Reiser til Santa Teresa di Gallura

Byen som har rundt 5000 innbyggere er også et ideelt utgangspunkt for utflukter til mer kjente reisemål på Sardinia, som den nærliggende Costa Smeralda og den historiske byen Castelsardo.

Velkommen til Sardinia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Santa Teresa di Gallura og andre destinasjoner på øya.

Nære forbindelser med Korsika

Du kan også velge å kombinere ferien i Santa Teresa di Gallura med en reise til Korsika, ettersom Santa Teresa di Gallura ligger på den nordligste spissen av Sardinia ved Bonifaciostredet som utgjør riksgrensen mellom Frankrike og Italia, og er et overgangssted for en relativt billig bilferge til Bonifacio på Korsika.

Nærheten til Korsika har generelt sett satt sitt preg på byen, som først ble grunnlagt på 1800-tallet med mål om å hindre smuglere fra å bruke smuglerruten mellom Sardinia og Korsika. De mange vakttårnene som du kan se langs kysten er et spor fra denne tiden. Det nære forholdet til Korsika kan også høres på dialekten til lokalbefolkningen, som minner om den som snakkes på Sør-Korsika, noe som skyldes at mange korsikanere gjennom tidene har slått seg ned i byen.

Opplevelser og severdigheter

Strender

Mange drar til Santa Teresa di Gallura for å nyte ferien på stranden, og det er flere gode strender i nærheten av byen. To av dem, strendene Santa Reparata og Rena di Ponente, ligger på neset Capo Testa ved enden av en lang isthmus.

En annen av strendene i nærheten av byen er Rena Bianca-stranden, som med sin myke, hvite sand og med sitt grunne vann passer for barnefamilier. Stranden tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter, som utleie av parasoller, solsenger og kajakker. Det er også muligheter for vannsport i området, som snorkling og dykking.

Granittklipper - og turer til fots og på hesteryggen

Ved enden av neset Capo Testa kan du oppleve noen svært flotte granittklipper; og litt mot øst ligger den vakre dalen Valle della Luna, som består av et eventyrlig landskap av majestetiske granittklipper.

I området rundt Capo Testa er det også gode muligheter for å gå til fots eller på hesteryggen og å nyte det vakre landskapet.

Kjempens grav

Kjempegraven - eller Tomba dei giganti som den heter på italiensk (eller Tumba de zigantes på sardisk) - er navnet på en grav som ligger på et arkeologisk utgravningssted, kalt Sito Archeologico Lu Brandali - Tomba - i den vestlige utkanten av byen.

"Kjempens grav" er et navn gitt av lokale folk og arkeologer til en bestemt type sardinsk grav fra bronsealderen bygget av den sagnomsuste Nuraghan-sivilisasjonen.

Utfluktsmuligheter

I tillegg til muligheten til å kombinere ferien i Santa Teresa di Gallura med en ferie sør på Korsika (eller en dagstur til øya), er det nærliggende å benytte seg av muligheten til å oppleve den kjente kystlinjen Costa Smeralda, som ligger i overkommelig avstand i østlig retning.

Et annet opplagt alternativ er å besøke den historiske byen Castelsardo, som ligger bare en drøy times kjøretur fra byen. Castelsardo står ofte på ulike lister over de vakreste småbyene i Italia – og når du ser den, ruvende på en steinete odde med en fantastisk utsikt over det nordvestlige hjørnet av Sardinia, forstår du sikkert hvorfor.

Byen ble bygget på 1100-tallet og bymurene og slottet er fra den tiden, noe som bidrar til den svært autentiske atmosfæren. Til tross for sin beskjedne størrelse har byen også relativt mange gode trattoriaer. I tillegg er byen også kjent for sine vakre, tradisjonelle flettede kurver.

Lokal transport

Santa Teresa di Gallura er generelt godt forbundet med resten av øya. For eksempel er det mulig å ta buss til både Olbia og Alghero og mange andre, mindre byer. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det kun er noen få avganger på søndager og helligdager. Likeledes er det bare noen få daglige avganger til de små byene.

På den annen side er det vanskelig å komme seg rundt med tog, da tognettet på Sardinia er lite utviklet. Hvis du har mulighet er det derfor lurt å leie bil med en gang du ankommer Olbia flyplass eller Alghero flyplass. På denne måten kan du bevege deg fritt fra Santa Teresa di Gallura til andre destinasjoner på øya. I tillegg går det som nevnt en relativt billig bilferge til Bonifacio på Korsika.

Flyplasser

De to mest brukte flyplassene når man ferierer i Santa Teresa di Gallura er Olbia lufthavn, som ligger ca 64 kilometer (avhengig av rutevalg) fra byen, og Alghero lufthavn, som blant annet benyttes av lavprisflyselskapet Ryanair, men som igjen ligger ca 128 kilometer fra byen (avhengig av veivalg).

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Santa Teresa di Gallura

Populære hoteller i Santa Teresa di Gallura

Italia, Sardinia, Santa Teresa di Gallura
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Sardinia, Santa Teresa di Gallura
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sardinia, Santa Teresa di Gallura
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi