Reiser til Cala Mayor

Nyt en deilig strandferie på Cala Mayor på Mallorca. Her finner du flotte strender med avslappende stemning, aktiviteter for hele familien og hyggelig byliv. Bestill en billig reise til Cala Mayor med Solfaktor!

Cala Mayor som reisemål

Cala Mayor er et reisemål på sørkysten av Spania sin populære ferieøy Mallorca i Middelhavet. Byen tilbyr flotte sandstrender, et bredt utvalg av aktiviteter og passer for både familier og par. Med nærhet til Palma de Mallorca kan du også utforske hovedstadens mange attraksjoner på ferie i Cala Mayor.

Attraksjoner og aktiviteter på Cala Mayor

Cala Mayor inviterer til deilig sol og badeliv. Hovedstranden med samme navn har finkornet sand, klart vann og tilbyr solsenger, parasoller og vannsportsaktiviteter. Like i nærheten finner du Playa de Calanova. En rolig sandstrand med solsenger, parasoller og en strandbar som tilbyr en avslappende atmosfære på din reise til syden.

I tillegg til strandliv finner du også andre attraksjoner i Cala Mayor. Like utenfor byen ligger Bellver Castle som er en imponerende festning fra 1300-tallet. Du kan utforske slottet og nyte panoramautsikten over bukten foran Palma fra tårnene. I byen ligger også Marivent Palace. Det kongelige palasset som er residensen til kongefamilien i Spania, hvor du kan beundre den vakre arkitekturen og den velstelte hagen som omkranser slottet.

Det er et godt utvalg av butikker i Cala Mayor som inviterer til shopping. Om du ønsker et større utvalg er det kort vei til sentrum av Palma de Mallorca med både eksklusive motehus og kjente merkevarer. Et besøk hit kan også friste med historiske severdigheter og smakfulle matopplevelser. For golfentusiaster er det flere golfbaner med flott utsikt over Middelhavet og fjellene i nærheten av Cala Mayor. 

Når er det best å reise til Cala Mayor?

Mallorca har et mildt middelhavsklima som byr på varme somre og milde vintre. Sommeren er høysesong i både Spania og Cala Mayor, med mange turister som besøker byen på en sommerferie for sol og bad. I denne perioden kan du nyte temperaturene på rundt 25 og 30 grader, og sjansen for nedbør er minimal. Ønsker du mindre turister og lavere priser er også våren og høsten fine tidspunkt da det fortsatt er behagelige temperaturer og solrike forhold. Mange reiser hit på en høstferie for å utforske den flotte naturen på Mallorca. I tillegg er landskapet på sitt grønneste og frodigste på våren. I disse periodene kan du gjøre gode kupp på hoteller og flybilletter til Mallorca og Spania.

Matopplevelser og uteliv på Cala Mayor

Cala Mayor har et godt utvalg av restauranter og spisesteder som serverer alt fra tradisjonelle spanske retter til internasjonale favoritter. Her kan du nyte autentiske retter som paella og sobrasada eller prøve fersk fisk og skalldyr som er fanget lokalt. Mange restauranter tilbyr utsikt over Middelhavet, som gir en hyggelig stemning til måltidet. Cala Mayor er også kjent for sine mange bakerier og kafeer hvor du kan nyte en kopp kaffe med deilige kaker eller bakverk.

Utelivet i Cala Mayor er mer avslappet og rolig sammenlignet med nattelivet i  nærliggende byer og hovedstaden. Byen har et utvalg av barer og kafeer langs strandpromenaden hvor du kan nyte en drink i rolige omgivelser. Skulle du like fullt ønske å ta del i et større og mer mangfoldig uteliv er det nok av steder i nærheten av Cala Mayor.  Både Palma, Magaluf og El Arenal er attraktive steder for de som ønsker en partyferie på Mallorca.

Selv om Cala Mayor har en rolig og barnevennlig atmosfære finnes det et livlig uteliv i områdene rundt. Om dere er en familie med små barn, eller du reiser alene med barn, er det andre steder som muligens passer bedre. Ta gjerne og les om flere tips på familieferie på Mallorca.

Fly og hotell på Cala Mayor

Å komme seg til Cala Mayor fra Norge er enkelt. Du kommer deg enkelt til Mallorca med direktefly fra flere norske byer nesten hele året. Palma de Mallorca Flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og om sommeren går det daglig avganger fra flere norske byer. Flytiden er ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Mallorca og flyplassen ved Palma de Mallorca. Det er begrenset med flymuligheter på selve vinteren, men det er mulig med en eller flere mellomlandinger.

Fra flyplassen kommer du deg enkelt til Cala Mayor med taxi og turen tar ca 20 minutter, avhengig av trafikken. Det går også regelmessige bussforbindelser fra flyplassen til Palma sentrum, med bussbytte som tar deg videre til Cala Mayor. Ønsker du å utforske mer av Mallorca i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

Cala Mayor har et godt utvalg av hoteller og overnattingsalternativer. Her finner du både all-inclusive resorts med mange fasiliteter, leilighetshoteller og store feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Cala Mayor og Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala Mayor

Populære hoteller i Cala Mayor

Spania, Mallorca, Cala Mayor
8,1
Meget bra
2392 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Mayor
7,9
Bra
3798 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Mayor
8,2
Meget bra
1002 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)