Reiser til Palau

Badeferie i vakre omgivelser

Et flott terreng med små og store bukter med den fineste sanden og det mest lyseblå og grønne havet venter på deg i Palau, som besøkes av mange reisende som ønsker å nyte en deilig badeferie. 

Byens strand ligger like utenfor sentrum i retning Porto Raphael, hvor du finner et eksklusivt og rolig byliv. I Palau ligger Capo d'Orso, der klippene er formet etter vindens bevegelser til å se ut som en bjørneformet skulptur. Klippen ble nasjonalmonument i 1993. Når du står her, i 120 meters høyde, kan du nyte en fantastisk utsikt over Palau og øygruppen Maddalena. 

Det er verdt å besøke Santa Teresa di Gallura og ta turen over havet til Bonifacio på Korsika. I fjellene bak kysten kan du kjøre eller sykle mange kilometer uten å se en eneste by. Forøvrig finner du et særlig flott landskap i Valle della Luna (månens dal).

Hotell, villa eller ferieleilighet?

Hvis du velger å reise med Solfaktor, kan du velge mellom mer enn 1.500 ferieboliger i Italia, herunder et stort utvalg av hoteller, villaer og ferieleiligheter på Sardinia. 

Hvis du ønsker å reise til Palau, kan du enkelt få en oversikt over tilgjengelige ferieboliger i og omkring byen ved å benytte søkemaskinen ovenfor.

Drømmer du om en ferie der du kan være helt for deg selv og bare slappe av? I såfall bør du vurdere å leie en hel villa på Sardinia. Dette er også et godt valg dersom dere er en større gruppe som reiser sammen. Nyt late dager ved svømmebassenget og i hagen uten å bli forstyrret av andre feriegjester. 

Hvis du har spørsmål om ferieboliger i Palau eller ønsker hjelp til å treffe det perfekte valget, er du selvsagt velkommen til å kontakte oss.

Transport

Italia har mange internasjonale flyplasser, hvorav Olbia flyplass ligger nærmest Palau. Flyplassen ble relativt nylig utvidet og benyttes av lavprisflyselskaper som Norwegian, Vueling og easyJet. 

Det går tog fra Palau til Sassari og Tempio, men i dag benyttes togskinnene kun av spesielle turisttog. Til gjengjeld går det bussforbindelse til blant annet flyplassen ved Olbia og Tempio Stazione, og det er gode veiforbindelser både langs kysten og inn mot sentrum av øya. Dette betyr at det er enkelt å reise til og fra byen i bil.

Dersom du bestiller leiebil på Olbia Flyplass, kan du ikke bare enkelt reise til ferieboligen etter landing, men du har også frihet til å utforske øyas mange sjarmerende byer og vakre natur i ditt eget tempo. 

Restauranter og shopping

På tross av sin relativt lille størrelse, er byen takket være fergeforbindelsene og nærheten til vakre Costa Smeralda et slags knutepunkt for turismen i området. I høysesongen om sommeren stiger befolkningsantallet fra 4.200 til hele 35.000.

Dette innebærer et godt utvalg av spisesteder, barer og nattklubber i byen, og det ligger supermarkeder både i og omkring byen, der du kan handle det meste av daglige behov, inkludert ingredienser dersom du ønsker å tilberede dine egne måltider. 

På tross av påvirkningen fra internasjonal turisme har du i Palau og på resten av Sardinien likevel gode muligheter til å fordype deg i kjøkkenets lokale spesialiteter. Tradisjonelle kjøttretter som porceddu (stekt svinekjøtt) og la rivea (innmat av lam som er langtidsstekt på spyd) er gode anledninger til å smake på det autentiske Sardinia, men dertil kommer naturligvis det store utvalget av fristende fiske- og skalldyrsretter som du kan få servert på restauranter i hele regionen. Alt sammen kan naturligvis nytes sammen med en av de lokale, velsmakende vinene. 

Utflukter

Utover fergeforbindelsen til Korsika kan du fra Palau seile ut til Arcipelago di La Maddalena på kun tyve minutter. Øygruppen består av syv større og mange små klippeøyer, hvorav kun øyene La Maddalena, Caprera og Santa Maria er bebodde. Utover de samme vakre kystene som på Sardinia med sitt krystallklare vann, har øyene også en vakker natur. Øygruppen har status som nasjonalpark og heter Parco Nazionale Arcipelago di La Maddalena. Målet med nasjonalparken er å beskytte plante- og dyrelivet.

Lokale lenker

Du kan finne det lokale turistkontorets hjemmeside ved å følge denne linken.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Palau