Reiser til Linguaglossa

Linguaglossa ligger i Catania-provinsen på nordsiden av vulkanen Etna på den nørdøstlige delen av Sicilia. Den lille sjarmerende byen, som kun har rundt 5350 innbyggere, ble grunnlagt på en lavastrøm i 1566 og betyr bokstavelig talt "Tungetunge". 

Med sin sentrale beliggenhet på den nordøstlige delen av Sicilia er Linguaglossa et ideelt reisemål hvis du vil besøke vulkanen Etna, men også hvis du vil oppleve autentisk siciliansk landsbystemning, smake på den lekre sicilianske gastronomien, nyte et et mildt klima året rundt og ha muligheten til å foreta dagsutflukter til Sicilias nordøstlige kyst. Her har du gode bademuligheter, samt noen av Sicilias største kulturelle og historiske severdigheter innenfor rekkevidde som f.eks. Taormina og storbyene Messina og Catania. 

Selv om byen ikke er så stor, og ikke har et stort utvalg av butikker, er det flere resturanter å velge imellom i Linguaglossa i den deilige bykjernen. Her er kjøkkenet tradisjonelt sett siciliansk med kjøtt, pasta og kaker, hvor pistasjnøtter er en selvfølge. 

Severdigheter og utfluktsmuligheter

Med sin beskjedne størrelse er det ikke de store severdighetene i selve Linguaglossa, men byen ligger innenfor en overkommelig avstand fra noen av Sicilias største severdigheter og opplevelser. 

Etna
En av de første severdighetene man forbinder med Sicilia er vulkanen Etna. Og ikke uten grunn. Etna er Europas største aktive vulkan på 3.323 meter (mot Vesuvs kun 1.281 meter) og er en av verdens mest aktive av sitt slag. Området med dets kratere er en utrolig opplevelse på nært hold, men det er samtidig noe som på det sterkeste bør oppleves med en godt kvalifisert alpineguide. 

Taormina
Taormina, som ligger vakkert på en skarp fjellskråning med utsikt over Messina-stredet og vulkanen Etna, er berømt for sitt antikke greske teater som er det neststørste antikke teateret på øya etter teateret i Siracusa. Det ble bygget i den hellenistiske tidsalderen i det 3 - 2 århundre f.vt. Engang ble det også brukt til hesteveddeløp og gladiatorkamper; i dag brukes det til mer fredelige begivenheter, som f.eks. forestillinger og konserter om sommeren. 

Se alle reiser til Taormina her

Catania
Catania er Sicilias neststørste by og byr på en overflod av gode resturanter, shoppingmuligheter og et daglig marked med friske råvarer fra byens oppland hver formiddag. Her kan du også oppleve den vakre domkirken, rådhuset og elefantspringvannet (elefanten er Catanias symbol) som står på byens hovedtorg, samt Villa Bellini og den tilhørende hagen, som er et godt avslapningsted etter en tur i byen.

Se alle reiser til Catania her

Giardini Naxos
Hvis du skulle føle trangen til å tilbringe en dag ved havet og deretter nyte en forfriskende siciliansk vin kombinert med fisk og skalldyr, da kan jeg anbefale deg å dra på en dagstur ut til kysten, kun 20 minutter (13 km) fra byen i bil. Besøk f.eks. øyas populære badeby Giardini Naxos som ligger ca. 20 km unna. 

 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Linguaglossa