Reiser til Kokkari

Opprinnelig var Kokkari en liten fiskerlandsby, men i våre dager regnes Kokkari for å være den mest turistvennlige og vakreste landsbyen på øya Samos. He kan hele familien nyte ferielivet i maleriske omgivelser på en halvøy som er dekket av tradisjonelle, hvitkalkede hus med blå dører og skodder. Selve navnet Kokkari stammer fra tiden da distriktet hadde en stor løkproduksjon.

I Kokkari ligger en fin rullesteinsstrand, og i samme område ligger to av Samos' beste strender med deres krystallklare vann, nemlig Lemonakia og Tsamadou. Her kan barna snorkle i timesvis. og ved torget i den gamle fiskerlandsbyen ligger flere hyggelige restauranter og tavernaer som serverer velsmakende, gresk mat. Nattelivet er relativt rolig, men i byen finnes et par barer. Nede langs stranden og ved den lille havnen ligger mange små, hyggelige kafeer og noen barer. Her kan du nyte gode måltider eller kalde forfriskninger mens du beundrer utsikten over Egeerhavet. 

Den overskuelige størrelsen og fredelige atmosfæren har bidratt til å gjøre Kokkari til et populært reisemål blant både par og familier. Her får du optimale betingelser for en badeferie med masser av kvalitetstid sammen, og dersom dere ønsker å oppleve mer enn bare å slappe av på stranden under den gavmilde middelhavssolen, er det mye annet å oppleve på en reise til Kokkari.

Aktiviteter og utflukter

Vindforholdene er gode langs Kokkaris kystlinje, noe som for eksempel gjør byen til et godt sted for å prøve windsurfing. Du kan få instruksjon på den lokale vindsurferskolen. I tillegg til å være et godt sted for vannsport finnes det også flotte turløyper over hele øya, hvorav du kan følge tre av dem fra Kokkari. Ved kirken i byen finnes et kart med oversikt over vandrerutene, som byr på mange flotte opplevelser i den greske øynaturen. Landskapet utenfor byen består mye av av olivenlunder og pinjeskog.

Mens du med fordel kan utforske nærområdet til fots eller på sykkel, er det vel og merke mer anturlig å benytte buss eller leiebil hvis du vil på lengre utflukter. Det er for eksempel god forbindelse østover til Samos by, der du kan shoppe og utforske restaurantlivet i øyas største by. Hvis du booker en leiebil når du bestiller en billig reise til Kokkari, kan du også besøke små, tradisjonelle landsbyer, templer og maleriske klostre som ligger lenger inne på øya.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kokkari

Populære hoteller i Kokkari

Hellas, Samos, Kokkari
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Samos, Kokkari
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Samos, Kokkari
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi