Reiser til Sopot

Badebyen Sopot byr på herlige, brede og gylne strender ut mot Østersjøen. Hotellene ligger på rekke og rad langs stranden, fra enkle pensjonat til luksuriøse hotell og resorter til svært hyggelige priser.

Sopot er en sjarmerende badeby med beliggenhet kun en halvtimes kjøretur unna Gdansk. Om kvelden trekkes livet vekk fra stranden og inn i gatene. Her kan du hygge deg og spise god mat på utallige restauranter og fortsette kvelden på en av de mange barene, eller kanskje på et kasino? Sopot kalles ofte Polens St. Tropez, og har siden gamle tider vært et sted der de rike, et sted for å se og bli sett i fortidens Polen. En snev av Miami Beach har også fått plass i Sopot, i form av noen flotte art deco-bygninger. Her kan du velge om du vil bo på et strandhotell i Sopot eller om du vil bo i Gdansk og få det beste av både by og strand.

Den offisielle valutaen i Polen er polske zloty. Prisnivået er relativt lavt og som turist får du mye for pengene når det gjelder shopping, hotellopphold, restaurantbesøk, utflukter og aktiviteter. Det er mange restauranter å velge blant, alt fra sjømat, polske spesialiteter, italiensk, fransk til sushi. Sopot er også en herlig SPA by og flere av hotellene har sine egne SPA avdelinger.

Beliggenhet er ca en halvtimes kjøretur unna Gdansk Lech Walesa Airport og du kan enkelt komme deg til Sopot med taxi, tog eller buss. Du kan reise til Gdansk fra mange norske byer med direktefly. Fra Gardermoen tar det ca halvannen time å fly dit.

Hvem passer dette reisemålet for?

Denne badebyen er et godt valg for en langweekend-tur eller en ukes badeferie og er kun en kort flytur unna. Sopot passer for alle enten det er par, familie eller venner som er på tur. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, det gjelder særlig om du reiser med barn.

Når er det best å reise hit?

Klimaet kan sammenlignes litt med det norske og mange reiser til Sopot i perioden mai til august, men man kan også reise i april og september.

Sopot er den minste av trillingbyene (Trójmiasto) ved Polens østersjøkyst, som også inkluderer Gdansk og Gdynia. Her, i smørøyet mellom de to spennende nabobyene, har Sopot i flere århundrer vært et yndet reisemål for den politiske eliten som kommer hit for å slappe av i byens kurbad. I dag er det fortsatt en glød av noe sofistikert over Sopot med dens elegante villaer og det storslåtte Grand Hotel. Stemningen er samtidig veldig jordnær og avslappet. Lokale rikmenn flokkes ganske visst fortsatt til byens mest trendy restauranter og nattklubber, men samtidig appellerer byens kilometerlange og brede sandstrand til barnefamilier, akuratt som mange reiser til Sopot for å oppleve Europas lengste tremolo (511 m), som innbyr til romantiske gåturer i solnedgangen. 

Reis til Pommeren 

Sopot ligger i den historiske regionen Pommern og har til tross for sine dype røtter, maktet å bevare mye av den opprinnelige landsbystemningen, som på 1800-tallet fikk Dr. Jan Jerzy Haffner til å slå seg ned her og åpne byens første vellykkete kurbad. Den tradisjonsrike kurbyen ved Gdansk-bukten har likevel i dag omtrent 40 000 faste innbyggere, så det har skjedd mye siden etter Napoleonskrigene, og det er på ingen måte snakk om en liten landsby lenger. Her er det derfor liv året rundt med utallige kafeer, restauranter, barer og butikker, spesielt langs hovedgaten Monte Cassino. 

Også når temperaturen ikke innbyr på strandbesøk vil du finne masse å ta deg til og oppleve i Sopot. Det er naturligvis anbefalt å gå en tur ut mot Molo Sopot, den lange moloen som strekker seg imponerende langt ut i havet. Har du barn med på reisen, eller er du selv en ekte badeengel, så kan et besøk til Aqua Park Sopot være en perfekt dagstur. Her er det utallige basseng å boltre seg i, morsomme vannsklier, saunaer og mulighet for å få forskjellige spa-behandlinger. 

Enkelt å besøke Gdansk

Det meste er innenfor kort gåavstand i Sopot. Det tar ikke mer enn et kvarter å gå fra jernbanestasjonen ned til moloen. Det er dessuten enkelt å ta en tur inn til Gdansk med offentlig transport, ettersom det går både busser og tog flere ganger i timen mellom "de tre trillingbyer". 

I Gdansk kan du enkelt få dagen til å gå med sightseeing i den gamle bydelen, Glówne Miasto. Byen er også kjent for å ha et rikt kulturtilbud med utallige festivaler i løpet av året. 

Fly + hotell: Bestill en pakkereise til Sopot på nettet

Bestill reisen din til Sopot i Polen på nett som en pakkereise eller bare bestill hotell gjennom oss, hvis du selv vil arrangere reisen til Sopot. Solfaktor er et nettbasert reisebyrå som tilbyr billige reiser til Sopot og andre reisemål i Polen. Du kan fly fra flere flyplasser, deriblant Oslo Gardermoen, Torp, Flesland og Værnes flyplass. Du velger helt selv hvor mange dager du ønsker å reise og det er alltid valgfri avreisedato. Bestiller du en pakkereise inkl. fly, hotell og transport mellom flyplassen og byen, er du dekket av reisegarantiordningen og pakkereiseloven. Du bl.a. fly direkte med Ryanair, Norwegian, SAS og Wizz Air til Sopot, som alle har direkte ruter til flyplassen i Gdansk, kort vei unna. I søkemaskinen finner du oppdatert informasjon om alle flyselskap, flyruter, avgangstider mm. og her kan du også sammenlikne priser på reisen din på nett , så du er sikker på å få den billigste prisen. 

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Sopot

Populære hoteller i Sopot

Polen, Sopot
7,6
Bra
322 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
9,3
Fantastisk
2645 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
9,1
Fantastisk
831 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Sopot?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser