Reiser til Atrani

Opplev denne ukjente perlen på Amalfikysten

Atrani er en av Amalfikystens små ukjente perler og en av de hyggeligste og mest pittoreske. Den ligger helt ned til vannet og er nærmest nabo til selve Amalfi by, kun adskilt fra et lite berg. De fleste går igjennom byen uten å stoppe, noe som både de lokale innbyggerne og de få turistene som har funnet veien til denne lille perlen er svært tilfreds med. 

Lite trafikk og få turister

Grunnen til at de fleste bare kjører forbi, er at myndighetene har valgt å føre kystveien på en bro, og derfor er det ikke sannsynlig at man legger merke til byen før det er for sent. På grunn av broen har man også unngått de store trafikkaosene som er å finne i nabobyene.

Interessant plassering med flott havutsikt

Atrani er opprinnelig en liten fiskerlandsby og på stranden kan dere fortsatt se de lokale fiskerne trekke inn sine småbåter ved hjelp av treruller.

Man kommer til Atranis torg, som også er byens sentrum, gjennom to porter under broen, hvor dere også finner store deler av byens boliger. Disse husene har fått den beste tenkelige utsikten, både til havet, men også til den romantiske "Piazza", hvor det er et par kaféer og noen trivelige restauranter.

Autentisk og vakkert

Atrani har et hyggelig lokalt liv med noen få butikker, restauranter og en barbersjappe, som ble berømt da skuespillieren Flemming Jensen barberte seg der i en TV-sending. Atrani har også flere ganger fungert som kulisser i flere filmer, og byen virker som en magnet for kunstneriske typer som søker den stemningen man opprinnelig kunne finne overalt på Amalfikysten. Atrani har ingen hoteller, men det er til gjengjeld mulig å leie seg inn i flere av byens leiligheter, og dermed komme helt tett på den lokale befolkningen.

Passeringsted for vandre-turistene

Amalfikysten har de senere årene blitt et opplagt reisemål for vandre-turister, og flere av rutene som går mellom områdets fjell og landsbyer, stikker innom Atrani by som ligger inneklemt mellom fjellene i en vifteformet dal.

Kommer dere med bil er den eneste parkeringsmuligheten på den offentlige parkeringsplassen (mot avgift) mellom stranden og byens plass. Kommer dere med offentlig transport er det bussholdeplass på broen over sentrum og derfra kan dere komme dere ned til plassen via en trapp, eller gå langs veien som svinger fra like før tunnelen.

Bestill deres ferieovernattinger i Atrani

Dere kan velge blant våre ferieovernattingssteder i Atrani og generelt langs Amalfikysten– vi tilbyr både villaer, selvbetjente leiligheter og hoteller. Dere kan søke i online-katalogen vår ved å bruke søkemotoren på toppen av siden og se hva som passer for dere. Ta også gjerne kontakt med våre erfarne reisekonsulenter for gratis veiledning. Bare send oss en email, ring nummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reise i Italia, og har det som trengs for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Atrani