Reiser til Olbia

I Olbia kan du oppleve et travelt byliv med hyggelige handlegater i sentrum av byen. Både i byen og langs kysten i nord og sør finner du mange fantastiske fine små strender.

Olbia er den viktigste havnebyen på Sardinia med ca 50.000 innbyggere.

Samtidig er det en gammel by med en rik historie, som i sin tid ble grunnlagt av grekere. Du kan besøke mange av de historiske monumentene og arkeologiske utgravinger i og rett utenfor byen.

Olbia ligger fint til innerst i en smal bukt. Byen og de nærliggende områdene innbyr til bilturer og fotturer i et vidunderlig landskap. Både i byen og langs kysten nord og sør for byen finner du mange fantastiske fine små strender.

Oblia er regionhovedstad på Sardinia og her kan du oppleve et travelt byliv med hyggelige handlegater i sentrum av byen.

Selv om byen ofte er mer berømt for dens nærhet til den berømte kyststrekningen enn for dens egne dyder, har den mer å by på enn hva som først møter øyet. I byens historiske sentrum, som bugner av hyggelige butikker, vinbarer, restauranter og caféer, finner du et forfriskende og autentisk alternativ til de mer kjente ferieresortene, som strekker seg mot nord og syd.

Velkommen til Sardinia med Solfaktor!

Store opplevelser og severdigheter

Byen, som har en befolkning på omkring 60.000 innbyggere (hvilket gjør den til den fjerde-største byen på Sardinia), byr også på en rekke interessante historiske og kulturelle severdigheter, som det arkeologiske museet - Museo archeologico di Olbia - som gir et interessant innblikk i den greske innflytelsen på byen og de senere kampene mellom kartaginenserne og romerne, samt eksempler på 2000 år gamle skipsvrak.

Blant byens andre store severdigheter er basilikaen San Simplicio fra 1100-tallet, som bestemt er et besøk verdt, restene av et romersk forum, Fausto Noce-parken, som er den største på Sardinia, rester av kartagiske murer, middelalderkirken St. Paul, elveparken Padrongianus og området omkring Arzachena, som ligger kun ca. 25 kilometer mod nordvest, hvor du kan oppleve eksempler på øyas berømte nuraghi-tårn.

Transport-sentrum

En annen av byens dyder er at den er så godt forbundet med omverdenen via fly, ferge, tog og det sardiske veinettet. Det er faste ruter med bilferger fra byens havn til Genova, Livorno og Civitavecchia nord for Roma og byen har til og med en internasjonal lufthavn, Aeroporto Olbia Costa Smeralda Geasar (OLB).

Det går også tog til blant annet Porto Torres, Golfo Aranci og Cagliari fra Olbia jernbanestasjon og det er en motorvei til Nuoro og Cagliari (SS131) og landeveier til Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) og Palau (SS125).

Spennende historie

Selv om Olbia er berømt for dens greske fortid, som går tilbake til det syvende århundret f.Kr. og som du - som nevnt - kan oppleve på byens arkeologiske museum, så viser arkeologiske funn, at byen først ble grunnlagt av fønikere. Byen spilte senere en rolle under den første puniske krig, hvor romerne kjempet mot kartagerne og sardinerne nær Olbia.

I middelalderen var Olbia hovedstaden i Giudicato di Gallura, som var en av de fire uavhengige statene på Sardinia; og fra 1113 utgjorde byen bispedømmet Cività (som senere ble omdøpt til bispedømmet Civita-Tempio og Tempio-Ampurias).

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Olbia

Populære hoteller i Olbia

Italia, Sardinia, Olbia
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Sardinia, Olbia
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sardinia, Olbia
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)