere sammenlignet med det beryktede nattelivet på steder som Bangkok, Patong og Pattaya. Likevel finner du et utvalg av barer og nattklubber i Ao Nang som tilbyr både avslappende atmosfære ved stranden, live musikk og festlig dansegulv.

Fly og hotell i Ao Nang

Det er relativt enkelt å komme seg fra Norge til Krabi og Ao Nang i Thailand. Med 1-2 mellomlandinger vil flyturen fra Oslo Gardermoen og til Krabi Internasjonale Flyplass (KBV) ta ca. 11-13 timer i ren flytid. Fra flyplassen er taxi den mest praktiske måten å komme seg til Ao Nang og turen tar ca 30 minutter. Du kan også ta minibuss som er et rimeligere alternativ, men det er verdt å merke at ventetiden for disse kan variere. Det går offentlige busser til Krabi sentrum og deretter kan du ta lokalbuss eller songthaew (kollektivtransport) til Ao Nang. Det er et rimelig alternativ, men det vil ta lengre tid. Ønsker du å utforske provinsen Krabi i eget tempo kan du også leie bil på flyplassen. 

Det er et godt utvalg av overnattingsmuligheter i Ao Nang. Her kan du velge mellom koselige bungalow-hoteller, all-inclusive hoteller med moderne fasiliteter og store ferieleiligheter eller feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ao Nang og Thailand!Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Ao Nang

Populære hoteller i Ao Nang

Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Ao Nang
8,9
Meget bra
4492 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Krabi, Ao Nang
8,9
Meget bra
1854 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)