Reiser til San Gimignano

Når du besøker Toscana bør San Gimignano være på listen over steder du besøker av flere grunner. Byen er stort sett uforandret siden middelalderen, og er kjent for sine 15 tårn som dominerer landskapet.

Se middelalderbyen med tårnene

San Gimignano er uten tvil en av de mest interessante middelalderbyene i denne delen av Toscana. I dag har byen bare 15 tårn, men i middelalderen skal det ha vært 72 tårn i byen. Å velge å bo i dette området gir deg ikke bare muligheten til å se byen med tårnene, du har også et sentralt utgangspunkt for å besøke mange andre fascinerende byer, som f.eks Volterra, Monteriggioni og de mange vakre landsbyene i vindistriktet Chianti.

Den legendariske historien

San Gimignano er en enestående liten by som ikke har forandret mye på utseende siden middelalderen. Byens inntekt har tidligere vært basert på pilegrimer og handelsfarende, men er nå hovedsaklig basert på turisme. Legenden forteller at byen er oppkalt etter en biskop fra Modena, som senere ble kåret til helgen, som i år 450 reddet den lille byen fra hunmeren Attilas herjinger. En gang i det 10. århundre bygde de en borg på stedet, og rundt den oppsto det en by.

I det 12. århundre ble San Gimignano en kommune. Mot midten av 1200-tallet ble mange av byens trehus erstattet med stenhus, og det ble bygget en ny bymur. Det var også på dette tidspunktet at de begynte å bygge mange av sine tårn. I dag finnes det rester etter 15 tårn som preger bybildet. men det menes på det meste å ha vært 72 tårn i byen.

På midten av 1300-tallet var San Gimignano et viktig sentrum for handel og landbruk, samt et stoppested for pilegrimer på vei mot Roma. Byen hadde 15 000 innbyggere (dobbelt så mange som idag!), og det var to familier som kjempet om makten - familiene Salvucci (ghibellinerne) og Ardinghelli (guelferne). På dette tidspunktet hadde byen fire sykehus, fem kloster og et bordell.

San Gimignano på godt og vondt

Dersom du ønsker å besøke byen i høysesongen (mellom mars og oktober, samt helligdager året rundt), kan det være en fordel å komme tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Mellom kl 10.00 og 18.00 invaderes byen av mennesker, noe som kan ødelegge opplevelsen. Hovedsaklig er det mest behagelig å besøke byen om kvelden, for det er da mye bedre å bevege seg rundt i byen, samtidig med at den lokale befolkning igjen preger bybildet.

Verdenskjent gelateria

Dersom du kommer midt på dagen om sommeren, kan det være et "plaster på såret" å kjøpe en is fra den fantastiske is-boden "Gelateria di Piazza" på Piazza della Cisterna nr. 4. Deres produkter er verdenskjent, og prisene er merkelig nok fremdeles overkommelige. For to euro kan du få en mellomstor vaffel, og bruker du fire euro behøver du ikke å tenke på lunsj.....

Å komme dit

Den nærmeste jernbanestasjon ligger i Poggibonsi, 14 km fra San Gimignano. Derfra kan du ta bussen videre til San Gimignano. De nærmeste flyplassene er Firenze (69 km) og Pisa (82 km). For størst mulig frihet anbefaler vi at du leier en bil så du kan stoppe når og hvor du vil, og også fordi mange av overnattingsmulighetene i dette området ligger på landsbygda mellom byene.

Velg din leilighet, villa eller hotell i San Gimignano

Bruk søkemuligheten på toppen av siden for å lete gjennom vårt utvalg av håndplukkede ferieovernattinger i San Gimignano-området. Spør gjerne våre erfarne reiseeksperter med over 15 års erfaring med reiser i Italia for tips om de beste stedene å bo. Kontakt oss via epost ved å bruke kontakt-lenken på toppen av siden, via chat-boksen til venstre på siden, eller ring oss på nummeret til høyre. Vi er her for å hjelpe deg å få det meste ut av din ferie i Toscana.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i San Gimignano

Populære hoteller i San Gimignano

Italia, Toscana, San Gimignano
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, San Gimignano
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, San Gimignano
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi