Reiser til Miami

Miami er en av Floridas største byer, og også en av de mest kjente. De aller fleste som reiser hit bor på Miami Beach, en langstrakt halvøy med flotte strender, restauranter, shopping og et pulserende uteliv.

Miami – Floridas solfylte ferieklassiker

Miami er en av Floridas største byer, og også en av de mest kjente. Mange får nok assosiasjoner tilbake til 80-tallet og tv-serien Miami Vice, og når du først kommer til Miami ser det ut akkurat sånn som på tv.

Miami er, sammen med Fort Lauderdale de to største cruise-anløpene for seilaser i Karibia. Mange reiser rett fra flyplassen og til havnen, men det kan være lurt å legge inn noen dager I Miami først. Det er mye å gjøre i Miami, og en alligatorsafari på sumpene i Everglades er en spennende aktivitet, med muligheter for å se et rikt dyre- og fugleliv.

De aller fleste som reiser til Miami, bor på Miami Beach, en langstrakt halvøy med flotte strender, restauranter, shopping og et pulserende uteliv.

Ferie i Miami med Solfaktor

Det er ikke så overraskende at Miami er et av de mest populære reisemålene i USA. Denne berømte byen som ligger i det sydlige, tropiske Florida har alt det som skal til for å få en uforglemmelig reise. Her venter det deg masse spennende opplevelser og nye inntrykk, enten du ønsker å utforske det yrende nattelivet på South Beach, de fargerike bygningene i Art Deco-distriktet eller opplev den autentiske kubanske stemningen i Little Havanna. Utover dette får du nærmest uendelige shoppingmuligheter i alt fra moderne innkjøpssentre til små, familieeide antikvariater.

Et av de andre store trekkplastrene ved Miami er de mange mulighetene man får til å slange seg lands de mange kilometer lange strendene. Her får du ikke bare muligheten til å slappe av de det turkisblå bannet, men også sitte lenge langs stranden og betrakte alle de forskjellige menneskene som ferdes på den berømte promenaden. Noen steder får man lett fornemmelsen av at dette er en strand for de som vil se og bli sett. Persongalleriet er i hvert fall ofte veldig fargerikt. Strendene er generelt livlige ved Miami men er likevel så lange og brede at det aldri blir overfylt eller trangt. Det er også familievennlige områder med lekeplasser og for utendørsaktiviteter, som skateparker.

Sist men ikke minst vil Miami også være et perfekt utgangspunkt for å utforske mange av Floridas største severdigheter og attraksjoner. De berømte Everglades våtmarksområdene er for eksempel innen kort avstand og leier du en bil er du nesten nødt til å ta turen via Seven Mile Bridge til Key West for å nyte den karibiske stemningen.

Velkommen til USA med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Miami Beach hvor du bor på håndplukkede hotell under din reise. Bestill reisen din til Florida som en samlet pakke med fly, hotellopphold, billeie eller transport fra flyplassen inkludert. Vil du heller selv arrangere reisen til Miami kan du selvfølgelig også bare bestille hotellet ditt gjennom oss.

Du finner mer informasjon om flyselskaper, flyruter og naturligvis også priser på nettet gjennom søkemaskinen. Med Solfaktor kan du reise til Miami hver dag året rundt da vi alltid tilbyr fri avreisedato og reiselengde.

Hoteller i Miami

Populære hoteller i Miami

USA, Florida, Miami
9,2
Fantastisk
961 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Miami
6,8
Ganske bra
3504 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.851 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Miami
8,4
Meget bra
2192 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Skal du reise på ferie til Florida har jeg samlet litt informasjon og fakta i en liten reiseguide om Miami her. Ser du etter mer inspirasjon til reisen din kan du ta en titt på vår reiseblogg, hvor vi bl.a. skriver om erfaringer fra egne reiser til USA. Du kan lese om emner som været når du reiser, opplevelser og severdigheter, kulturlivet, om historien, maten og mye mere.

Selve sentrum av Miami har «bare» omtrent 400 000 innbyggere. Regner man inn hele byområdet, er det totale befolkningstallet på omtrent 5,5 millioner, noe som gjør det til et av de mest folkerike urbane sentrene i USA. Selv om det har levd mennesker i området utallige generasjoner før spanjolene etablerte en handelsstasjon her i 1567, er det utrolig nok først i løpet av de siste 100 årene at Miami er blitt til en av landets største byer. Byen vokste fra skarve tusen innbyggere ved inngangen til de 20. århundre til nåtidens størrelse på over 5 millioner. Den har vokst så mye at den på et tidspunkt fikk kallenavnet The Magic City for sin nesten magiske tilvekst.

Navnet Miami stammer etter sigende fra Mayaimi, som er navnet på en av de opprinnelige amerikanske stammene som levde i området på 16-1700-tallet. Offisielt regnes 1896 som året byen grunnlegges, etter at forretningskvinnen Julia Tuttle klarte å overbevise jernbanemagnaten Henry Flagler om å utvide hans Florida East Coast Railway til Miamis flatmarker.

Vær og Klima

Er det sommervær du ser etter vil Miami være det rette feriemålet! Du vil befinne deg ved Atlanterhavskysten hvor den varme Golfstrømmen bidrar til at klimaet i byen er behagelig lunt året rundt. Det tropiske kystklimaet gir på denne måten Miami en gjennomsnittstemperatur på omtrent 24 grader hele året. I den såkalte regnsesongen fra omtrent mai til uti oktober er været generelt litt mer vått og varmt. Fra desember til midt i april faller det mindre nedbør og temperaturen er litt lavere. Havet har deilig badetemperatur året rundt.

Opplevelser og severdigheter

Miami Beach er en langstrakt sandøy som fungerer som en naturlig molo for selve byen. Stranden har blitt en magnet for beboere og turister som ønsker å slappe av på den brede atlanterhavsstranden med lunt vann og svaiende palmer. Utover det avslappende strandlivet finnes det et hav av aktivitetsmuligheter å velge fra på en reise til Miami, alt fra dypvannsfiske til golf og tennis.  Er du en sportsfan finnes det muligheter som for eksempel amerikansk fotball (Miami Dolphins), basketball (Miami Heat), baseball (Florida Marlins), veddeløp og jail alai. Utover dette kommer et meget rikt kulturliv med et mylder av kunstfestivaler, konserter og utendørs matfestivaler.

Det er også en fin opplevelse å dra innom Wynwood, den hippe og eksentriske bydelen i Miami, kjent fra flere TV-serier. Her vil du finne flere spennende gater og bakgårder, hvor veggene prydes av kunstnerisk grafitti. Flere verdenskjente grafittikunstnere har satt sitt pre på bymiljøet og du finner også den store samlingen av kjente motiver i Wyndood Walls. Dette er en liten park hvor veggene av de gamle varehusene er fylt til randen av fargesprakende graffitti. Inngang er gratis, og du får også tilgang til et lite innendørs galleri med mer roterende utstillinger.

Du må heller ikke gå glipp av stemningen i Little Havanna, som avspeiler eksil-kubanernes innflytelse på byen. Her er masse av liv i gatene, med spennende butikker, restauranter og spillsteder.    

Utflukter

Everglades National Park som er en av USAs største nasjonalparker, er et av de mest opplagte utfluktsmålene når man reiser til Miami. Sumpområdene som ligger omtrent en times kjørsel fra byen har et svært rikt biologisk mangfold og en helt unik natur. Det er mulighet for å ta en tur med en propelldrevet luftbåt inn i området med gode sjanse for å se alligatorer og de mange eksotiske fuglene som bor i parken.

Sett også gjerne av en dag til å ta turen syd til Key West, som er den sydligste byen i det kontinentale USA og en smakebit på Karibia. Det var her Ernest Hemmingway foretrakk å sitte og skrive. Det kan også anbefales å kjøre nord til Fort Lauderdale, som ligger omtrent 45 minutters kjøring fra Miami. Her er det minst likeså fantastiske strender, som er noe mer fredelig enn dem ved Miami.

Mat og drikke

Burger King ble etablert i Miami i 1954, men selv om det fortsatt er plenty av muligheter for å gå på burgerbar i byen vil du også kunne få deg mange andre kulinariske opplevelser. Som i USAs andre storbyen finnes det også her en lang rekke restauranter i alle prisklasser som representerer det meste av verden. Beliggenheten ved kysten betyr naturligvis at det er et bedre utvalg av fiskerestauranter. Utover dette er det også en god anledning til å få oppleve kubanernes innflytelse på byen på, ved å dra på en av de tallrike kubanske spisestedene rundt om i byen og især i Little Havanna ved Calle Ocho. Blant matentusiaster er Miami blitt kjent som knutepunktet for «Nuevo Latino»-kjøkkenet, som er en sammensetning av elementer fra Latin-Amerika, Karibia og Europa.

Er du i festhumør på kvelden finner du Ocean Drive på South Beach. Her ligger de store nattklubbene, men du finner også masser av mindre barer med god livemusikk. Selv hvis du ikke vil feste er det en unik opplevelse å komme hit om kvelden, når området virkelig kommer til live.

Transport

Miami har en internasjonal flyplass rett ved sentrum (MIA), som er en av USAs travleste om spiller en stor rolle for regionens økonomi som grunnlag for mange arbeidsplasser. Flyplassen benyttes av over 100 flyselskaper og det er tallrike flyforbindelser til Europa – inkludert Norge. Utover flyplassen huser Miami en av verdens travleste cruisehavner som betjener omtrent 5 millioner passasjerer årlig.

I selve Miami er det gode muligheter for å komme rundt med offentlige transportmidler, som omfatter både bus, trikk og metro. På South Beach er det til og med et gratis trikketilbud som tar deg mellom stranden og de forskjellige punktene i bydelen. Utover dette er det enkelt å få tak i en taxi, som er noe dyrere. Dersom du ikke vil være begrenset i dine transportmuligheter og gjerne vil besøke en av severdighetene utenfor sentrum kan det anbefales å leie en bil. Miami er generelt et av de billigste stedene å benytte billeie i USA og infrastrukturen for biler er god. Forvent derimot tett trafikk inne i selve byen.

Reiser til USA

Les mer om USA og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til USA her