Reiser til Vassilikos

Vassilikos er både en landsby og et område helt ute på den sørøstlige spissen av øya Zakynthos og ligger ved foten av Skorpos-fjellet. I området ligger en gruppe små landsbyer med spredte bebyggelser som hver for seg kun har noen få hundre innbyggere. Blant disse landsbyene er Xirocastello, Agios Ioannis, Ano Vasilikos og Vassilikos. I likhet med resten av øya er disse landsbyene omkranset av et naturskjønt og frodig landskap.

På tross av at landsbyene i området ikke kan sies å være ekte badebyer, kan du på en billig reise til Vassilikos absolutt nyte en ferie med avslappende strandliv. Her ligger nemlig adskillige vakre strender innenfor kort avstand. Kombinert med landsbyenes familiedrevne tavernaer, der du vil bli møtt med ekte, gresk gjestfrihet og lekre, lokale matretter, er denne delen av Zakynthos et ideelt reisemål for deg som drømmer om en rolig ferie. 

På ferie i Vassilikos får du rikholdig med muligheter til å slappe av under en parasoll nede på stranden mens du lytter til lyden av bølgeskvulp og nyter utsikten over det azurblå havet.  Strendene Gerakas og Porto Roma er begge barnevennlige og fredelige, mens Banana Beach og St. Nicholas Beach er mer livlige og byr på vannsportsaktiviteter. 

Strandgjester med ryggskjold

Du kan oppleve at noen strender har mindre seksjoner som er avsperret og adgang forbudt etter solnedgang. Dette skyldes at de truede Caretta-Caretta havskilpaddene kommer i land for å legge egg i sanden her om våren og sommeren. Du kan være heldig å spotte en skilpadde når du snorkler, men hold alltid god avstand fra skilpaddene for å unngå at de blir stresset.

Det finnes lokale firmaer som tilbyr "Turtle tours" til havs med løfte om å ta deg med ut til stedene der du med snorkel kan komme tett på de sjeldne havskilpaddene. Dette er vel og merke kontroversielt, ettersom at det dessverre er eksempler på at de beskyttede sonene der skilpaddene er ment å leve i fred, ikke respekteres. Derfor er det bedre bare å nyte øyeblikket dersom du tilfeldigvis ser en havskillpadde mens du snorkler utenfor en av strendene.

Utflukter og aktiviteter

Først og fremst er det par og familier som lar seg tiltrekke av områdets tilbakelente landsbyatmosfære og reiser til Vassilikos. Utover livet på tavernaene er nattelivet begrenset, og det samme gjelder utvalget av fornøyelsesparken. Til gjengjeld vil du fort glemme alt som preger den travle hverdagen hjemme mens du nyter naturen og de flotte strendene. 

Det bakkede, grønne landskapet med furuskoger og vidstrakte olivenlunder frister til både vandre- og sykkelturer. Du kan følge ruter som går nede ved kysten eller følge småveier og stier lenger oppe i det kuperte innlandet. Dersom du vil se mer av Zakynthos mens du er på reise kan du benytte buss, men vær forberedt på at du ikke kan nå alle delene av øya og at det kan gå lenge mellom avgangene. Alternativt kan du ta taxi til en rimelig penge eller leie en bil for noen dager av ferien.

Det ligger en håndfull minimarkeder og enkelte souvenirbutikker i Vassilikos-området, og hvis du ønsker et større utvalg av butikker kan du kjøre til Zakynthos by på omtrent tyve minutter, der du også finner mange resturanter. Her legger forøvrig fergen fra Kyllini på det greske fastlandet til.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Vassilikos

Populære hoteller i Vassilikos

Hellas, Zakynthos, Vassilikos
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Zakynthos, Vassilikos
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Hellas, Zakynthos, Vassilikos
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)