Reiser til Calvi

Legg ut på en fantastisk reise til Calvi på Korsika, som skjuler historiske relikvier fra både italiensk og fransk herredømme. Faktisk føles det som om du er i et helt annet land, som er en herlig blanding av de to. 

Som fødestedet til Columbus har Calvi en rik kulturell og historisk arv samtidig som den tilbyr mange spennende severdigheter og aktiviteter. Du kan for eksempel dykke under havet for å utforske vrak på havbunnen eller gå langs de koselige, brosteinsbelagte gatene inntil du slår deg ned på en av de sjarmerende kafeene i byen, eller ta en tur på stranden for å slappe av i sanden. 

>> Les alt om reiser til Korsika
>> Kombiner med en reise til Sardinia

Byer i nærheten

Korsika har utallige koselige byer som er verdt å besøke under en ferie på øya, både langs den vakre kysten, men også i det fjellrike innlandet. Her er et utvalg av noen byer i nærheten av Calvi. Du finner også mer inspirasjon til utflukter på bloggen vår. 

Cap Corse

Er du glad i vakre naturopplevelser bør du ta en spasertur langs de bratte og svingete kystveiene ved Cap Corse for å utforske den 40 kilometer lange halvøya på den nordlige delen av Korsika. Hvis de endeløse kurvene og stigningene på kystveiene ikke er noe for deg, kan du parkere bilen og i stedet utforske kyststien. Her kan du oppleve uberørte fiskevær og dramatiske landskap som strekker seg langs denne naturskjønne kystlinjen. 

L'Île-Rousse

Feriegjester med svakhet for sol og strand vil raskt utvikle en forkjærlighet for L'Île-Rousse. Med tre strender å velge mellom, som alle har vakker hvit sand, er det ideelle forhold for avslapning, bading og soling her. L'Île-Rousse kan også skilte med rekordtemperaturer, siden det er noen grader varmere her enn andre steder på øya. Med et velassortert marked, frodige botaniske hager og en rekke andre korsikanske attraksjoner, er L'Île-Rousse et uunnværlig utfluktsmål.

Bastia

Ta turen forbi byens gamle havn, hvor småbåter er flankert av koselige restauranter og barer som serverer deilige fiskeretter. På det nærliggende Place du Marché kan du utforske et lokalt marked for landbruksprodukter.

Opplevelser og utflukter

Byen har en rekke store historiske steder, inkludert byens berømte citadell og Saint-Jean-Baptiste-katedralen, bygget på 1200-tallet. Marinaen som ligger nedenfor er et sted fullt av liv med sine mange restauranter og kafeer som ligger på kaia. Kirken Sainte-Marie-Majeure, bygget i barokkstil og i lyserøde farger, er også verdt et besøk. Du bør heller ikke gå glipp av Serra-kapellet med sin unike utsikt over Calvi-bukten!

Når du har fått nok av de historiske severdighetene kan du ta en spasertur på den vakre, 6 km lange sandstranden, som innbyr til både soling og bading, eller du kan ta en båttur til Scandola naturreservat, som er på UNESCOs verdensarvliste og som kun er tilgjengelig med båt.

I september har du også muligheten til å oppleve den kjente musikkfestivalen «Rencontres Polyphoniques, som finner sted i citadellet og samler polyfone grupper fra hele verden.

Dykking

Hvis du har en drøm om å dykke, er Calvi midt i blinken for deg, for 27 meter under Calvis farvann ligger det et amerikansk bombefly på havbunnen. De fire motorene på flyet, samt vingene, er fortsatt på plass og man kan til og med se cockpiten med pilotseter og instrumenter m.m.

Stranda

En reise til Calvi gir deg tilgang til byens imponerende strand. Så mye som 6 km med hvit sand er flankert av høye furutrær på den ene siden og klart vann på den andre. Med så mye plass fylles ikke stranden engang opp i de travle sommermånedene. Utsikten over bukten og Calvis-citadellet er fantastisk. Stranden er også trygg for familier, siden den er svakt skrånende og har grunt vann. Lenger ute på havet er det rikelig med vannsportsfasiliteter.

Scandola

Scandola World Heritage Site, erklært som et UNESCOs verdensarvsted, dekker et område på 900 hektar land og 1000 hektar hav. Siden det ikke er veier til parken og den er preget av ufremkommelig terreng, kan Scandola kun nås med båt. Vi foreslår at du tar en av båtene fra Calvi havn. Båtturen gir deg også en fantastisk utsikt over det marine livet nedenfor - hold øye med havoverflaten, da delfiner jevnlig sees i området.

Mat og Drikke

Med en blanding av franske og italienske tradisjoner er korsikansk mat en rik blanding av to lands rike gastronomiske arv. Mange unike smaker venter på deg, spesielt hvis du kaster deg over de lokale, hjemmelagde produktene, som for eksempel charcuterie, som er en av de mest populære kategoriene av korsikanske produkter. Charcuterie, som er kjøttprodukter (opprinnelig spesielt svinekjøtt) bearbeidet til pålegg, salting eller marinering, bør selvfølgelig ledsages av en av de gode, lokale rødvinene og et godt lokalt landbrød.

Hvordan bestiller jeg en reise til Calvi?

Bruk søkemotoren til å søke blant våre hoteller i Calvi og resten av Korsika. Kombiner med flybillett med rutefly fra forskjellige steder i Norge, og suppler om nødvendig med leiebil og få det hele samlet i en pakkereise, som er garantert av Reisegarantifondet. Slik er en ferie med Solfaktor! 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Calvi

Populære hoteller i Calvi

Frankrike, Korsika, Calvi
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Korsika, Calvi
  • Nærmeste strand: ca. 2.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Korsika, Calvi
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)