Reiser til Campania

Få områder i Italia – eller i verden for den saks skyld – rommer så mye skjønnhet som den fjellrike Campania i Sør-Italia. Her i regionen, som velfortjent har fått navnet Campania felice , kan du oppleve en natur med en utrolig skjønnhet og dramatiske kyststrekninger, hvor skogkledde berg stiger bratt opp fra det asurblå Tyrrhenske havet og den sovende, verdensberømte vulkanen Vesuv. Samtidig er Campania en region hvor du kan oppleve både det pulserende storbylivet i Napoli, avslapping i varme kilder på Ischia og den berømte Amalfikysten, som inviterer deg til å bare leve la dolce vita . 

Feriedestinasjon siden romertiden

Campanias areal er ikke stort, faktisk litt mindre enn Hordaland, men har allikevel flere innbyggere enn hele Norge. Med en befolkning på ca 5,8 millioner, er dette Italias tredje mest folkerike region, som også inkluderer en perlerad med vakre, små øyer. I Napoli-bukten ligger for eksempel den vakre øya Capri, med den berømte blå grotten, Grotta Azzurra, som er et opplagt utfluktsmål hvis du har ferie i campanias fastland.

Det var greske kolonister og etruskere som grunnla de første byene i Campania, inkludert Napoli i det 8. århundre f.Kr., som i dag regnes blant verdens eldste byer. Mot slutten av det 4. århundre f.Kr. ble regionen en del av romerriket. Allerede i denne perioden var Campania kjent for sin skjønnhet og mange av de rikeste romerne bygget praktfulle feriehus langs kysten. Vesuvs utbrudd begravde blant annet Pompeii i 79 e.Kr. Etter romerrikets fall ble regionen erobret av henholdsvis gotere, longobardere, bysantinere og normannere, som i det 12. århundre gjorde området til en del av kongeriket Sicilia. Campania ble en del av kongeriket Italia i 1860.

Sjarmerende kaos i Napoli eller idyll på Amalfikysten

Selv om ditt primære mål er en av de mindre byene ved kysten, anbefales det å bruke en dag eller to på å besøke regionshovedstaden i Napoli. Her er det et stort utvalg av hoteller, slik at du enkelt kan finne en god base for å utforske byen.

Hvis du bor inne i byen, kan du for eksempel oppleve den livlige atmosfæren når blomstermarkedet på Piazza Municipio åpner, og i ro og mak utforske byens historiske monumenter, teatre, museer og ikke minst restaurantlivet. Spesielt gamlebyen med de smale middelaldergatene og smugene er det verdt å bruke litt tid på.

Napoli er en av de tettest befolkede byene i Europa, og det er en opplevelse i seg selv å oppleve bylivet der. Ved første øyekast kan det virke kaotisk, men etter nærmere bekjentskap er det bare sjarmerende italiensk. Hvis du tar ferien i Napoli, har du også flere interessante utfluktsmål innen rekkevidde. Er du historisk interessert, er det naturligvis nærmest obligatorisk å ta en tur til Pompeii. Hvis du heller vil tilbringe en dag på stranden, finner du mange gode badeplasser med fint vann til snorkling og dykking, ikke så langt fra byen.

Mens Napoli har mye å by på hvis det er kulturopplevelser du leter etter, er Sorrento-halvøya det perfekte reisemålet for dem som drømmer om en ferie i naturskjønne omgivelser. Så det er ikke uten grunn at Amalfikysten, på sørsiden av halvøya, er kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Her kan du enkelt få hele ferien til å gå ved å utforske de små, pittoreske fiskerlandsbyene, og nyte fantastisk utsikt på fotturer langs kysten.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Campania

Populære hoteller i Campania

Italia, Campania, Minori
9,1
Fantastisk
760 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 260 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Ravello
8,2
Meget bra
585 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Salerno
9,2
Fantastisk
324 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje

Hva sier gjestene i Campania?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser