Reiser til Coral Bay

Feriestedet Coral Bay ligger på Kypros` vestkyst og har sitt navn etter bukten som har Pafos- områdets beste badestrand. Både mot nord og sør er kysten forøvrig preget av klipper og steinete strekninger. Derfor fremstår selve Coral Bay som en liten ferieperle med sin omtrent 400 meter lange og halvmåneformede strand med finkornet sand.

Ved hovedstranden finnes utleie av liggestoler og parasoller, dusjer, toaletter, strandbar og tavernaer og i sommersesongen er som regel livredder på vakt. Med andre ord har du alle fasiliteter som du behøver for å kunne nyte avslappende dager ved det asurblå havet. Både Coral Bay og stranden i nabobukten, Laourou, har fått tildelt det attraktive Blå flagg for sin høye kvalitet. 

De fristende og langgrunne sandstrendene er populære steder å besøke blant reisende med og uten barn som har avslapping i solen som førsteprioritet. Det er også mulig å leie vannsykler og andre vannsportsfasiliteter. I høysesongen - midt på sommeren - summer stranden av liv, men selv på disse tider kan du som regel finne fredelige områder hvis du søker litt ut mot kantene. 

Oppe i byen har Coral Bay et bredt utvalg av restauranter og barer, hvorav de fleste ligger konsentrert ved hovedgaten. Her kan du runde av dagen med et godt måltid eller en drink, og flere av stedene kan du nyte livemusikk hver uke. Det finnes både steder som har tradisjonelle kypriotiske matretter på menyen og steder som serverer internasjonale favoritter. Hvis du ønsker å besøke en tradisjonell, gresk taverna, kan vi også anbefale et besøk i den nærliggende landsbyen Peyia.

Utflukter

Den flotte stranden og det gode restaurant- og nattelivet er hovedattraksjonene i Coral Bay, men vi kan også anbefale deg å utforske flere av områdets andre attraksjoner. Få kilometer nordover langs kysten ligger for eksempel nasjonalparken på Akamas-halvøya, som egner seg ideelt for en vandretur i vakker natur. Hvis du interesserer deg for historie, bør du også besøke Pafos. Her kan du oppleve oldtidsruinene 'Kongenes graver' som ligger tett på havnen og som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Forøvrig er resten av byen absolutt verdt å utforske. 

Hvis du har du en leiebil til rådighet mens du er på reise, er det anbefalelsesverdig å kjøre innover øya og oppleve stemningen som råder i gamle landsbyene. Én av disse er Kathikas, som ofte har en noe mer tilbakelent atmosfære og er mindre preget av turisme enn feriebyene som ligger langs kysten.

Coral Bay ligger kun 25 kilometer fra den internasjonale flyplassen ved Pafos, men du kan også fly til Larnaca dersom flybillettene hit er billigere. Det er motorvei mesteparten av strekningen mellom Larnaca og Coral Bay, og bilturen tar omkring 90 minutter. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Coral Bay