Reiser til Railay Beach

Ao Railay er en isolert halvøy, kun tilgjengelig med båt. Den beste stranden er Ao Railay West Beach mens East Beach har det beste utelivet og rimelige priser på overnatting.

Ønsker du deg bort fra det noe trafikkerte Ao Nang er det svært enkelt å ta seg over til Railay Beach. Strendene her er av betydelig bedre kvalitet enn de man finner i Ao Nang.

Ao Railay er en isolert halvøy, kun tilgjengelig med båt. Det enkleste er å ta en longtail båt fra Ao Nang til Ao Railay West Beach (15 min). Denne nydelige sandstranden, omkranset av klipper og jungel kan tilby stort utvalg av restauranter og en uformell atmosfære. Stranden vender mot vest og har naturlig nok en utsøkt solnedgang.

En 10 minutters lett gåtur på tvers av halvøya bringer deg til Ao Railay East Beach. Stranden her er ikke av samme kvalitet som på vestsiden, og Ao Railay East er mest kjent for å ha et livlig natteliv i høysesongen, samt at det finnes en rekke mindre hoteller og gjestehus til fornuftige priser her. Mange velger å bo på østsiden av Ao Railay og ta den korte gåturen til Ao Railay West eller Phranang Cave Beach.

Phranang Cave Beach er kun 10 minutter gåtur fra Ao Railay East og 15 minutter fra Ao Railay West. På veien går man gjennom noen flotter grotter, frodig natur med apekatter som svaier i trærne over deg. Selve stranden er av ypperste kvalitet, men i høysesong kan det være ganske folksomt. Det kommer hele tiden båter med turister fra Ao Nang og Krabi Islands.

Det finnes flere boalternativer på Ao Railay. Mange av de rimeligere og enklere bungalowene ligger på Ao Railay East, men Anyavee Railay Resort og Bhu Nga Thani Resort er populære hoteller. På Ao Railay West er det litt mer upmarket og Railay Bay Resort & Spa er et godt alternativ.

Tips til aktiviteter på Ao Railay:

* Fjellklatring ved Phranang Cave Beach og Ao Railay East

* Leie kajakk og utforske området

* Snorkling og dykking

* Jungle trekking (sjekk ut Princess Lagoon!)

* Slappe av på strendene og lese en god bok

* Utflukter til Krabi Islands eller Ao Nang

 

Thailands flotteste strand og klippeklatring 

At Railay Beach er blandt Krabi-provinsens mest kjente reisemål skyldes, som navnet antyder, spesielt fantastiske strender. På en reise til Railay Beach kan du nemlig ikke bare nyte ferien på en strand, men faktisk hele tre strender! Railay Beach består i virkeligheten av Railray West, Railay East og Phra Nang Beach, hvor første- og sistnevnte regnes blandt Thailands flotteste strender. Det er ingen biltrafikk på halvøya. De tre strendene er derimot forbundet av stier så du enkelt kan få utbytte av dem i ferien. Det finnes også en fjerde strand, Tonsai, en kort seiltur eller et trekk gjennom jungelen nord fra Railay West. 

De fredelige omgivelsene som er fri for genererende trafikk, og de skjønne strendene med deres krystallklare vann, gjør naturligvis Railay Beach perfekt til en avslappende badeferie for både reisende med eller uten barn. De fleste strendene ligger på den sentrale delen av halvøya innenfor kort gåavstand fra stranden. I likhet er det sjeldent langt til en av de små resturantene på halvøya som har både thailandske og vestlige retter på menyen. Tross sin beskjedne størrelse har Railay Beach også et fornuftig nattliv med adskillige barer hvor du kan avslutte dagen av med en kjølig drink. 

Selvom det ikke er så mye shoppingmuligheter her, kan du få det mest nødvendige i små kiosker. Vil du shoppe kan du bare ta en båt til f.eks. Ao Nang, hvor det er rike muligheter for å finne souvenirs i form av alt fra tøy til håndverk. Sett også gjerne av en dag til en båtutflukt fra Railay Beach til en av de nærliggende, ubebodde øyene. 

Utover de populære strendene er Railay Beach ute i verden også kjent for sportsklatring. Strendene er vakkert innrammet av steile kalkesteinklipper som tiltrekker seg klatrer fra hele verden. Klippene byr på masse utfordringer med hundrevis av klatreruter for både erfarne og nybegynnere. Det er i det hele tatt rike muligheter for å kombinere det avslappende strandlivet med aktiviteter på en reise til Railay Beach. Utover klatring kan du f.eks. snorkle, dykke eller seile i kajak. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Railay Beach