Reiser til Coral Bay

Coral Bay på Kypros inviterer til idyllisk strandliv ved Middelhavet. Her kan du se frem til en ferie fylt med vakre strender, lokale matopplevelser og storslått natur. Bestill en billig reise til Coral Bay med Solfaktor!

Coral Bay som reisemål

Coral Bay er en liten ferieby ved Middelhavet beliggende på vestkysten av Kypros. Byen ligger ca 12 km nord for feriestedet Pafos og kan friste med noen av de flotteste sandstrendene på den vestlige siden av Kypros. Det er et yndet reisemål for både par og familier som reiser med barn som ønsker sol og bad i avslappende naturomgivelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Coral Bay

Sol- og badeferie på Kypros er en favoritt blant mange turister på ferie til syden og det er hovedattraksjonen på Coral Bay. Stedet er oppkalt etter hovedstranden som er en idyllisk bukt med myk, hvit sand og krystallklart vann som er omkranset av kalksteiner. Vestkysten av Kypros er kjent for steinete nes og klipper, men Coral Bay er unntaket og det gjør stranden til en av de mest populære i området. Den er familievennlig og tilbyr moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, samt nærhet til kaféer og spisesteder. Det er også et godt utvalg av vannsportaktiviteter med blant annet vindsurfing, vannski og jetski. I tillegg er det gode forhold for snorkling og dykking med mulighet til å utforske fargerike koraller og fisker. En kort spasertur nord for Coral Bay ligger den mindre sandstranden Laourou Beach for deg som søker sol og bad i rolige omgivelser. Både Coral Bay og Laourou Beach den attraktive Blå flagget for sin høye kvalitet.

På ferie i Coral Bay bør du også få med deg de historiske severdighetene i Pafos, som ligger i underkant av 25 minutters kjøring sør for byen. Besøk Pafos arkeologiske park som står på UNESCOs verdensarvliste og huser ruiner fra fortiden som gir innblikk i Kypros rike historie. Det er også verdt å besøke “Kongenes Graver” og oppdage de underjordiske steingravene fra 300-tallet fvt. Søker du aktiv ferie på Kypros er Coral Bay et godt utgangspunkt. Nord for byen ligger Akamas-halvøya som er et naturreservat med mange turstier, naturlige basseng og spektakulære klippeformasjoner. Det inviterer til både fotturer og vandring i flotte naturomgivelser. Det arrangeres også flere båtturer i Middelhavet som gir deg muligheten til å oppdage skjulte bukter, grotter og strender som ikke er tilgjengelige med bil. I sesong kan du også bli med på delfin- eller hvalsafari og oppleve disse fantastiske dyrene på nært hold.

Når er det best å reise til Coral Bay?

Høysesongen på Kypros er på sommeren, spesielt mellom juni og august. I denne perioden kan du nyte varme, solrike dager ved Middelhavet og temperaturene ligger på mellom 25-30 grader. Det er en ideell tid for sommerferie med sol og strender og det blir travelt på strendene i Coral Bay. Ønsker du en roligere atmosfære og mindre intens sommervarme kan du besøke Kypros på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er perfekt for utendørsaktiviteter og sightseeing. Vinteren er lavsesong på Kypros med mer nedbør, vind og kjøligere temperaturer.

Matopplevelser og uteliv i Coral Bay

Kypros er kjent for sitt varierte kjøkken med deilige smaker fra Middelhavet. I Coral Bay finner du koselige tavernaer og lokale spisesteder som tilbyr et bredt utvalg av kypriotiske retter. Du kan glede deg til souvlaki med pitabrød, tzatziki og salat, eller meze som er småretter med blant annet oliven, halloumi (lokal ost) og fisk eller kjøtt. Beliggenheten ved Middelhavet gir god tilgang på fersk sjømat og delikate retter som stekt blekksprut og grillede reker. I tillegg finner du et utvalg moderne restauranter i Coral Bay som serverer retter med et internasjonalt preg. Avslutt måltidet med en kypriotisk kaffe og lokale søtsaker som baklava.

Utelivet i Coral Bay byr på en avslappende atmosfære og er mindre energisk enn andre feriesteder på Kypros. Her finner du hyggelige kaféer og hotellbarer hvor du kan nyte solnedgangen i Middelhavet til en forfriskende cocktail. Ønsker du livlig natteliv kan du ta turen til Pafos hvor det er et større utvalg av barer og nattklubber som holder det gående til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Coral Bay

Du kommer deg enkelt fra Norge til Coral Bay på Kypros. Det går direkteruter fra Oslo Gardermoen til Larnaca Internasjonale Lufthavn (LCA), som er hovedflyplassen på Kypros, i sommerhalvåret. Resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 35 minutter med fly fra Oslo Gardermoen.

Flyplassen ligger ca 140 km fra Coral Bay og det rimeligste alternativet er å ta buss. Det går regelmessig bussforbindelse mellom flyplassen og Pafos og herfra kan du ta lokalbuss videre til Coral Bay. Reiser du utenfor høysesongen kan det være lurt å sjekke tidtabellen på forhånd. Ønsker du å komme raskere frem kan du ta en taxi som du finner utenfor ankomsthallen på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Kypros i eget tempo.

Coral Bay byr på gode overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du all-inclusive hoteller på stranden, koselige boutique-hoteller, samt store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Coral Bay og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Coral Bay