Reiser til Porto Vecchio

Porto Vecchio er Korsikas tredje største by med sine omtrent 12.000 innbyggere og ett av øyas mest populære reisemål. Byen er med sine gamle steinhus særdeles idyllisk og har én av Korsikas vakreste beliggenheter på en bakke innerst i en langstrakt bukt.

Om sommeren er den gamle bydelen innenfor festningsmurene bilfri om kvelden, noe som betyr at du kan slentre omkring i de sjarmerende, smale gatene i fred og ro. Man fornemmer tydelig byens lange historie, som strekker seg helt tilbake til 1500-tallet. Særlig omkring Place de la République ligger tallrike hyggelige kaféer og restauranter, men du kan også velge mellom flere restauranter nede ved marinaen.

På en billig reise til Porto Vecchio bør du selvsagt sette av god tid til å utforske byens småbutikker, som lokker med franske og korsikanske spesialiteter. Det ligger også mange matbutikker og supermarkeder i sentrum.

En sen oppblomstring

På tross av at det nåværende Porto Vecchio ble etablert som en genovesisk bosetning og citadel allerede på 1500-tallet, var det først mange århundrer senere at byen for alvor utviklet seg. På tross av sin viktige naturlige havn ble byutviklingen hemmet av malariaen som infiserte området ved utmunningen til elven Stabiacciu. Først under andre verdenskrig klarte utstasjonerte allierte styrker å utrydde de plagsomme malariamyggene, noe som førte til at befolkningstallet og Porto Vecchio vokste jevnt og trutt.

Tradisjonelt har den viktigste inntektskilden i Porto Vecchio vært høsting av kork fra de mange korkeikene i det omkringliggende området og handelen i havnen. I nyere tid har turismen bidratt til at Porto Vecchio er blitt den tredje største byen på Korsika, men på tross av sin popularitet har Porto Vecchio klart å bevare mye av sin autentiske atmosfære og har stadig noe litt eksklusivt over seg. Det er derfor lett å forstå hvorfor byen ofte beskrives som Korsikas svar på Saint-Tropez. Porto Vecchio har likeledes et relativt livlig natteliv i høysesongen.

Korsikas beste strender

Det er samtidig ikke bare for å nyte den stemningsfulle gamle bydelen at turistene reiser til Porto Vecchio; et annet stort trekkplaster er områdets badeviker med sine fantastiske strender.

Få kilometer fra byen ligger strendene, som nærmest minner om Karibien med deres lyse sand og turkisblå vann, som kan få ethvert feriehjerte til å slå litt raskere. To av disse strendene er Palombaggia og Santa Giulia, som regnes for å være blant de vakreste på øya. Strendenes krystallklare, lave vann er særlig velegnet til en badeferie med familien, og flere steder er det dessuten gode forhold for windsurfing og snorkling. 

Fergene fra Marseille og Sardinia anløper fergehavnen øst for marinaen, men den enkleste måten å reise billig til Porto Veccio på er å fly til flyplassen Figari Sud Corse. Hvis du leier en bil kan du kjøre til byen på kun en halvtime. Det kan anbefales å bestille leiebil til ferien, slik at du enkelt kan utforske de mange deilige strendene i området.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Porto Vecchio

Populære hoteller i Porto Vecchio

Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)