Reiser til Porto Cristo

Porto Cristo er en nydelig og rolig fiskerlandsby. Havnen ligger side om side med en nydelig strand, og rett i bakkant finner du et lite sentrum med mange god spisesteder, barer, kafeer og butikker.

Porto Cristo er en sjarmerende fiskerlandsby på østkysten av Mallorca

Dette er et nydelig og rolig feriested som du reiser til for å slappe av, nyte sola og å glede deg over små og store overraskelser i et nydelig middelhavslandskap.

I havnen i Porto Cristo ligger de lokale fiskebåtene, turbåtene og store yachter. Om du ønsker en båttur med en katamaran eller en av de lokale glassbunn-båtene, får du kjøpt billetter i havnen til et stort utvalg av turer.

En av båtturene går til Cuevas del Drach, dragehulene. Her finner du blant annet en av Europas største undervannsjøer ved navn Martel. Den er helt spesiell på grunn av det fargefylte lysspillet i dryppsteinsgrotten. Hver kveld i sesongen er det klassiske konserter av musikere i grotten.

I Porto Cristo ligger havnen og en nydelig strand side om side. Rett i bakkant finner du et lite sentrum med mange god spisesteder, barer, kafeer og butikker. Flere av restaurantene har flott utsikt over havnen.

Leier du bil er det lett å reise rundt og se de andre små og store feriestedene langs kysten, og utforske innlandet med sine spennende små landsbyer og byer.

Porto Cristo er spesielt kjent for å ha en av Mallorcas mest spektakulære severdigheter, drypsteinshulene Cuevas del Drach. Den tidligere fiskerlandsbyen har også mye annet å by på. Reiser du til denne familievennlige feriebyen på øyas østkyst kan du f.eks. også nyte ferien med å slappe av på den fine, gylne sandstranden i den beskyttede bukten like ved sentrum eller bruke byen som utgangspunkt for utflukter til kystens mange andre små badeviker og sjarmerende byer. 

Ideell til en avslappende familieferie 

Porto Cristo var tidligere omdreiningspunktet for østkystens ferieliv, men den rollen har den større feriebyen Cala Millnor nå overtatt. Det er ganske visst et godt utvalg av barer i Porto Cristo, men de fleste som reiser hit nyter å bruke kveldene på det lokale middelhavskjøkkenet på en av byens restauranter eller bare slentre en tur langs havnefronten. Men det er bare en kort taxitur opp via kysten til Cala Millnor, hvis du på et tidspunkt ønsker et mer aktivt nattliv. 

I likhet er det ikke kun de skjønne badestrendene i og omkring som lokker. En reise til Porto Cristo er også en opplagt mulighet for å utforske mer av Mallorca, både langs kysten og lenger inne i innlandet. Først og fremst må du ikke gå glipp av et besøk i de fantastisk vakre Cuevas del Drach (Dragegrottene), som utover imponerende stalaktitter og stalagmitter gjemmer på en av Europas største underjordiske sjøer. 

Utfluktsmuligheter 

Vil du utforske kysten rundt Porto Cristo, kan det varmt anbefales å ta en turistbåt, som seiler til de nærliggende og meget idylliske buktene Cala de Mallorca, Cala Millor, Cala Bona, Cala Romantica og Canyamel. Husk badetøyet slik at du kan ta en dukkert i det krystallklare havet underveis. 

Det er et fornuftig, men begrenset utvalg av butikker og innkjøpsmuligheter i Porto Cristo. Til gjengjeld tar det mindre enn 20 minutter å kjøre inn i landet til den største byen Manacor, som er en av de viktigste handelsbyene på Mallorca og sentrum for øyas perleindustri. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Porto Cristo

Populære hoteller i Porto Cristo

Spania, Mallorca, Porto Cristo
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Porto Cristo
9,1
Fantastisk
1144 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Porto Cristo
9,4
Fantastisk
73 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)