Reiser til gouvia

Gouvia er et tidligere fiskerleie, som ligger ved en bukt ni kilometer nord for Korfu by. Med tiden har Gouvia utviklet seg til å bli en stemningsfull og moderne ferieby og er forøvrig blant de mest ettertraktede stedene på øya. Dette skyldes ikke bare den vakre beliggenheten ved Kommenobuktens asurblå vann, men også et førsteklasses utvalg av restauranter og hyggelige barer.

De fleste av resturantene og barene finner du oppe langs byens hovedgate, i likhet med nattelivet i høysesongen. Da varer festlighetene til langt på natt. Korfu er kjent for sitt natteliv, som i høysesongen tiltrekker seg mange unge reisende, men samtidig er det plass til alle. Hvis du ønsker kan du runde av dagen med et rolig måltid på en av de gode restaurantene eller tavernaene. Her er det som regel tradisjonelle, greske matretter på menyen, men også steder der du kan nyte lekker asiatisk, italiensk eller mexicansk mat.

Feriegjester i alle aldre reiser til Gouvia, herunder mange familier. Den velholdte stranden, Paralia Gouvia, består av små rullestein og er meget barnevennlig med sitt lave og klare vann. Her kan du bade i det asurblå havet, fordrive tiden med vannsportsaktiviteter av alle slag og selvsagt slå deg ned i en liggestol og nyte den gavmilde middelhavssolen.

I våre dager har Gouvia mer eller mindre vokst sammen med nabobyen Kontokali som ligger i den sørlige enden av bukten. Her finner du en stor marina der du kan sette deg vel til rette på en restaurant med uteservering og nyte utsikten til lystbåtene fra første rad. 

Utflukter

På vei ned til marinaen kan det anbefales å legge veien forbi ruinene etter det venetianske skipsverftet fra 1700-tallet, som vitner om at området har en lang tradisjon for sjøfart. Samtidig er ikke dette den eneste spennende severdigheten eller attraksjon som ligger innenfor rekkevidde på en reise til Gouvia.

Hvis man vil ture omkring på Korfu er Gouvia således et godt utgangspunkt. Du kan enkelt reise med buss eller leiebil til en av øyas større sandstrender dersom du ønsker litt variasjon. Selvsagt bør du også besøke Korfu by, også kjent som Kerkyra. Der venter ikke bare et godt utvalg av butikker og et rikt resturantliv i de smale gatene, men også adskillige spennende severdigheter. Den gamle bydelen står oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Det er forøvrig enkelt å hoppe på en av bussene som passerer gjennom Gouvia på vei mot Korfu by.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Gouvia

Populære hoteller i Gouvia

Hellas, Korfu, Gouvia
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu, Gouvia
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Korfu, Gouvia
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi