Reiser til Pefkos

Pefkos oser av gresk sjarme og familieidyll. Beliggenheten på østkysten av Rhodos og de mange familiedrevne tavernaene, moderne leilighetskompleksene, hyggelige hotellene og de populære utfluktsmålene gjør Pefkos til den perfekte feriedestinasjonen.

Pefkos, som ofte kalles for Pefki, har fått sitt navn etter furutrærne som vokser omkring byen. I mange år var det kun lokale beboere, først og fremst fra nærliggende Lindo, som reiste hit for å nyte strendene og stemningen i den lille landsbyen, og helt frem til 1970-tallet lå det kun noen få feriehus her. Siden har det skjedd mye, men store deler av den opprinnelige og tilbakelente landsbyatmosfæren er fortsatt intakt.

Hovedattraksjonen - nemlig de lekre strendene - er relativt uberørte, langgrunne og barnevennlige. Med mindre du bare vil slappe av i en liggestol, kan du leie pedalbåter eller dra på en vandretur i området omkring byen og besøke en av de andre vakre buktene, der du kan bade i det krystallklare havet. 

Lee Beach,, som er stranden nærmest Pefkos sentrum, er den mest populære og travle stranden i høysesongen. Her blir vannet kun langsomt dypere, noe som har gjort stranden til en favoritt blant barnefamilier. Fra Lee Beach er det aldri langt opp til kaféer og barer, som du kan besøke når det er på tide med en forfriskning eller lunsj. Omkring 500 meter videre langs kysten finner du Plakia Beach, som har færre fasiliteter, men samtidig er noe mer fredelig enn Lee Beach. 

Hvem vil verdsette Pefkos?

På tross av at Pefkos etterhvert har mange tavernaer, restauranter og musikk- og cocktailbarer, reiser de færreste til Pefkos for å feste døgnet rundt. Sammenlignet med Lindos, som ligger kun seks kilometer østover, er nattelivet mer avdempet. Derfor er Pefkos et ideelt reisemål for deg som ønsker å bruke kveldene på hygge med familie eller venner på en taverna sammen med et velsmakende måltid. 

Her finner du nok minimarkeder til å kunne dekke de fleste behovene som måtte oppstå i løpet av ferien. De fleste av butikkene selger souvenirer, strandutstyr og lignende varer som turister gjerne etterspør. 

Utfluktsmål i nærheten

I Pefkos bor du kun et steinkast fra flere populære utfluktsmål. For eksempel kan du enkelt besøke Lindos for å se det spennende arkeologisk området Akropolis eller for å slentre avgårde i den interessante bykjernen. Lindos, som kalles for "den hvite by" på grunn av alle de hvitkalkede husene, har mange sjarmerende, små gater som gjemmer på tallrike butikker og restauranter.

Hvis du vil utforske mer av Rhodos, kan du med fordel booke en leiebil når du reiser til Pefkos, selv om du kanskje bare tilbringer et par dager her. Rhodos by er for eksempel absolutt verdt et besøk. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Pefkos

Populære hoteller i Pefkos

Hellas, Rhodos, Pefkos
8,0
Meget bra
750 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Pefkos
8,5
Meget bra
54 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Pefkos
7,0
Bra
291 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)