Reiser til Torri del Benaco Travel

Torri del Benaco, som kun har rundt 3000 innbyggere, er en av de mange gamle og sjarmerende småbyene som ligger på østkysten av Gardasjøen i den rike Veneto regionen i Nord-Italia.

Her har du ideelle forhold for både en avslappende og aktiv ferie ved bredden av Gardasjøen, samtidig som du er i nærheten av noen av Venetos største attraksjoner, som for eksempel Verona, som ligger kun ca. 45 kilometer fra byen (ca. 50 minutters kjøring i leiebil), og Venezia, som kan nås på noen få timer i en leiebil langs den raskeste ruten (A4 / E70).

Innsjøens eneste bilferge

Byen er kjent for sin lille ferge, som faktisk er den eneste bilfergen som seiler på sjøen mellom Torri del Benaco på østsiden, og Toscolano Maderno på vestsiden, flere ganger om dagen.

I tillegg er byen kjent for sitt gamle slott, sin lange strandpromenade og sin koselige gågate. Til tross for byens svært beskjedne størrelse har den et utmerket utvalg av kaffebarer, kafeer, restauranter, et apotek og diverse minimarkeder. Skal du gjøre større innkjøp eller gå på shoppingtur med familien er byen Verona med sitt enorme utvalg av butikker, supermarkeder og spesialbutikker som nevnt kun ca 45 kilometer fra byen.

Selv om turister i de senere år har fått øynene opp for byen har den likevel beholdt sin autentiske karakter, med lokale fiskere som kaster snøret i innsjøen ved Piazza Chiesa, mens turister og lokale livsnytere koser seg på fortauskafeene under slottet ved Piazza Calderini og ved marinaen.

Severdigheter og opplevelser

Med sin beskjedne størrelse er det begrenset med kulturelle og historiske severdigheter i Torri del Benaco; men det er heller ikke derfor du bør velge det som reisemål.

Byen er et ideelt utgangspunkt for en aktiv ferie ved Gardasjøen med utmerkede forhold for turgåere og syklister. Rundt byen er det flere stigninger som sykkelentusiaster kan nyte godt av, for eksempel turen opp til landsbyen Albisano som byr på en fantastisk utsikt nedover innsjøen. Det er også gode muligheter for å spille golf i området og bra med turmuligheter.

Hvis du heller vil ha en avslappende og rolig ferie ved Gardasjøen, er Torri del Benaco også et ypperlig reisemål med de små rullesteinstrender nord for byen hvor du kan ta deg en dukkert, og de mange fortauskafeene hvor du kan sitte å studere det lokale, norditaliensk livet. 

Utfluktsmuligheter

En av de store fordelene med å feriere i Torri del Benaco er dens nærhet til noen av Veneto-regionens største kulturelle og historiske severdigheter. På denne måten kan du kombinere Gardasjøens naturopplevelser, Torri del Benaos autentiske landsbyidyll og Venetos store kulturopplevelser på én og samme tur.

I den forbindelse bør du selvsagt besøke byen Verona, som ligger kun ca 50 minutters kjøring unna, og hvor du kan oppleve den kjente operaarenaen, Arena di Verona, Romeo og Julies hus, og byens lange rekke av flotte kulturelle og historiske severdigheter, ikke minst fra romertiden.

Sørg også for å ta en dagstur til den regionale hovedstaden Venezia; Marco Polos vakre perle av en by som ligger bare noen få timers kjøring unna, og som byr på de berømte romantiske kanalene og broene, en fantastisk samling av unik arkitektur, kunst og en rik historie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Torri del Benaco