Reiser til Illetas

Få reisearrangører har sperret opp øynene for det eksklusive, lille feriestedet Illetas. Den bratte kyststrekningen blir jevnlig avbrudd av fine, små sandstrender. Fra Illetas er det kort vei og gode bussforbindelser til Palma, og flyplassen i Palma ligger kun 16 kilometer vekk. 

Ferieparadiset ligger kun noen få kilometer fra Palma og blant mange andre små og store reisemål. I motsetning til hektiske Magaluf og Palmanova er Illetas et rolig drømmested for deg som vil nyte en avslappende ferie. Illetas er også et supert utgangspunkt for utflukter og turer langs kysten og innlandet på Mallorca.

Kystlinjen domineres av et bratt klippelandskap og fine sandstrender. Småbyen har en liten hovedgate med et utvalg av butikker, kafeer og spisesteder der det er hyggelig å slappe av med tapas og nyte ettermiddagen eller kvelden i idylliske omgivelser. 

Illetas er også kjent som Ses Illetes og ligger noen få kilometer vest for Palma, som er Mallorcas hovedby. Den lille feriebyen er én av de mest eksklusive feriebyene i Palma-bukten, noe som kommer til syne i form av utvalget av hoteller og restauranter. Samtidig er Illetas ett av de mest idylliske områdene nær hovedstaden, ikke minst på grunn av sine strender.

En eksklusiv ferieby ikke langt fra Palma

De vakre omgivelsene bidrar sammen med nærheten til hovedstaden til å gjøre Illetas til et ideelt reisemål hvis du ønsker å kombinere en avslappende strandferie med storbyens mange fristelser. I selve Illetas er livet om sommeren hovedsakelig sentrert omkring strendene, noe som gir byen en naturlig tilbakelent atmosfære som egner seg for livsnytere. Derfor tiltrekker Illetas seg mange par og andre reisende som søker roligere og litt mer sofistikerte omgivelser enn hva man finner i de fleste andre feriebyer.

På en reise til Illetas har du tre strender innenfor rekkevidde, hvorav den nærmeste er Playa de Illetes, som utover lys og finkornet sand og krystallklart vann byr på restauranter og en strandbar. Mange velger derfor å tilbringe hele dagen her, men lenger mot vest kan du også besøke de mindre badevikene Cala Comtessa og Cala Xinxell, hvorav sistnevnte er langgrunn og meget barnevennlig. Ved strendene kan man normalt leie pedalbåtet, paddleboards og kajakker, og takket være det klare vannet er også snorkling populært.

Bortsett fra forskjellige former for vannsport er det ikke mange store ting å oppleve i selve Illetas, men hvis du ikke ønsker å bruke hele ferien på stranden og på byens resturanter, kan du besøke Portals Nous og Palma, som ligger i kort avstand fra Illetas. Begge steder finner du et stort utvalg av  familievennlige fornøyelser og et livlig natteliv, men du kan også runde av kvelden med en cocktail, et glass vin eller en kald øl på en stilig strandbar eller restaurant i Illatas. Det er gode bussforbindelser langs kysten, og du kan enkelt praie en taxi.Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Illetas

Populære hoteller i Illetas

Spania, Mallorca, Illetas
9,4
Fantastisk
597 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Illetas
9,0
Fantastisk
1447 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Illetas
8,9
Meget bra
2428 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi