Reiser til Ponta Delgada

Ponta Delgada har et bra utvalg av butikker, kafeer, restauranter og musikkbarer. Byen er et bra utgangspunkt for å oppleve øya på egenhånd, eller med sjåfør som kan guide deg rundt.

Hovedstaden på Sao Miguel er Ponta Delgada

Her finnes det et bra utvalg av butikker, kafeer, restauranter og musikkbarer. I marinaen ser man seilbåter fra både Europa og Amerika. Byen er et bra utgangspunkt for å oppleve øya mer på egenhånd. Et alternativ er å leie bil eller taxi for en dag med egen sjåfør som kan guide deg rundt på øya.

Stemningsfulle gater

Til tross for byens status som uoffisiell hovedstad på Azorerne er det ikke mye storby over Ponta Delaga, som ved den seneste folketellingen i 2011 hadde knappe 69.000 innbyggere. Det er til gjengjeld snakk om en ganske så koselig by med masse liv på dens tallrike restauranter og dens lange havnepromenade, i likhet som byen har et godt utvalg av spesialforretninger og shoppingsentre. 

Den høyeste konsentrasjonen av restauranter og kaféer finner du i nærheten av havnen, hvor mange av cruiseskipturistene heller ikke når mye lenger opp i byen før de faller for menykartenes fristelser. Men det kan varmt anbefales å gå på oppdagelse oppe i den gamle bydelens smale gater. Her vil du tydelig fornemme på de vakre, hvite bygningenes arkitektur og de karakteristiske små brosteinene som er lagt i sirlige mønstre, at Azorene er en del av Portugal.

Utflukter

Tross et par interessante museer og historiske severdigheter i selve byen, reiser man ikke kun til Ponta Delgade for å dra på byvandring. Byen er først og fremst et godt utgangspunkt for å utforske resten av Sao Miguel. 

Det vil f.eks. ikke ta deg mer enn en halv time å kjøre opp til en av Azorenes største attraksjoner og et av Portugals syv vidundere: Lagoa das Sete Cidades. Vandre en tur rundt langs kratersjøene, Lagoa do Fogo og Furnas, og nyt de vakre utsiktene. Deretter kan du evt. kjøre ut til havet for å slappe av i de varme havbassengene hvor Atlanterhavets friske vann blir supplert av 61 grader varmt kildevann. 

Det varme havbadet er ikke det eneste stedet innenfor rekkevidde av Ponta Delgade hvor du kan nyte den vulkanske undergrunns varmen. Ved kurbyen Furnas, som er et Europas mest aktive termiske områder kan du også senke deg ned i det varme kildevannet. Her er det også mulighet for å prøve den berømte retten Cozido das Furnas. En gryterett som har simret i timevis i den varme jorden ved Furnasjøens bredde. 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Ponta Delgada

Populære hoteller i Ponta Delgada

Portugal, Azorene, Sao Miguel, Ponta Delgada
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Azorene, Sao Miguel, Ponta Delgada
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.4 km
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Azorene, Sao Miguel, Ponta Delgada
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)