Reiser til Polen

Polen har ikke fått den oppmerksomheten som ferieland som landet fortjener. Landet er ett av Europas mest interessante, og både historien, kulturen og naturen er her i en klasse for seg selv. Book din neste ferie i Polen hos Solfaktor i dag!

Polen ligger mellom Tyskland og Hviterussland, men grenser også til Litauen, Kaliningrad, Tsjekkia og Slovakia. Den korte reisetiden fra  Norge har bidratt til at flere og flere nordmenn har oppdaget dette store landet, der man forøvrig får mye for pengene. Her venter strender, skoger, kultur, spennende storbyer og masser av kulturelle opplevelser. 

Warszawa er Polens hovedstad og landets største by. Hovedstaden ligger sentralt i landet, og er forøvrig landets transportsentrum med sine toglinjer til hele landet. Du kan fly til Warszawa direkte fra Norge, men det flyr også direktefly til flere store, polske byer. 

Store deler av Warszawa ble ødelagt under 2. verdenskrig, men store deler av byen er restaurert på imponerende vis. En spasertur i byens gamle bydel er nærmest obligatorisk, inkludert en tur forbi det gigantiske Kulturpalasset, som er 234 meter høyt og ligger øst for sentrum. Kulturpalasset var en "gave" fra Sovjetunionen og ble oppført mellom år 1952 og år 1955.

Hyggelige Krakow er Polens nest største by. Her finner man det berømte slottet Wavel, Europas største åpne plass og masser av butikker, restauranter og kaféer. Byen unngikk de største ødeleggelse under krigen, og i dag er hele den gamle bydelen oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Ved Østersøkysten ligger byen Gdansk, som kan vise til over 1.000 år med historie. Her finnes blant annet en hyggelig havn, og en kort tur fra byen ligger feriebyen Sopot med sine lekre strender.

Sopot omtales ofte som Polens svar på St. Tropez, og her kan du støte på Polens velstående og berømte  mennesker om sommeren. I Sopot finnes forøvrig gode spafasiliteter.

Besøk også byen Wroclaw, som er én av Polens eldste byer. Byen ligger spredt på flere øyer ved elven Oder, og kan blant annet vise til en vakker katedral. Selve navnet "Wroclaw" uttales som «Vrotswoaw».

Poznan er en mindre kjent storby, som ikke besøkes av like mange turister. Byen har et særlig polsk preg over seg, og byr på en vakker katedral, et flott torg og mange betongbygninger som stammer fra Polens kommunistiske tidsperiode.

Hvem egner en reise til Polen seg for?

Polen er nok først og fremst en destinasjon for storbyferier. Her får du masser av historie, god shopping, spennende mat og drikke og gode hoteller til rimelige priser. Ved Østersjøkysten kan du nyte både sol og strand, og Polen byr også på masser av fantastisk natur.

Når bør man reise til Polen?

Storbyene kan besøkes hele året, mens badesesongen ved Østersjøkysten varer fra mai til september.

En billig ferie i Polen med Solfaktor

Den nordlige delen av Polen kan minne om Skandinavia, og de vakre kyststrekningene ut mot Østersjøen kan måle seg med de beste i Skandinavia. Det som derimot skiller Polen fra Skandinavia, er at man får mye mer for pengene i Polen. 

Gdansk er en særdeles vakker by med en stolt historie. I dag er Gdansk en moderne metropol med over én million innbyggere, men tidligere var byen en selvstendig bystat. Gdansk ble nærmest jevnet med jorden under 2. verdenskrig, men som en følge av denne tragedien oppstod muligheten til å gjenskape byen med nye materialer. Derfor fremstår Gdansk i dag som en by i utrolig god stand.

Ulica Dluga er selve hovedstrøket i Gdansk. Herfra kan man reise effektivt til de fleste av byens største severdigheter, blant annet kirken Bazylika Mariacka, som er verdens største mursteinskirke. Dersom man interesserer seg for politikk og historie, må man ikke gå glipp av 'Pomnik Poleglych Stoczniowców 1970' som er verdens første minnesmerke etter ofrene for det kommunistiske regimet som herjet Polen i mange år.

Warszawa - en hovedstad som byr på alt 

Warszawa er på alle måter Polens hovedstad - offisielt, økonomisk, kulturelt - og man kan fylle en hel ferie bare i denne byen. Byen er forøvrig landets suverent største by med sine godt tre millioner innbyggere. De mange grønne områdene og parkene gjør det til en fornøyelse å bevege seg omkring i - og oppholde seg i - Warszawa. Ikke mindre enn én fjerdedel av byens areal er dekket av grønt! Du kan også oppleve naturen midt i Polens hovedstad i form av elven Wisla, som renner gjennom sentrum av byen. 

Denne sentralt beliggende byen i Polen ble grunnlagt på starten av det 14. århundre og har lenge vært et kulturelt og industrielt sentrum. Warszawa var også én av Sentral-Europas vakreste og mest avanserte byer inntil byen ble fullstendig ødelagt under Andre verdenskrig. Elven Vistula deler Warszawa i to vidt forskjellige deler, hvorav den vestlige delen omfatter bykjernen og den gamle bydelen mot nord. Nesten alle byens store attraksjoner ligger på denne siden av elven.

Warszawa byr på et stort og raskt voksende utvalg av restauranter som ligger spredt i hele den gamle bydelen og som serverer tradisjonelle polske og internasjonale matretter. Etter krigen ble den gamle byen gjenoppbygget helt fra bunnen av i et omfattende prosjekt som strakk seg fra 1949 til 1963, og i den forbindelse ble byens verdifulle renessanse fra det 17. og 18. århundre gjenopprettet med stor suksess. Warszawas viktigste boulevard er Kongeveien, som forbinder det kongelige palasset med Lazienki-palasset, som tidligere var den kongelige sommerresidensen.

 Warszawas viktigste severdighet er hele den gamle bydelen, som i 1982 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. I kontrast til de mange gamle bygningene står Warszawas kanskje mest berømte kjennetegn, nemlig den sosialistiske bygningen Palac Kultury i Nauki. 

Reise til og fra Warszawa

Som Polens hovedstad er Warszawa en travel endestasjon for flyvninger, tog og busser, innenlandske såvel som internasjonale. Fra byen går fly og togforbindelser til byer over hele Europa.

Krakow

Krakow er Polens nest største by og en levende og glad storby med én av verdens best bevarte bykjerner. Den gamle bydelen, Stare Miasto, var det første stedet i Polen som ble oppført på UNESCOs Verdensarvliste og er en sann fornøyelse å oppleve om våren.

Naturen omkring Krakow er i egen klasse, hvorav det sydlige og østlige Polen har det som er blant Europas mest uberørte og opprinnelige natur. Ikke langt fra Krakow ligger den vakre nasjonalparken Ojcowski og Tatrafjellene, som er to steder som for naturelskere absolutt bør besøkes. 

Tatras - på ferie i det alpine Polen

Tatras er navnet på Polens alpine område, som er det høyeste av sitt slag i Karpatene og består av høye tinder og bratte klipper som stuper mange hundre meter ned i de iskalde sjøene. Vintrene er lange og somrene korte, hvorav sistnevnte ikke varme nok til at all snøen smelter. De beste periodene å feriere i Polen på er sen vår og tidlig høst. 

Vandreruter 

Med sin vakre natur er Polen nærmest en utendørs oase med aktiviteter for enhver smak. De mest populære vandreruten går i Tatrafjellene, men det finnes alternative muligheter i Pieniny, Bieszczady og Karkonosze. Med andre ord kan en ferie i Polen bestå av både storbyer, høye fjell og vakre vandreruter.

Elvene i Polen

Begge elvene Krutynia og Czarna Hancza renner gjennom Masuria, og er ideelle muligheter for kajakkpadling. De masuriske sjøer er ideelle for seiling og ikke overraskende fulle av båter om sommeren. Det er mulig å leie seilbåt i Gizycko, Mikolajki og i andre feriebyer i Masuria.

Kopernikus

Kun to timer i bil sør for Gdansk ligger fødestedet for Kopernikus - mannen som ”stanset solen og flyttet Jorden”. Den vakre middelalderbyen Torun ble på 1200-tallet omdannet til en tidlig forpost av Den Tyske Orden. 

Turistinformasjon

På den offisielle hjemmesiden til Polens offisielle turistbyrå kan du ved hjelp av et interaktivt kart finne beskrivelser av de mange forskjellige destinasjonene som man kan besøke på en ferie i Polen, samt opplevelsene som venter deg der. Du finner også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Polen, slik at du kan forberede deg til ferien. 

>> Les også om reiser til Tsjekkia

Polen har noe for enhver smak: europeiske kulturbyer i toppklasse;,en natur som byr på sandstrender i nord, høye fjell i sør og vakre sjøer i nordøst, mange verdensarvsteder og en fantastisk gastronomi. 

Reis med Solfaktor til Polen og bo på våre hoteller og ferieleiligheter. Du kan reise til Polen fra flere norske flyplasser, enten direkte eller med en mellomlanding. Vi tilbyr alltid full valgfrihet, både når det gjelder avreisedag og antall dager du ønsker å reise på ferie. I sommermånedene juli og august er byene langs landets kyster ved Østersjøen de mest besøkte reisemålene, mens reisemål som Gdansk, Krakow og Warszawa er yndede destinasjoner til en storbyferie og kan besøkes året rundt. 

En pakkereise eller kun hotell?

Hos Solfaktor kan du enten booke en pakkereise, eller kun hotellopphold dersom du selv vil arrangere din neste reise til Polen. Hvis du bestiller din reise til ett av reisemålene i Polen som en samlet pakke inkludert fly og hotell, er du automatisk dekket av pakkereiseloven og reisegaranti. Du kan enkelt tilføye en leiebil til pakkereisen, som står klar til deg ved ankomst på flyplassen, eller transfer tur/retur mellom flyplassen og hotellet. 

Bestill din neste reise til Polen online og få den billigste prisen!

Det skal være enkelt, trygt og ikke minst billig å bestille din reise til Polen online. Du finner alltid aktuell informasjon om flyavganger i søkemaskinen, som også sammenligner priser fra alle flyselskaper og hoteller daglig, slik at du alltid kan være sikker på at du får den billigste prisen på din reise. Hos Solfaktor samarbeider vi både med vanlige flyselskaper som f.eks. SAS, Norwegian og LOT, men også med lavprisselskaper som f.eks. Ryanair og WizzAir, som begge har et stort rutenett og mange daglige avganger til flyplasser i Polen. Dersom du ønsker å slippe å booke dine neste ferie online eller dersom du vil du kombinere reisen med andre reisemål og destinasjoner på en rundreise i Polen, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Derfor bør du besøke Polen på ferie 

Polen ligger kun et par timer fra Norge med fly og har de senere årene blitt et populært reisemål for nordmenn, mye takket være landets enorme kulturarv og rike natur, kombinert med et gunstig prisnivå sammenlignet med større og tradisjonelt mer populære reisemål.

Opplev flere kulturbyer 

Mange velger å tilbringe en langhelg i én av landets kulturbyer, for eksempel Krakow, Gdansk eller hovedstaden Warszawa, mens andre tilbringer en hel sommerferie i landet med strandferie ved den baltiske kysten. Her finner man - til manges overraskelse - strender i toppklasse. På høsten kan man besøke de berømte masuriske sjøene i den nordøstlige delen av landet (det er faktisk hele 3000 sjøer!) eller reise på vandre- eller klatreturer i landets vakre fjell mot sør.

Likevel er for mange det største trekkplasteret i Polen landets helt enestående kulturarv. Polen byr på Øst-Europas største samling av steder som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, faktisk hele 15 steder, samt  to steder som står oppført på den såkalte tentative listen. Blant disse stedene er det historiske sentrum i Krakow, det historiske sentrum i Warszawa, middelalderbyen Torún, slottet i Malbork (som er verdens største slott målt i areal) og den gamle delen av byen Zamosc.

Deler av landets verdensarv er de mange vakre trekirkene, hvorav mange står i Podkarpacie-regionen og i Malopolska-regionen i den sørøstlige delen av landet. Flere av trekirkene er flere århundrer gamle, hvorav den formentlig eldste av kirkene, som ligger i den lille landsbyen Haczów i Brzozów-soknet i kommunen Gmina Haczów, stammer helt tilbake fra 1400-tallet. Denne kirken er Europas største gotiske trekirke. Du kan også følge den såkalte Træarkitektur-ruten, som består av forskjellige ruter som tilsammen er mer enn 1500 kilometer lange. 

Opplev den vakre naturen

Landet kan også skryte av et imponerende antall nasjonalparker, herunder Europas største bevarte urskog i Bialowieza Nasjonalpark, som blant annet rommer den største ville stammen av europeisk bison og som har blitt erklært som verdensarv av Unesco. Nasjonalparken byr på en enestående artsrikdom av dyr og planter, og urskogens  kjerneområde består i stor grad av trær som er mer enn 150 år gamle, hvilket skiller dem fra de aller fleste andre skoger. 

En annen av Polens store naturseverdigheter er Tatrafjellene, som ligger i den sørligste delen av landet og utgjør en naturlig grense til nabolandet Slovakia. Området omkring Tatrafjellenes høyeste topper, hvorav Polens høyeste fjell, Rysy, er hele 2.500 meter høyt, er en egen nasjonalpark og beskyttet at Uneesco. Utover de enestående naturopplevelsene med vandrestier, grotter, fossefall og elver byr området på en rekke hyggelige landsbyer og interessante severdigheter.

Valuta for pengene og en imøtekommende befolkning

Polens voksende popularitet blant utenlandske turister avspeiles i undersøkelser av tilfredshet blant landets turistgjester: Hele 96% av de spurte turistene svarer at de var "tilfredse med besøket i Polen", mens 85% svarte at de ville anbefale Polen til andre feriegjester og reise tilbake til landet i løpet av de kommende årene.

Hvis du legger til en imøtekommende og hjelpsom befolkning, som er kjent for sin vennlighet overfor turister, landets gunstige prisnivå, tradisjonelle reisemål og landets rike gastronomiske tradisjoner, herunder den gode polske ølen, blir det vanskelig å komme utenom Polen som din neste feriedestinasjon. 

Riktig god ferie og velkommen til Polen med Solfaktor!

Reisemål i Polen

 • Gjesteanmeldelser 9,8
  Krakow
  221 hoteller
 • Gjesteanmeldelser 9,5
  Gdansk
  80 hoteller
  Den gamle hansabyen, tidligere kongebyen og det nordlige Polens største by lokker med sitt utvalg av store historiske og kulturelle severdigheter, noen av Polens fineste museer og masse av muligheter for en aktiv ferie.
 • Warszawa
  69 hoteller
  Warszawa er en av Europas raskest voksende hovedstad som bokstavelig talt har reist seg fra ruinene etter 2. verdenskrig og er nå blitt et økonomisk og kulturelt knutepunkt for hele Polen. Gled deg til å gå på oppdagelse i en fasinerende by ... full av kontraster med noe for alle. Les mer
 • Sopot
  24 hoteller
  Sopot har helt siden etter Napoleonskrigen vært en populær kurby, og i dag er det, ut over de populære kurbadene, den lange, flotte sandstranden som er blant de største attraksjonene. Byen er perfekt for en avslappet ferie langt fra hverdagens ... stress og jag. Samtidig har du den stemningsfulle hansestaden Gdansk innenfor kort rekkevidde. Les mer

Populære hoteller i Polen

Polen, Krakow
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Polen?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 27 anmeldelser