Reiser til Fort Lauderdale

Fort Lauderdale i Florida, og er av av de mest kjente feriebyene I USA. Her er det milevis med flotte sandstrender, sol, bad og moro som gjelder. Miami Beach ligger 40 minutter unna med jetset, shopping, mat og uteliv.

Familiefavoritten Fort Lauderdale har sommer hele året

Fort Lauderdale ligger i Florida, og er av av de mest kjente feriebyene I USA. Byen er hovedanløp for et stort antall cruisebåter, men mange velger også å feriere på land. Her er det milevis med flotte sandstrender, sol, bad og moro som gjelder. Langs stranden går en hyggelig promenade (Atlantic Boulevard) som er ypperlig å sykle langs.

Fort Lauderdale ligger bare ca 40 minutter nord for metropolen Miami, og det er enkelt å kombinere disse to, enten via dagsturer eller ved å legge inn noen netter på Miami Beach. Kjendisliv, jetset, shopping, mat og uteliv er gøy å oppleve for en kveld.

Klimaet i Fort Lauderdale er subtropisk, sommeren er lang, varm og fuktig, og vinteren er sval og tørr. Orkansesongen starter på høsten, og selv om orkaner sjelden treffer, kan det allikevel bli en del ruskevær og nedbør på denne tiden av året. Den beste tiden å reise på er fra desember til mai, da ligger temperaturen på ca 25-28 grader på dagtid, og noe svalere på natten. På sommeren kan det bli ganske varmt og det er vanlig med kraftige og korte regnskurer på ettermiddagene.

Med de nye direkteflyene fra Oslo er Fort Lauderdale nærmere enn noen sinne, og ferien i USAs solskinnsstat er bare noen klikk unna! Med enkel reisevei, god infrastruktur og trygge rammer er dette også et utmerket sted å reise med barn.

Fort Lauderdale er på grunn av sine mange kanaler (ca. 165 mil i alt), kjent som "Amerikas Venezia". I likhet med den italienske kanalbyen kan du i Fort Lauderdale seile på mange av kanalene i romantiske gondoler eller turbåter og vanntaxier. En guidet tur med en av disse er faktisk den beste måten å utforske byen på. Fra vannsiden kan du nemlig se sider av byen som ellers kan være vanskelig å nå på land. Det gjelder for eksempel de store rikmansvillaene, som vitner om at det ikke lenger kun er fattige studenter som har "spring break" som reiser til Fort Lauderdale for å nyte det solrike klimaet og de uendelige lange sandstrendene.  

I likhet med resten av Florida er Fort Lauderdale et reisemål som tiltrekker alle former for turister. Den livlige Spring Break-kulturen toppet seg på 1980-tallet, og selvom byen fremdeles byr på et godt nattliv har den nå til dags fått en mer tilbakelent sofistikert atmosfære. Dette gjør den til et like så godt reisemål for par og barnefamilier, som for festglade studenter. 

 

Strand, shopping og kulinariske opplevelser

Den lange og brede stranden (en av de beste i Florida) er naturligvs hovedattraksjonen i Fort Lauderdale, men det er mye annet å ta seg til her enn å bare slappe av på stranden. Det er for eksempel like så mye liv oppe på den populære strandpromenaden og langs med Lars Olas Boulevard inn mot downtown. Her ligger det stripevis av hyggelige kafeer, resturanter, gallerier og spennende små butikker. Det sørlige Florida og spesielt Fort Lauderdale er kjent for å være et shopping-paradis, hvor du utover de små spesialbutikkene også kan gå på jakt etter gode tilbud i tallrike store shoppingsentre som for eksempel det gigantiske Sawgrass Mills med mer enn 350 merkevarebutikker. 

I likhet med mangfolde av shoppingmuligheter i Fort Lauderdale, er utvalget av gode resturanter det samme. Spesielt nede ved strandpromenaden og Las Olas Boulevard skal du ikke gå mange meterne for å studere forskjellige menykart. Det finnes også mange hyggelige resturanter som ligger nede ved kanalene. I og med at byens beliggenhet er like ved havet er det opplagt å prøve ut noen av de gode fiskeresturantene. Utvalget av retter er stort, så her finnes det noe for alle. Nesten uansett hva din hovedrett består av bør du til dessert prøve den berømte Key Lime Pie. 

Aktiviteter og utflukter

Trenger du å brenne litt energi etter de lekre limepiene med krem og fløteskum, kan du gjøre som mange av de lokale og løpe eller sykle deg en tur langs stranden om morgene innen solen for alvor får makt. Det er også rik mulighet for å dyrke forskjellige former for vannsport, golf og dykking. 

Selvom du har alt du trenger for å få en vellykket og avslappende ferie like i og omkring Fort Lauderdale, vil det være en skam å ikke også utforske noen av de mange spennende utfluktsmålene innenfor rekkevidde av byen. Miami ligger for eksempel mindre enn en times kjøretur lenger nede på kysten og den berømte Everglades Nationalpark er også et opplagt mål for en dagsutflukt. 

Reiser til USA

Les mer om USA og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til USA her

Hoteller i Fort Lauderdale

Populære hoteller i Fort Lauderdale

USA, Florida, Fort Lauderdale
7,0
Bra
2262 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Fort Lauderdale
8,8
Meget bra
508 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Fort Lauderdale
8,6
Meget bra
1131 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)