Reiser til Buonconvento

Like i hjerte av det skjønne Toscana ligger en av regionens vakreste landsbyer, Buonconvento. Den lille middelalderbyen med rundt 3000 innbyggere var i århundre et yndet stopp for pilgrimmere som fulgte "La Via Francigena" fra Canterbury i England (gjennom Frankrike og Sveits til Roma). Nå til dags kommer det ikke mange pilgrimmere forbi, men Buonconvento er fortsatt et sted man har lyst til å slå seg ned. 

Velkommen til Italia med Solfaktor!

Fredelig landsby med sentral beliggenhet

Når du går en tur rundt i byens eldste gater kan det nesten føles som om tiden har stått stille i Bounconvento. Men det er samtidig en by som summer av liv, med både lokale og besøkende i gatene. E stor del av fornøyelsene ved å reise til Toscana og bo i en mindre by som Buonconvento er også å oppleve den intime stemningen i de smale gatene. Her henger det fargerike faner for byens fire distrikter og blafrer fra de rustikke bygningene, mens snakken går livlig om stort og smått, over en kopp kaffe på de små fortogskafeene. Selvom byen har en beskjeden størrelse og som reisemål står i skyggen av regionens mer berømte byer, finner du i Buonconcento, et fornuftig utvalg av både butikker og spisesteder.

Buonconvento ligger tett ved noen av Toscanas mest populære severdigheter og byer, men er ikke selv preget av masseturisme. Selv i høysesongen er byen fremdeles primært befolket av lokale og ikke turister. Derfor er det opplagt å reise hvis du ønsker å oppleve det autentiske Toscana og samtidig vil ha regionens mange spennende utfluktsmål innenfor kort rekkevidde. 

I bil eller på sykkel 

Det er buss og togforbindelse fra Buonconvento til blandt annet Siena og Firenze. Det kan også anbefales å ha en bil til rådighet i ferien. Så kan du også lett dra på utflukt til noen av de mange andre attraksjonene i regionen. Bare et kvarters kjøring fra byen ligger for eksempel det store Monte Oliveto Maggiore klosteret fra middelalderen, som fortsatt er aktivt. Det kan i det hele tatt anbefales å avsette god tid til å utforske severdighetene og de andre sjarmerende småbyene i Val d`Orcia. Det er også opplagt å benytte muligheten til å kjøre en litt lenger tur til for eksempel San Gimignano eller Siena. Du bor så tett på, at du har god mulighet til å besøke de populære nabobyene først eller sist på dagen, når det er ferre dagsturister. 

Vil du en dag la bilen stå er dette også et område som har mange tur- og sykkelruter. Du kommer ganske visst ikke så langt rundt, men det gir en helt annen fornemmelse for landskapet å utforske det i et rolig tempo til fots eller sykkel. Du kan for eksempel følge bakveiene ut til en av de små vingårdene umiddelbart sør for byen. Her er det rik mulighet for å komme tett på produksjonen og naturligvis for å smake på de forskjellige vinene. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Buonconvento