Reiser til Laganas

Laganas ligger ved bukten med samme navn på Zakynthos, den sørligste av de joniske øyer. Laganas er den største feriebyen på den vakre øya. Det er særlig ungdommen som reiser hit. Av samme grunn er byen kjent for å ha et pulserende natteliv, hvor festen er i full gang gjennom hele høysesongen. På dagtid er det også rikelig med liv på byens vakre og lange sandstrand. Vannet er behagelig grunt og innbyr til mange badeturer. Langs stranden ligger flere barer og restauranter, som også er åpne til sent på kvelden.

Selv om tempoet til tider er høyt her, er Laganas samtidig kjent for sin imøtekommende atmosfære. Dette vil du oppleve ikke bare på de mange barene og diskotekene, men også på de gode tavernaene, som tilbyr smakfull mat fra både det tradisjonelle greske kjøkken, samt mer internasjonale favoritter. Ser du litt mot utkanten av byen, kan du også finne koselige og litt mer fredelige steder å nyte kvelden.

Velger du en av de rimeligere turene til Laganas på forsommeren eller sensommeren, hvor det også er varmt nok til å nyte strandlivet, vil du oppleve en roligere ferieby. Det kan være ideelt hvis du ikke reiser for å feste, men for å nyte avslappende, gresk øyidyll.

Laganas er en flott base hvis du drømmer om å oppleve øyas vakre natur. I området kan du være så heldig å oppleve den utrydningstruede havskilpadden som kommer til øyas strender for å legge egg. Av samme grunn er det restriksjoner på vannsport i bukta. Ønsker du en mer aktiv dag på stranden er det imidlertid lett å hoppe på en buss til for eksempel Vassilikos, hvor det er strender uten slike begrensninger.

Utflukter

Skulle du få lyst til å utforske nærområdet, er naturen her svært vakker og inviterer til fotturer. I høysesongen er det også mange lokale selskaper som tilbyr guidede turer rundt på øyas severdigheter. Noen av de mest kjente stedene kan kun nås med båt, som Blue Caves og Navagio Beach, også kjent som Shipwreck Beach på grunn av forliset som ligger her. Selve stranden, hvor vraket ligger halvt nedgravd, er riktignok stengt for adkomst, men det kan sees fra vannet eller oppe fra klippekanten.

Hvis du vil utforske øya på egenhånd kan du enkelt leie en bil. Selv om det kun er for et par dager av ferien, bør du bestille det hjemmefra samtidig med turen til Laganas. Da kan du for eksempel besøke små, uberørte landsbyer og bortgjemte strender.

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Laganas

Populære hoteller i Laganas

Hellas, Zakynthos, Laganas
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Zakynthos, Laganas
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 180 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Zakynthos, Laganas
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)