Reiser til Alghero

Den flotte feriebyen Alghero er en romantisk, gammel by som også har et moderne preg over seg. Gamlebyen ligger avskjermet av en gammel bymur og består blant annet av et hyggelig torg. På torget ligger små, flotte butikker der du kan gjøre en god handel. Byen har også en masse restauranter som serverer delikate matretter fra det lokale kjøkkenet, hvorav skalldyr og fisk er spesialiteter.

En utmerket feriedestinasjon og en pulserende, moderne by

Alghero ligger på nordvestkysten av Sardinia og har ca 42000 innbyggere. Landbyen er én av få som har overlevd både som en flott feriedestinasjon og en pulserende, moderne by. Selv utenom sesongen er Alghero en livlig liten by med mye aktivitet.

Gamlebyen ligger innenfor en bymur som skjermer mot byens trafikk, og de fleste smågatene er belagte med brostein. På sjøsiden slår bølgene inn mot nydelige klippeformasjoner som danner grunnmuren for gamlebyen med sine pastellfargede bygninger.

I og rundt byen finner du flere strender med nydelig, finkornet sand som ligger i maleriske omgivelser. Alle strendene i området har flere ulike aktiviteter å tilby.

Billige reiser til Alghero med Solfaktor

Alghero er den femte største byen på Sardinia og byr på en rik historie, vakre sandstrender, et fantastisk kjøkken og fine viner. Gastronomien består naturligvis særlig av retter fra havet, men Sardinia er også kjent for sine typiske landlige retter, hvor ville urter, lam og pecorino-ost spiller en viktig rolle.

Byens hyggelige sentrum reflekterer den historiske innflytelsen fra Katalonia, og de historiske bygningene bidrar til en følelse av at man befinner seg i en festning. Særlig bemerkelsesverdig er kirken San Francesco med sitt klokketårn, katedralen i Santa Maria ved Carlo Alberto-gaten og klosteret med sin vakre gårdsplass.

Den sjarmerende, gamle bydelen bærer preg av liv og røre med sine gatemusikere som sørger for en sprudlende, munter stemning. De mange butikkene holder åbent helt til midnatt, og på nattestid kan du besøke én eller flere av de mange barene. På den nordlige siden av byen ligger en bred sandstrand, som egner seg perfekt til dykkere og familier med barn. 

Bestill ditt neste hotell i Alghero sammen med fly og leiebil eller transfer som en pakkereise, eller kun hotellopphold dersom du ønsker å legge opp resten av reisen til Italia på egenhånd. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Alghero

Populære hoteller i Alghero

Italia, Sardinia, Alghero
6,3
Ganske bra
516 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sardinia, Alghero
7,8
Bra
472 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sardinia, Alghero
8,4
Meget bra
1345 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Alghero?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser