Reiser til Gdynia

Besøk den livlige byen Gdynia ved Østersjøen i Polen. Byen tilbyr flotte sandstrender og spennende aktiviteter for hele familien. Bestill en billig reise til Gdynia med Solfaktor!

Gdynia som reisemål

Gdynia er en by på nordkysten av Polen. Byen er en viktig sjøhavn ved Gdanskbukten på sørkysten av Østersjøen, og sammen med byene Gdansk og Sopot utgjør det storbyområdet Trójmiasto eller Trippelbyen. Med flotte badestrender og moderne byliv er Gdynia en attraktiv feriedestinasjon og et godt alternativ til klassiske reisemål i Syden.

Attraksjoner og aktiviteter i Gdynia

Strandlivet langs Østersjøen i Polen har raskt blitt et populært alternativ til klassiske destinasjoner i Syden. I Gdynia kan besøkende glede seg over flere langstrakte sandstrender med myk sand og klart badevann. En av de mest populære strendene ligger midt i sentrum av byen. Stranden er langgrunn med solsenger, parasoller og nærhet til spisesteder som gjør den ideell for familier som reiser med barn. Like sør for byen ligger Orlowo-stranden som er omgitt av klipper og natur. Det inviterer til sol og bad i en rolig atmosfære. Gdynia har også en flott strandpromenade som strekker seg langs Østersjøen og det er et flott sted for avslappende spaserturer og sykling.

En av de mest populære attraksjonene i byen er Gdynia Aquarium, et imponerende akvarium som huser et mangfoldig utvalg av marine arter. Her finner du utstillinger og interaktive opplevelser for både voksne og barn som lar deg lære mer om livet under havoverflaten. Du kan også besøke museumsskipet ORP Blyskawica som var et polsk krigsskip fra andre verdenskrig og gir innblikk i Polen sin historie. Søker du aktiv ferie i Polen er det flere parker og grøntområder i Gdynia. Det inviterer til både sykling, jogging og spaserturer i flotte omgivelser. Det er også kort vei til byen Sopot og Gdansk som byr på gode shoppingmuligheter og livlig kulturliv.

Når er det best å reise til Gdynia?

Sommeren er høysesongen i Polen, spesielt mellom juni og august, og i denne perioden er det flest turister som besøker Gdynia. Med solfylte dager og temperaturer på rundt 25 grader er det travelt på strendene langs Østersjøen. Det er også flere kulturelle arrangementer og festivaler som arrangeres i Gdynia i sommerperioden. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke om du ønsker å styre unna de største folkemengdene i Polen. Du kan fortsatt nyte behagelige temperaturer og det er ideelt for naturopplevelser og attraksjoner. Polen blir kjølig og regnfull på vinteren og det er perioden med færrest turister i Gdynia.

Matopplevelser og uteliv i Gdynia

I Gdynia kan du glede deg til gode matopplevelser på ferie. Beliggenheten ved Østersjøen gir rikelig tilgang på fersk sjømat og du kan forvente delikatesser som grillet fisk, blekksprut, reker og krabbe. Byen har et godt utvalg av restauranter som byr på tradisjonelle polske retter, samt spisesteder som serverer internasjonale retter. Det er også anbefalt å besøke lokale matmarkeder og smake lokale delikatesser fra Polen.

Utelivet i Gdynia er kjent for sin livlige og varierte stemning. Her finner du et godt utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på noe for enhver smak. Enten du vil danse deg inn i natten på et festlig utested eller nyte en forfriskende drink på en av byens hyggelige barer.

Fly og hotell i Gdynia

Du kommer deg enkelt fra Norge til Gdynia i Polen. Det går daglig direktefly hele året gjennom fra Oslo Gardermoen til den nærmeste flyplassen, Gdansk Lech Walesa lufthavn (GDN). Flyturen tar ca 1 time og 40 minutter. Du finner også direktefly fra Bergen, Stavanger, Ålesund, Torp, Tromsø og Trondheim. Her kan det være ulike antall avganger i uka.

Gdynia ligger i overkant av 20 km fra flyplassen i Gdansk og flere velger å ta en taxi som du finner utenfor ankomsthallen på flyplassen. Et rimeligere alternativ er å ta direkte buss eller tog fra flyplassen i Gdansk til Gdynia sentrum. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å oppleve mer av Polen og kystområdene ved Østersjøen i eget tempo.

Gdynia byr på en rekke flotte overnattingsalternativer for besøkende. Her finner du små gjestgiveri, all-inclusive hoteller ved stranden, boutique-hoteller og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Gdynia og Polen!

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Gdynia

Populære hoteller i Gdynia

Polen, Gdynia
8,8
Meget bra
6843 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdynia
9,2
Fantastisk
1070 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdynia
9,4
Fantastisk
545 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi