Reiser til Dassia

Omtrent tolv kilometer langs kysten nordover fra havnen i Korfu by ligger Dassia, som er en ekte ferieby med en flere kilometer lang og barnevennlig sandstrand. I byen finnes et stort utvalg av barer, tavernaer og restauranter langs stranden, samt noen souvenirbutikker og minimarkeder som dekker de fleste behov. 

På kveldstid er Dassia som regel et rolig sted, men hvis du vil avslutte dagen med mer enn bare et hyggeligt restaurantbesøk kan du synge karaoke og oppleve livemusik på enkelte barer. Det er mest livlig langs hovedgaten, der du også finner noen diskoteker. Hvis du søker litt vekk og ut i de små sidegatene kan du oppleve en roligere atmosfære på de små resturantene, som har et mer lokalt preg over seg. 

På vei inn mot Korfu by fra Dassia passerer du en annen bukt med to populære feriebyer, nemlig Gouvia og Kontokali. Begge stedene kan du enkelt nå med en kort taxitur hvis du en kveld ønsker å velge blant et større utvalg av restauranter og oppleve et mer variert fornøyelsesliv.

Nyt en ferie ved asurblått hav

Både par og familier reiser på ferie til Dassia. Strendene med småstein er barnevennlige og langgrunne, og dessuten ligger hovedveien som går gjennom byen såpass langt unna at biltrafikk aldri er noen bekymring når barna leker på stranden. Der kan man dyrke vannsport av mange slag, herunder både snorkling og vannski.

Du kan naturligvis også legge deg godt til rette i en liggestol under en parasol og fordype deg i en god bok eller lytte til lyden av bølgeskvulp mens du nyter utsikten over vannet. I klarvær kan du se over til det greske fastlandet og fjellene i Albania. 

På stranden  kan du leie liggestoler og solparasoller, og det ligger mange barer nede ved stranden. Med andre ord er det aldri langt til en forfriskning.

Utflukter

Du har alt du behøver til en avslappende ferie i Dassia, men vi kan varmt anbefale et besøk i Korfu by. Øyas hovedby har et rikt butikk- og restaurantliv, samt en del interessante severdigheter. Bare opplevelsen av å vandre omkring og fornemme den historiske stemningen i de smale gatene er verdt en utflukt i seg selv. Den gamle bydelen står oppført på UNESCOs Verdensarvsliste.

I Dassia har du også et utmerket utgangspunkt for å utforske andre deler av Kos. Hvis du leier en bil kan du enkelt krysse øya på tvers for å se det idylliske og vakkert beliggende klosteret Paleokastritsa eller i ditt eget tempo utforske kystens andre sjarmerende byer og badestrender.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Dassia

Populære hoteller i Dassia

Hellas, Korfu, Dassia
9,9
Fantastisk
16 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu, Dassia
9,6
Fantastisk
31 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Korfu, Dassia
9,7
Fantastisk
455 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi