Reiser til Agadir

Kystbyen Agadir i Marokko byr på sol og varme året rundt og er en ideell destinasjon til en vinterferie. Nyt avslappende strandliv, mangfoldig kultur og spennende aktiviteter. Bestill en billig reise til Agadir med Solfaktor!

Agadir som reisemål

Agadir er en kystby i Marokko, beliggende ved Atlanterhavet. Byen ligger ca tre timer kjøring fra storbyen Marrakech i innlandet og tre timer sør for feriestedet Essaouira. Her kan du nyte avslappende strandliv med et behagelig klima året rundt og Agadir er kjent for over 300 solskinnsdager.  Det er gode surfe- og kiteforhold i Agadir og et ypperlig reisemål for alle som søker en litt eksotisk solferie med relativt kort flytid og liten tidsforskjell. Agadir passer godt for familier som reiser med barn, par og venner.

Attraksjoner og aktiviteter i Agadir

Agadir er et av de mest populære reisemålene i Marokko for sol og strandliv. På den langstrakte strandpromenaden ligger bystranden som er kjent for myk sand og klart vann og inviterer til vannsportaktiviteter som surfing, jetski og paraseiling. Du finner også moderne fasiliteter, spisesteder og strandbarer i nærheten. Det er flott å spasere langs strandpromenaden i Agadir mens du ser på livet og nyter utsikten mot havet.

Det er anbefalt å ta turen til den historiske festningen, Kasbah Agadir Oufella, som ligger på en høyde og gir panoramautsikt over byen og havet. Til tross for å ha blitt delvis ødelagt av jordskjelvet i 1960 er det flere ruiner og minnesmerker å utforske i Agadir. Ta turen til Agadir sitt største marked, Souk El Had, som gir besøkende muligheten til å oppleve den livlige atmosfæren på det marokkanske markedet. Her kan du kjøpe suvenirer, tekstiler, keramikk og lokale håndverksvarer. Det er også flere som tar dagsturer til det kjente feriestedet Essaouira som ligger nord for Agadir eller til den hektiske storbyen Marrakech som er en av Marokko sine mest besøkte byer.

Agadir byr også på naturopplevelser som Agadir Birds Valley. Et fuglereservat hvor du kan se et variert utvalg av fuglearter og du kan til og med mate noen av dem. Det er også verdt å ta turen til den vakre botaniske hagen, Vallee des Oiseaux. For golfentusiaster kan Agadir friste med førsteklasses golfbaner. Med spektakulær utsikt og det milde klimaet gjør Agadir det ideelt for golf året rundt.

Når er det best å reise til Agadir?

Våren og høsten er et flott tidspunkt å besøke Agadir. I disse periodene er det milde temperaturer som passer fint til sol og bad, og det er mindre turister enn på sommeren. Det gjør det også til et ideelt tidspunkt for å utforske severdigheter og bli med på utendørsaktiviteter. I vintermåneden fra desember til februar er det fortsatt behagelige temperaturer på dagtid, men temperaturen synker en del på kvelden og natten. En vinterferie er et populært tidspunkt å besøke Agadir på for alle som ønsker en pause fra snø og kulde. På sommeren blir det veldig varmt i Agadir og Marokko og temperaturen kommer ofte over 30 grader. Det er høysesong for turister og det er mer travelt på stranden og i byen.

>> Les mer om din reise til Marokko her

>> Les mer om din ferie til Marrakech her

>> Les mer om din reise til Essaouira her

Matopplevelser og uteliv i Agadir

I Agadir kan du forvente en spennende matkultur med varierte og smakfulle matopplevelser. Flere spisesteder serverer autentisk marokkansk mat som couscous, tagine og deilige grillretter med mye krydder og lokale ingredienser. Med sin beliggenhet ved Atlanterhavet er Agadir kjent for fersk sjømat og på matmarkeder og gatekjøkken kan du smake tradisjonell marokkansk snacks. Marokkanske tehus gir deg muligheten til å smake på deilige te-varianter, ofte kombinert med søte marokkanske bakverk som baklava og makrout. Du finner også restauranter som tilbyr retter fra flere verdenshjørner i Agadir.

Utelivet i Agadir er livlig og variert med flere barer og nattklubber. Langs strandpromenaden ligger det strandbarer som inviterer til live musikk fra lokale artister, cocktails ved havet og dansing til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Agadir

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Agadir. Det går rutefly fra Oslo Gardermoen til Agadir Al Massira flyplass (AGA) og flyturen tar ca 5 timer og 10 minutter. Taxi er den mest praktiske måten å komme seg fra flyplassen til hotellet ditt. Du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen og det er vanligvis en fastpris, men det er lurt å forsikre seg om avtalt pris på forhånd. Flere hoteller tilbyr også shuttlebuss til og fra flyplassen, så det er verdt å sjekke ut når du bestiller. For et rimeligere alternativ kan du ta lokale busser som går til sentrum av Agadir og nærliggende områder. Busstoppet ligger i nærheten av hovedterminalen. Leiebil eller privat transport er også en mulighet for de som ønsker egen transport på ferie i Agadir.

I Agadir finner du et godt utvalg hoteller og ferieleiligheter. Her finner du både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, små hoteller og flotte feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport eller leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Agadir og Marokko!Reiser til Marokko

Les mer om Marokko og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Marokko her

Hoteller i Agadir

Populære hoteller i Agadir

Marokko, Agadir
8,5
Meget bra
1500 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Marokko, Agadir
9,0
Fantastisk
659 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Marokko, Agadir
8,2
Meget bra
2494 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)