Reiser til Pythagorion

Det er ingen overdrivelse å kalle Pythagorion for én av de mest idylliske byene som du kan reise til på Samos. Byen, som har fått sitt navn etter den berømte filosofen og vitenskapsmannen Pythagoras, har blitt til ett av de mest populære reisemålene på denne greske øya.

På tross av sin popularitet har byen klart å bevare sin opprinnelige sjarme og tilhører verdens kulturarv. Her finnes mange spennende arkeologiske utgravninger, men de fleste som besøker byen om sommeren kommer i vel så stor grad for å nyte livet på de fine strendene ved byen.

I Pythagorion er livet preget av et behagelig tempo og en rolig atmosfære. Langs den fine havnepromenaden ligger tavernaer, kafeer og barer der man kan slå seg ned og nyte folkelivet i den lille havnen med sine små fiskebåter eller beundre den vakre solnedgangen. Når mørket faller på blir stemningen mer festpreget på kafeene og barene nede ved havnen, og nattelivet kan bli intenst og vare til langt på natt i høysesongen.

Strender

Ved hver ende av den hyggelige havnepromenaden finner du små strender med småstein (derfor er badesko en fordel).  De fleste dagene går det turbåter fra havnen i Pythagorio til blant annet én av øyas flotteste sandstrender, Psili Ammos, og den lille, ubebodde øya Samiopoula.

Omtrent halvannen kilometer fra Pythagorion og i retning Potokaki ligger en fin, familievennlig badestrand med et stort utvalg av vannsportsaktiviteter. I motsatt retning kan du slappe av på den idylliske Glicorisa-stranden, som ligger i en liten vik.

Butikker

Det ligger en hel del souvenir- og klesbutikker i Pythagorion, men du vil også finne steder som selger unike, lokale produkter og delikatesser - heriblant viner fra øya. Dessuten finnes noen minimarkeder der du kan få kjøpt de fleste daglige fornødenheter som du måtte ha brukt for på reisen.

Utflukter

Samos er ingen stor øy, og du rekker å se mesteparten av øya hvis du setter av et par feriedager til å dra på utflukter. Kun ti minutter i bil vestover på den andre siden av flyplassen ligger tempelruinen Heraion, som er et opplagt utfluktsmål hvis du vil kjenne på historien vingesus. Det er heller ikke langt til Samos by, der du kan bruke lang tid på å slentre omkring mellom restauranter, butikker og små, stemningsfulle kaféer i byens smug.

Det finnes busser og taxier på Samos. Hvis du ønsker å kunne utforske øya i ditt eget tempo mens du besøker Pythagorion, kan det være en fordel å bestille en leiebil - i det minste til noen av feriedagene. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Pythagorion

Populære hoteller i Pythagorion

Hellas, Samos, Pythagorion
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Samos, Pythagorion
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Samos, Pythagorion
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi