Reiser til Polen

Opplev Polen – et av Europas mest interessant reisemål med enestående kulturarv og historiske severdigheter. Her finner du storslått natur, flotte strender, spennende kulturbyer og ikke minst et gunstig prisnivå. Polen har noe som passer for enhver smak. Bestill en billig ferie til Polen med Solfaktor!

Polen som reisemål

Polen ligger mellom Tyskland og Belarus, og grenser også til Litauen, Kaliningrad, Tsjekkia og Slovakia. Med kort reisetid fra Norge, lave priser, imøtekommende befolkning og varierte opplevelser er Polen blitt en favoritt for mange. Her kan du både reise på storbyferie og strandferie ved Østersjøen. Polen har noe for enhver smak. I sommermånedene fra juni til august er byene langs Østersjøen de mest besøkte. Blant annet den populære badebyen Sopot. Resten av året er reisemål som Gdansk, Krakow og Warszawa yndede destinasjoner på storbyferie og frister med både spa, shopping og kulturelle opplevelser. Flere reiser til Polen på aktiv ferie for å utforske fjellområder og storslått natur i sør, samt for å oppleve de mange historiske attraksjonene landet har å by på.

Det er rike gastronomiske tradisjoner i Polen og landet er spesielt kjent for sin gode øl. Ta deg tid til å nyte en på et av koselige torgene i landet.

>> Les mer om en reise til Tyskland her

>> Les mer om en reise til Tsjekkia her

>> Les mer om en reise til Slovakia her

>> Les mer om en reise til Litauen her

Populære reisemål i Polen

Mange reiser til Polen for å tilbringe en langhelg i en av landets kulturbyer, blant annet Krakow, Gdansk eller hovedstaden Warszawa. Landet har en enestående kulturarv og byr på Øst-Europas største samling med over 15 steder er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Blant disse er det historiske sentrum i Krakow, det historiske sentrum i Warszawa, middelalderbyen Torún og den gamle delen av byen Zamosc og slottet i Malbork – som for øvrig er verdens største slott målt i areal.

En av de mest populære byene i Polen er Gdansk som ligger ved Østersjøen. Den historisk byen er kjent for sine vakre gotiske bygninger, den hyggelige havnen og et bredt spekter av kulturelle attraksjoner. Som for eksempel Mariakirken. Her finner du også gode shoppingmuligheter og et hektisk natteliv. 

Warszawa er hovedstaden i Polen og tiltrekker seg turister fra hele verden året rundt. Byen har et godt utvalg av kulturelle og historiske attraksjoner og er kjent for et livlig natteliv. En av de vakreste byene i Polen er Krakow med sin koselige gamleby. Her finner du blant annet det jødiske kvarteret Kazimierz, historiske monumenter og mange restauranter og barer.

Sol- og badeferie i Polen

I sommerhalvåret er det blitt populært å nyte sol og varme ved den baltiske kysten. Her finner du flere feriesteder med fine strender og aktiviteter for hele familien. Ikke langt fra Gdansk ligger den populære feriebyen Sopot. Byen omtales ofte som Polen sitt svar på Saint-Tropez og her finner du strandpromenade med flere restauranter, historiske severdigheter, gode spafasiliteter og et livlig natteliv. 

Feriestedene Miedzyzdroje, Jastrzebia Góra og Ustka er mindre byer som byr på en roligere atmosfære. Her kan du nyte strender, flott natur og hyggelig kulturliv. En reise til Polen ivaretar så mange behov for deg som er på ferie.

Når er det best å reise til Polen?

Polen har et temperert klima med kalde vintre og varme somre. Høysesongen i Polen er vanligvis i sommermånedene fra juni til august. I denne perioden er det best å besøke badestedene ved Østersjøen, da det er varme temperaturer og mye som skjer. Storbyene i Polen kan besøkes hele året, men det spesielt fint på våren eller høsten. Da er det behagelige temperaturer og lite nedbør. Vinteren kan også være en fin tid å reise til Polen. Spesielt om du ønsker å stå på ski eller slappe av på et av landets mange spa.

>> Les mer om en reise til Warszawa her

>> Les mer om en reise til Gdansk her

>> Les mer om en reise til Sopot her

>> Les mer om en reise til Krakow her

Historiske byer og verdensarv i Polen

Wroclaw er en av Polen sine eldste byer og ligger spredt på flere øyer ved elven Oder. Byen er kjent for sine mange broer, katedral og hyggelig gamleby. En annen historisk by som er verdt å besøke er den mindre kjente storbyen Poznan, som ligger midt mellom Warszawa og Berlin. Poznan har et særegent polsk preg og byr på en vakker katedral, koselig torg og mange betongbygninger som stammer fra landets kommunistiske tidsperiode.

En viktig del av Polen sin verdensarv er de mange storslåtte trekirkene, hvorav mange er flere århundre gamle. Du finner en del av disse i Podkarpacie-regionen og i Malopolska-regionen i den sørøstlige delen av landet. I den lille landsbyen Haczów ligger Europas største gotiske trekirke. En av de eldste i Polen som stammer helt tilbake fra 1400-tallet. Ønsker du å utforske Polen sine trekirker og arkitektur, kan du følge trearkitektur-ruten som består av forskjellige ruter på til sammen mer enn 1500 kilometer.

Opplev storslått polsk natur

Det er mange som reiser til Polen som vil ha en aktiv ferie. Sen vår og tidlig høst er den beste tiden å oppleve den storslåtte naturen og de mange attraksjonene. I øst ved grensen til Hviterussland ligger Europas største bevarte urskog i Bialowieza Nasjonalpark, med den største ville stammen av europeisk bison, som står på UNESCO verdensarvliste. Her kan du oppleve en enestående artsrikdom av dyr og planter, og urskogens kjerneområde består i stor grad av trær som er mer enn 150 år gamle. 

Tatras er Polen sitt alpine område, og ligger i den sørligste delen av landet på grensen til Slovakia. Området er en nasjonalpark, oppført på UNESCO verdensarvliste, og består av høye tinder og bratte klipper som stuper mange hundre meter ned i de iskalde sjøene. Her finner du blant annet Polen sitt høyeste fjell, Rysy, på hele 2500 moh. Det er lange vintre og korte somre her, ofte blir det ikke varmt nok til at all snøen smelter. Tatrafjellene inviterer til flotte vandreturer, grotter, fossefall og elver, samt flere hyggelige landsbyer og interessante severdigheter. Du finner også gode muligheter for vandring i Pieniny, Bieszczady og Karkonosze. 

Elvene i Polen er også en flott naturopplevelse. Både Krutynia og Czarna Hancza elvene renner gjennom Masuria i den nordøstlige delen av landet, og her er det gode muligheter for kajakkpadling. De masuriske sjøene, som består av hele 3000 sjøer, er ideelle for seiling, og det er faktisk ikke så mange båter her om sommeren. Du kan leie seilbåt i Gizycko, Mikolajki, samt i andre feriebyer i Masuria.

>> Les mer om en reise til Berlin her

>> Les mer om en reise til Praha her

>> Les mer om en reise til Bratislava her

>> Les mer om en reise til Vilnius her

Fly og hotell i Polen

Du kan reise til Polen på ferie fra flere norske flyplasser, enten direkte eller med én mellomlanding, og det går flere daglige avganger. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Gdansk flyplass er ca. 1 time og 40 minutter, mens det tar ca 2 timer og 15 minutter til Krakow-Balice Flyplass. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell hver for seg, eller samlet i en pakkereise. Bestiller du en pakkereise har du reisegaranti, og du kan legge til leiebil som står klar på flyplassen, eller transfer som tar deg fra flyplassen til hotellet.  

Du kan velge mellom et stort utvalg hoteller og leiligheter i Polen. Blant annet finner du mange flotte hoteller i storbyene som Warszawa, Krakow og Gdansk. Disse har ofte gode fasiliteter som spa og treningsstudio. Reiser du til de Polske badestedene ved Østersjøen finnes det flere resorts og hoteller, samt ferieleiligheter for deg som ønsker mer plass og privatliv. Polen er kjent for å være et rimelig land, så om du styrer unna høysesong eller booker god tid i forveien kan du sikre deg gunstige priser på både fly og hotell. Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer din ferie best!

Valuta for pengene og en imøtekommende befolkning

Polen sin voksende popularitet blant turister avspeiles i undersøkelser av tilfredshet blant landets turistgjester: Hele 96% av de spurte turistene svarer at de var "tilfredse med besøket i Polen", mens 85% svarte at de ville anbefale Polen til andre feriegjester og reise tilbake til landet i løpet av de kommende årene. Hvis du legger til en imøtekommende og hjelpsom befolkning som er kjent for sin vennlighet overfor turister, landets gunstige prisnivå, tradisjonelle reisemål og landets rike gastronomiske tradisjoner, herunder det gode polske ølet, blir det vanskelig å komme utenom Polen som din neste feriedestinasjon.

 

 

Reisemål i Polen

 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Krakow
  201 hoteller
  Krakow er Polens nest største by og en by som ikke ble rasert under 2. Verdenskrig. Byen har dermed beholdt alle sine arkitektoniske skatter og kan vise frem et rikholdig innblikk i Europeisk historie. Krakow har et spennende restaurantmiljø ... og et livlig uteliv. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Gdansk
  72 hoteller
  Gdansk er den største byen i nordlige Polen og lokker med sitt utvalg av store historiske og kulturelle severdigheter, noen av Polen sine fineste museer og masse av muligheter for en aktiv ferie. Gdansk omtales gjerne som Polen sin kystperle. ... I tillegg tilbyr Gdansk et stemningsfullt julemarked, perfekt for juleshopping. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Warszawa
  61 hoteller
  Warszawa er en av Europas raskest voksende hovedstad som bokstavelig talt har reist seg fra ruinene etter 2. verdenskrig og er nå blitt et økonomisk og kulturelt knutepunkt for hele Polen. Gled deg til å gå på oppdagelse i en fasinerende by ... full av kontraster med noe for alle. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Sopot
  21 hoteller
  Sopot har helt siden etter Napoleonskrigen vært en populær kurby, og i dag er det, ut over de populære kurbadene, den lange, flotte sandstranden som er blant de største attraksjonene. Byen er perfekt for en avslappet ferie langt fra hverdagens ... stress og jag. Samtidig har du den stemningsfulle hansestaden Gdansk innenfor kort rekkevidde. Les mer

Populære hoteller i Polen

Polen, Krakow
9,3
Fantastisk
907 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
9,5
Fantastisk
1941 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
9,3
Fantastisk
2309 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Polen?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 147 anmeldelser