Reiser til Safaga

For 4000 år siden brukte faraoen Safaga som base for utforskning og handel i Rødehavet. Senere ble havnebyen spesielt kjent for frakt av store mengder fosfat, som blant annet brukes til produksjon av kunstgjødsel og forbedring av matproduksjonen over hele verden.

Safaga, også kjent som Bur Safaga, har fortsatt en livlig havnetrafikk (Bur betyr havn). I dag er det imidlertid ofte cruiseskip som legger til her. Som med de nærliggende feriebyene, er det hovedsakelig for å nyte strandlivet ved Rødehavet folk reiser til Safaga for.

I tillegg til gylne sandstrender, hvor du kan nyte varmen fra den sjenerøse solen, er det også mange muligheter for å unne deg morsomme vannsporter i Safaga. Hit reiser for eksempel kite- og windsurfere fra hele verden for å nyte de ideelle forholdene det er for å suse over bølgene her. Allerede i 1993 var byen vertskap for verdensmesterskapet i vindsurfing ved Rødehavet.

Feriestedene ved Rødehavet er også et yndet reisemål blant fritidsdykkere, og Safaga er intet unntak. Hvis du heller vil utforske den eksotiske undervannsverdenen enn å surfe, er det gode muligheter for å gå på dykketurer til nærliggende fargerike korallrev.

Utflukter

Selve byen Safaga tilbyr ikke noen egentlige severdigheter. Siden turismen først nylig har fått økonomisk betydning her, har du til gjengjeld en sjanse til å oppleve et mer autentisk egyptisk byliv, enn du vanligvis finner i de nybygde kystbyene som for eksempel Soma Bay lenger oppe langs kysten.

Ønsker du en avslappende ferie med sol og strand, hvor du bare slapper av ved vannet, er en billig tur til Safaga perfekt. Hvis du vil at det skal skje litt mer, kan du også enkelt utforske mer av Egypt i løpet av ferien. Er du selv det minste interessert i historie, anbefales det på det sterkeste å ta en guidet tur til for eksempel Luxor. Her kan du blant annet se noen av de mest kjente templene i Egypt bygget til ære for de gamle faraoene. Det er et unikt sted og definitivt verdt den lange bussturen!

Reiser til Egypt

Les mer om Egypt og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Egypt her

Hoteller i Safaga