Charterferie

I dag er det mer fleksibelt å bestille pakkereiser! Du kan sette sammen reisen selv, velge reisemål, tidspunkt og lengde som passer deg og ditt budsjett – men likevel få mange av de gode fordelene som på chartertur. Derfor velger vi å selge deg billige pakkereiser hos Solfaktor!

Den siste utviklingen.

Utover 90-tallet ble det stadig mer konkurranse i reisebransjen. Det kom flere lavprisflyselskaper på banen som gjorde det mulig å bestille rimelige flybilletter med rutefly til mange av de samme destinasjonene som charterselskapene.
De siste femti år har pakkereiser med fly og hotell til Syden, Thailand, Spania og andre destinasjoner blitt nordmenns foretrukne ferieform. Utvalget av billige pakkereiser har økt betraktelig og i dag er det like vanlig å velge pakkereiser til Gran Canaria med rutefly som en chartertur.

Forskjellen på chartertur og pakkereiser

Forskjellen mellom chartertur og pakkereiser med rutefly er hovedsakelig hvor fleksibel reisen er. En charterferie er vanligvis knyttet til en bestemt flyvning som opererer utenfor regulær rutetrafikk som er hovedårsaken til at svært mange charterfly opereres om natten. En av fordelene ved en chartertur er at du alltid flyr direkte og slipper eventuelle mellomlandinger. I tillegg til direktefly inkluderer en charterferie overnatting på et bestemt hotell med en fast ferielengde på som regel én eller to uker. Ofte blir du også tatt imot av en reiseleder som følger deg fra flyplassen til hotellet, men aktiviteter og utflukter er vanligvis ikke inkludert i en chartertur. Når du bestiller charter har du mindre fleksibilitet til å tilpasse reisen til individuelle preferanser, som valg av reisedato og lengde på oppholdet. Derfor velger Solfaktor pakkereiser for at du som kunde selv kan velge!

Pakkereiser med rutefly tilbyr mye av det samme som charter – bare med flere valgmuligheter og mer fleksibilitet. Pakkereiser til Syden, Mallorca eller Hellas med rutefly lar deg velge fra et bredere utvalg av destinasjoner, flyselskaper og hoteller, og du kan velge når du vil reise og hvor lenge du vil reise. Det er samme prinsipp som charter ved at reisen inkluderer fly og overnatting, og du er sikret av en pakkereisegaranti. Du kan også velge å inkludere aktiviteter og/eller leiebil, og du får ofte oppleve mer autentiske reisemål som ikke bare nordmenn ferierer til.

Det er med andre ord større mulighet til å tilpasse reisen etter dine behov og ønsker, som er mye av grunnen til at mange i dag velger pakkereiser med rutefly fremfor tradisjonell chartertur.

Hva er pakkereiseloven?

Pakkereiseloven er en norsk lov som regulerer salg av pakkereiser og sammensatte reisetjenester til forbrukere. Loven gjelder for reisebyråer, reisearrangører og andre som selger pakkereiser eller sammensatte reisetjenester til forbrukere i Norge.

Med Pakkereiseloven gir Solfaktor deg en pakkereisegaranti hvor du har visse rettigheter og beskyttelse, ved blant annet avbestilling av reise eller ved forsinkelser og mangler ved reisens gjennomføring. Dette innebærer at du som forbruker får penger tilbake ved eventuell konkurs og rett til alternativ transport hjem til Norge. Dersom det oppstår problemer underveis og reisen ikke blir som avtalt, er reisearrangøren økonomisk ansvarlig selv om feilen ligger hos hotellet eller andre underleverandører.

Fordeler ved en fleksibel pakkereise

Du kan spare mye tid på å bestille pakkereiser. Reisearrangøren tar seg av alt fra transport til overnatting og aktiviteter, og du slipper å holde styr på all planlegging som kreves før en reise. Alt blir organisert for deg i en samlet pakke, noe som er veldig praktisk i en travel hverdag.

Pakkereiser kan også være rimeligere enn å bestille fly og hotell separat, spesielt om du bestiller i god tid i forveien. Reisearrangører forhandler frem rabatterte priser som du får fordelen av ved å bestille alt i en samlet pakke. 
 
På samme måte som med charter er du sikret av Pakkereiseloven når du bestiller pakkereiser – noe som gir trygghet og sikkerhet for mange. Det er også flere reisearrangører som tilbyr skreddersydde pakkereiser som kan inkludere utflukter og aktiviteter. Det skiller seg fra tradisjonell charterferie og gjør at du kan få oppleve et reisemål på en mer autentisk måte.

Billige pakkereiser for Sydenturer

Du kan velge mellom mange ulike reisemål når du bestiller pakkereiser. Det er noen land som er spesielt populære blant nordmenn, og vårt største ferieland er Spania. Hit går halvparten av alle pakkereiser – landet som frister med favoritter som Costa del Sol, Kanariøyene og Mallorca

Vi nordmenn elsker også pakkereiser til Hellas. Landet med de mange vakre øyene, deriblant Kreta og Rhodos, som alltid topper listen over nordmenns mest populære reisemål. Tyrkia er også et klassisk reisemål for pakkereiser, og tilbyr et bredt utvalg av livlige feriebyer som Antalya, Marmaris og Bodrum. På lik linje er også Egypt en populær vinterdestinasjon med kjente reisemål som Sharm el Sheikh og Hurghada, med blant annet flotte muligheter for snorkling.

Pakkereiser til Thailand har de siste tiårene blitt en favoritt på vinteren. Phuket, Koh Samui og Krabi er blant de mest populære reisemålene for nordmenn, med kritthvite strender og billig og god mat.

Når er det billigst med Sydentur?

Pris er som oftest det som avgjør hva slags ferie du velger. Det beste tipset for billige pakkereiser til Syden er å bestille i god tid i forveien. Spesielt er dette viktig om du skal reise i høysesong, både i sommerferien og skoleferiene. Det fylles ofte opp flere måneder i forveien, og det er svært dyrt jo nærmere avreise du kommer. 

Men det finnes tips for deg som er sent ute også. For eksempel om du er fleksibel på reisedato og reisemål kan du være heldig å sikre deg billige pakkereiser til Kanariøyene i siste øyeblikk. Det er også penger å spare om du velger å reise midt i uka og unngår helg. Derfor vil pakkereiser være gunstig på flere områder enn tradisjonell chartertur.